Sizde Bu Başlık da ki Gibi İmla Kurallarını Katlediyorsanız Hayatınızın Aşkını Asla Bulamayabilirsiniz!

De ve ki bağlaçlarının nasıl yazıldığı, sesli ve sessiz harf kullanımı... Bunlar yeni nesil internet için mühim konular.

Önemli bir konunun altında hemen imla eleştirisi yapanlar mı yoksa onları böyle şeylere takıldığı için eleştirenler mi haklı? Bu soruya belki tüm insanlığı aydınlatacak bir yanıt veremiyoruz ama karşı cinsle iletişim söz konusu olduğunda artık durum net sayılır.

Gelin, hepimizin başına bir kez de olsa gelmiş bir örnekle anlatalım.

Karşı cinsle bir mekanda tanıştınız, konuşmaya başladınız ve her şey yolunda gidiyor...

İlgi alanlarınız uyuşuyor, belli başlı hareketleriyle sizden hoşlandığını belli ediyor. Tabii siz de ondan hoşlanmışsınız. Telefonlar alınıyor, 'WhatsApp üzerinden konuşuruz' diyerek ayrılıyorsunuz. Aynı günün akşamı sohbet başlıyor ve karşınızdaki kişinin hiçbir imla kuralına riayet etmediğini, daha da önemlisi bunları bilmediğini görüyorsunuz.

Bir anda karşı cinsten soğusanız da çevrenizdekiler böyle bir sebeple birinden soğumanın anlamsız olduğunu size söyleyecek ve siz de büyük ihtimalle ikna olacaksınız.

Sonuçta bir insan diğerinden hoşlanmış ise onun yaptığı imla hataları her şeyi berbat etmeye yeter mi? 

Aslında yetiyor. Bunun sebebi de öyle roket bilimi falan değil. Biriyle konuşurken onun yaptığı hatalar aslında dili iyi kullanmayı umursamamayla açıklanacak kadar basit değil.

Müstakbel sevdiceğiniz acelesi olduğu için buluşmaya geldiğinizi yazdığınızda 'bende geldim sayılır' yazmış olabilir.

Bu duruma içten içe anlayış göstersek de özensiz, dikkatsiz davranışı eksiler hanesine direkt olarak yazılıyor. Bunun yanında yaptığı iş her neyse ona ara verip, otomobilini kenara çekip yazmayı denemediği için de karşıdaki insanın size verdiği değer iki kez sorgulanıyor.

Bitti mi? Bitmedi. İmla hatalarıyla dolu bir mesaj karşı cinste 'düşük zeka uyarısı' oluşturuyor.

İlköğretim yıllarında öğretilen bu detayların bu yaşa dek kavranamamış olması, profesyonel hayata, insanlarla iletişime hazır olunmadığı imajı... Tüm bunlar karşıdaki kişinin zeka seviyesini daha düşük görmeye itiyor. 

Sadece imla hatasıyla bir kişinin zeka seviyesine karar vermek imkansız ve anlamsız olsa da insan psikolojisinde bu tip bir etki yarattığını bilmek gerekiyor.

Bu arada imla hatalarının yarattığı etki güzellik/yakışıklılık etkisinin de önüne geçebiliyor.

Yani ne kadar güzel yahut yakışıklı olursanız olun karşı cinste yarattığınız intiba her şeyi berbat etmeye yetiyor.

Bundan sonra 'bir şey olmaz' diyerek yok sayılan ve kullanılmayarak unutulan imla kurallarını sık sık hatırlamak, daha fazla okumak ve bir imla hatanızda sizden vazgeçecek biriyle karşılaştıysanız onu pek de ciddiye almamak gerekiyor.

Bu duyduklarınızdan sonra şurada bahsettiğimiz hatalara da daha fazla dikkat etsek iyi olur. 😎

Vayfay mı Vayfi mi? Rezil Olma Riskine Rağmen Israrla Yanlış Telaffuz Edilen İngilizce Kelimeler

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
06.10.2019

İmla kurallarına rahatsızlık derecesinde takıntılı insanla, eğer bana saygısız davranıcaksa beraber olmasamda olur. Rahat olun be kardeşim, iş başvurusu mu yapıyorsun, uluslararası yazışma mı yapıyorsun, hepi topu karşındakini adam gibi seveceksin ne imlası ne kuralı. Edep, haya, güzel ahlak ve saygı yoksa bir insanda imla zaten kurtarmaz, uysa da uymasa da. Saygılar.

06.10.2019

anlatımı kolaylaştırmak için kullanılan imla kuralları bile art niyetli insanların elinde saldırmak ve çirkinleşmek için bir koz haline geldi. biraz köşeye sıkıştığını yada haksız olduğunu hissedenler imlada hata arayıp oradan vurmaya kalkar oldu. ne anlatmak istediğini anladığınız halde, birine anlatmak istediği şeyden ziyade anlatımı için saldırmak onu cahil yapmaz fakat sizi anlayışsız ve kötü niyetli yapar.

06.10.2019

tabi ki bir eğitimci edasında doğru yazamayız ama sadece biraz özen istiyoruz

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ