Sizi Olduğunuzdan Çok Daha Uzun Boylu Gösterecek Kısa Boylu Kadınlar İçin Kombin Önerileri

Boyu 160 olmaya ramak kala durmuş biri olarak kendi kullandığım ve işe yaradığına da emin olduğum taktikleri sizlerle paylaşmak istedim. 

Başlamadan önce şunu belirtmek isterim ki boyumla son derece barışığım, uzun boylu olmaya hevesli de değilim ve 'bu bana yakışmaz çünkü kısayım' diye düşündüğüm tek bir an bile olmadı bugüne kadar.

Neticede kalın tabanlı spor ayakkabı diye bir icat var... 😜😜

1. Bol paçalı pantolonların altına kalın tabanlı bir sneaker giyerek, kolaylıkla kendimizi yükseltebiliriz. Ve de kimse boyumuzu yükselttiğimizin farkına bile varmaz. Ayrıca, desenli parçalardan ziyade düz renk tercih edersek boyumuzu kesmeyeceği için daha uzun gösterecektir.

Çanta seçimini de küçük bir çantadan yana kullanmakta fayda var.

Kombindeki ürünler burada.

2. Taytsız asla yapamayan bir kesim var nihayetinde. Altına kalın tabanlı botlarla taytınızı kombinleyebilirsiniz. Üstüne ister bir crop top ister askılı bluz giyin. Çok uzun olmayan ama kalçalarınızı kapatacak dökümlü bir hırka ile kombinleyebilirsiniz. Hırkanın omzunu düşürmek de adettendir.

Kombindekiler burada.

3. Mini elbise seçerken eteğin boyu ve altına seçeceğiniz ayakkabı çok mühim. Elbette boyunuz olduğundan uzun gözüksün istiyorsanız. Öyle bir isteğiniz yoksa her ne giyiyorsanız eminim zaten size çok yakışıyordur.

Güzel bir topuklu ayakkabının eşlik edeceği mini elbisenizin boyu resimdekiler gibi olursa ideal olur. Bu boy bana kısa diyorsanız o zaman uzun elbiseleri tercih etmenizde fayda var. Çünkü dizinizin tam üstünde biten elbiseler sizi olduğunuzdan kısa gösterecektir.

Seçtiğim mini elbiseler boyu uzun olmayanlara çok yakışacak. Boyu uzunlar için biraz fazla mini kalabilir.

Eeee kısa boylu olmanın da avantajları var işte gördüğünüz gibi.

Elbiseleri beğendiyseniz buradalar.

4. Bilekten bağlamalı ayakkabılar boyunuzu kesecektir. O yüzden uzun boylu gözükmek isteyenlerin tercih etmemesi gereken bir modeldir. Bunun dışında ayakkabı seçerken nude diye tabir edilen, uzaktan ayağınızda bir şey yokmuş gibi gösteren ten renginize yakın renkleri seçerseniz çok daha uzun ve ince gözükeceksiniz.

Nude stilettonun fiyatı 163 TL.

5. Eğer olduğunuzdan uzun boylu gözükmek istiyorsanız yüksek bel pantolonları tercih etmenizde fayda var. Bu sayede bacak boyunuz olduğundan uzun gözükecektir. Mavi pantolon ve beyaz kazak giyerseniz sizi bölecektir. Bu yüzden seçtiğiniz parçaların aynı renk olmasına da dikkat edin.

Kombindeki her şey burada.

  • Siyah cigarette pantolon: 59 TL

  • Dantel detaylı askılı bluz: 49 TL

  • Siyah triko hırka: 69 TL

6. Topuklu giyerek rahat edebiliyorsanız şanslısınız. Bu botlarla ve dar paçalı pantolonlarınız ile harika kombinler yapabilirsiniz. Mesela aynı tonlarda yüksek bel dar paçalı bir pantolon, üstüne de tiril tiril bir gömlek. Uzun gözükmek istiyorsak gömlek pantolonun hooop içine, en azından ön kısmı. ;)

Bu Botun fiyatı: 328 TL

Siyahı da burada.

7. Tulum, özellikle böyle bol paçalı bir tulum sizi hem uzun hem de zayıf gösterecektir. Paça boyunu yaptırırken yere sıfır olmasına özen gösterin. Ve elbette altına kalın tabanlı bir spor ayakkabı ya da uyumlu bir topuklu ayakkabı tercih edin.

Tulumları beğendiyseniz buradalar.

8. Bol paçadan hoşlanmayanlar da tulumu kalın tabanlı bir botla kombinlerse gayet güzel olacaktır.

Tulum ve botlar burada.

  • Tulum: 129 TL

  • Bot: 399 TL

9. Her şeyin büyüğünden kaçınmak gerekiyor, sırt çantalarının da... Minik boyları tercih ederseniz çok daha uzun gözükmenin yanı sıra ayrıca çok da zarif gözükeceksiniz.

Michael Kors mini sırt çantası burada.

Çantanın uygun fiyatlı benzeri ise burada.

10. Bosbol ya da dapdar pantolonlarla da pekala kombin yapabilirsiniz. Ama sizi en iyi gösterecek pantolonlardan biri bu üst kısmı oturan ve paçaları bol olan pantolonlar. Buradaki modelin yüksek bel olması da artısı. Altına giyeceğiniz hafif kalın tabanlı bir spor ayakkabı da sizi gizlice yükseltecek. Paça boyunuzu resimdekinden bir tık daha uzun yaptırmanızda fayda var. Yere sıfır olması en güzeli...

Kombindeki her şey burada.

  • Yarasa kollu düşük omuzlu kazak: 59 TL

  • Kalın tabanlı beyaz spor ayakkabı: İndirimde 209 TL

  • Siyah örme pantolon: 79 TL

11. Gelelim eşofmanlara. Paçası lastikliler yerine bu tarz bir eşofman seçmeniz daha iyi olacaktır. Üzerine bir crop top ve üzerine kısa bir ceket ile kombinleyebilirsiniz. Altına da kalın tabanlı Mickey'li sneakerlar.

Kombindeki her şey burada.

  • Mickey'li spor ayakkabı: 229 TL

  • Gri eşofman altı: İndirimde 89 TL

  • Beyaz sırt detaylı bluz: 69 TL

12. Büyük çantalar yerine çapraz da kullanabileceğiniz minik çantaları tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Aynı şekilde uzun ve büyük saplı omuz çantaları yerine de küçük saplı elinizde taşıyabileceğiniz çantalar size daha çok yakışacaktır.

Oxxo marka peluş çantanın farklı renkleri var ve fiyatı 59 TL, burada.

13. Siyah dar pantolonların altına tercih ederseniz boyunuzu kesmeden sizi daha uzun ve daha fit gösterecek bir bot tercih edebilirsiniz.

Bu siyah süet botun fiyatı 163 TL ve burada.

14. Tarzınız daha sporsa ama düz kalın tabanlardan da hoşlanmıyorsanız, 13 cm topuklu bu bota da bakabilirsiniz.

Bu botun fiyatı 175 TL ve burada.

15. Kim demiş kısa boylular uzun hırka giyemez diye. Serin bir yaz akşamında altınıza kısa jean şortunuz üstüne bir askılı bluz ve uzun bir hırka öyle de güzel olur ki elbette altına sizi minimum 6-7 cm yükseltecek bir spor ayakkabı ile.

Elbette istediğimiz her şeyi giyebiliriz. Ama eğer uzun boylu gözükmek gibi bir isteğiniz varsa ve o gün düz ayakkabı giydiyseniz, uzun hırka yerine kısa hırka tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

Buradaki kombinde paça boyu çok doğru. Eğer daha uzun olsaydı ve bilekte birikme yapsaydı sizi olduğunuzdan kısa gösterecekti.

Eğer dar paça giyiyorsanız bu şekilde ayak bileğinizin gözükmesi sizi olduğunuzdan uzun gösterecektir.

Bu mor hırka kışın çok güzel kombinlenir bence, fiyatı 69 TL ve burada.

16. İşte size her şeyle kombinleyebileceğiniz bir elbise. İster spor ayakkabı ister şık bir sandalet. Boyunuzu kesmemesi için bilekten bağlamalı modellerden uzak durmakta fayda var ama yine de elbette seçim sizin.

Yakanın kapalı olması yerine açık olması uzun boylu gözükmek için bir artı. Ayrıca yırtmaç da aynı şekilde boyunuzu olduğundan uzun gösterecek bir detay.

Kombindekiler burada.

17. Pantolonda yüksek bel seçiyoruz tamam, bol paça giymek de doğru bir seçim. Peki ya gönlümüz bir havuç pantolona kaydıysa. Bu durumda paça tadilatı yapılırken ayak bileğinizin gözüktüğünden emin olun.

Kombin yaparken aynı renkleri tercih etmeyi de unutmayın.

Kemer detaylı yüksek bel pantolon: 79 TL

Kombindekiler burada.

18. Aksesuar olarak ise aynı çanta gibi çok büyük ve abartı aksesuarlar yerine bu tip aşağı doğru sarkan daha zarif küpeleri tercih edebilirsiniz.

Gümüş küpeler 127 TL, beğendiysen buradan bakabilirsin.

Bunlar da ilgini çekebilir.

Dışarıdaki Soğuk ve Yağmurlu Havaya İnat Eve Koşarak Gidip Giymek İsteyeceğiniz En Yumuş Sonbahar-Kış Kıyafetleri
Sadakatsiz Dizisinin Asya'sından Masumlar Apartmanı'nın İnci'sine: Dizi Yıldızlarının Giydiği Kıyafetler ve Muadilleri
'Keşke Büyüğü Olsa da Kendimize de Alsak' Dedirten Tatlılıkta Miniklere Özel Yağmur Koleksiyonu

Popüler İçerikler

Mustafa Keser Genç Şarkıcıların Saygısız Tavırlarından Rahatsız: "Enselerine Sille Çekmek İstiyorum''
Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Yine Ateş Püskürdü: "Birinci Bölüm Bitti, İkinci Bölüm Geliyor"
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu