İlköğretim yıllarında öğretilen bu detayların bu yaşa dek kavranamamış olması, profesyonel hayata, insanlarla iletişime hazır olunmadığı imajı... Tüm bunlar karşıdaki kişinin zeka seviyesini daha düşük görmeye itiyor.
Sadece imla hatasıyla bir kişinin zeka seviyesine karar vermek imkansız ve anlamsız olsa da insan psikolojisinde bu tip bir etki yarattığını bilmek gerekiyor.
İmla kurallarına rahatsızlık derecesinde takıntılı insanla, eğer bana saygısız davranıcaksa beraber olmasamda olur. Rahat olun be kardeşim, iş başvurusu mu yapıyorsun, uluslararası yazışma mı yapıyorsun, hepi topu karşındakini adam gibi seveceksin ne imlası ne kuralı. Edep, haya, güzel ahlak ve saygı yoksa bir insanda imla zaten kurtarmaz, uysa da uymasa da. Saygılar.
anlatımı kolaylaştırmak için kullanılan imla kuralları bile art niyetli insanların elinde saldırmak ve çirkinleşmek için bir koz haline geldi. biraz köşeye sıkıştığını yada haksız olduğunu hissedenler imlada hata arayıp oradan vurmaya kalkar oldu. ne anlatmak istediğini anladığınız halde, birine anlatmak istediği şeyden ziyade anlatımı için saldırmak onu cahil yapmaz fakat sizi anlayışsız ve kötü niyetli yapar.
tabi ki bir eğitimci edasında doğru yazamayız ama sadece biraz özen istiyoruz