Siz Yine de Denemeyin: Son Zamanlarda TikTok'ta Popüler Olan 12 Tuhaf Güzellik Trendi

Sadece 8. mantıklı geldi.

1. Kaşları tıraş etmek, TikTok'un en popüler videolarında görülen bir trend. Çok izlendiği için pek çok insan kaşlarını tıraş ediyor ve yeniden uzayana kadar kalemle kaş çiziyorlar.

Kaşlar düşünülenin aksine tıraşla çoğalmaz, var olan kaşlar daha sert olarak geri çıkar. Sert kaşlar hoş bir görünüm olmadığı gibi, sürekli tıraşlanan kaşların bir bölümü küsüp kalıcı olarak yok olabilir. Kaşları modaya uygun olarak değil, yüz ve kaş yapısına göre şekillendirmek daha doğrudur.

2. Sahte göz altı morluğu son günlerde öne çıktı. Genç kadınlar, göz altlarına kahverengi ve mor ürünler sürerek göz altı morluğu elde ediyorlar.

Tabii kişinin makyaj seçimine kimse karışamaz. Ancak gerek var mı derseniz, orası tartışılır.

3. Tiki kız makyajını halen severek kullanan bir kesim var. İngiltere'nin ve Amerika'nın bazı bölgelerinde popüler olan bu makyajı herkes denemeye başladı.

Bu makyajda aşırı fondöten ve pudra ile ciltte çatlamış bir görünüm elde edildikten sonra yoğun bronzlaştırıcı kullanılıyor. Abartılı takma kirpik ve açık pembe-ten rengi ruj ile bu makyaj tamamlanıyor.

4. Dişlerini özel bir "diş ojesi" veya klasik ojeyle beyazlatanlar, yaşı küçük kullanıcılara kötü örnek oluyor.

Diş minesi çok hassastır. Diş için özel üretilen ürünler olsa da, normal ojelerin kesinlikle sürülmemesi gerekir.

5. Tırnak törpüsüyle diş törpülemek insanın tüylerini diken diken ediyor.

Ancak ne yazık ki bu da bir trend oldu. Tırnak törpüleri çoğu zaman tırnağa bile zararlıyken dişte zararını düşünemiyoruz. Dişe yapılan kısaltma işleminin geri dönüşü yok ve üstelik mineyi aşındırıp acılı hassasiyete yol açabilir. Eğer asimetriden şikayetçiyseniz bir diş hekimi özel aletleri ve dolguyla bunu düzeltecektir.

6. Hidrojen peroksit ve hatta çamaşır suyuyla yapılan evde diş beyazlatma yöntemi de çok riskli.

Limon ve karbonat bile zararsız görünmesine rağmen zamanla asidiyle diş minesine zarar verirken hidrojen peroksit veya çamaşır suyu kesinlikle kullanılmamalı. Bu maddelerle beyaz dişlerim olacak derken mineyi tamamen aşındırıp sarı kemikleri ortaya çıkarabilir ve hatta kararma dahi olabilir.

7. Dudakların etrafını çizerek büyütmek zaten çok yaygın. Ancak yeni trend ağzın kenarını çizerek gülümseme efekti yaratmak.

Ağız kenarlarının aşağı doğru olması insanı hem mutsuz hem de daha yaşlı gösteriyor. İşte bunu fark eden TikTok kullanıcıları dudak kenarlarını yukarı doğru çizerek gülümseyen bir intiba bırakmaya çalışıyorlar.

8. Bornoz ipiyle saç dalgası yapmak son dönemin çılgın trendlerinden biri. Daha önce aynı yöntem çorapla da yapılıyordu ama bornoz kuşağı daha etkili bulundu.

Duş sonrası nemli veya yeni kurutulmuş saçı ikiye ayırıp bornoz ipine sarınca sabah çok güzel dalgalar elde edildiği söyleniyor. Aynı şeyi külotlu çorapla da yapabilirsiniz ancak bornoz ipi kalın ve tok yapısıyla ve havlu olmasıyla daha etkili oluyormuş.

9. Kalorifer borusu dalgaları ise ilk kimin aklına gelmiş bilmiyoruz.

Sıcak boruya saç sarmak maşa etkisi yapabilir ama bu yöntem elbette çok zararlı. Çok sıcak borular saça zarar verebilir, saçlarınız boruya takılıp düğüm olursa saçınızı kesmek zorunda bile kalabilirsiniz. Kazaya çok elverişli bir trend.

10. Eyeliner ile göz kapağına sahte kirpik çizmek herkesin aklına gelmiştir. İşte şimdi birileri bunu uygulamaya geçirmiş.

Yoğun kirpik görüntüsü için fotoğraflarda tercih edilebilir ama gerçek hayatta komik olacağı aşikar.

11. Kaşları sabunla taramak uzun zamandır bilinen bir şey. Ancak TikTok'la daha geniş kitlelere yayıldı.

Dikkat ederseniz burada kullanılan sabunlar özel, kaş için üretilmiş şeffaf sabunlar. Renkli sabunlar kalıntı bırakabilir, kaşlarda ve ciltte uzun süre durması alerjiye ve kuruluğa yol açabilir.

12. Dudakları daha büyük göstermek için dudak kalemiyle dıştan yapılan çizime alışkınız. Bunu yaparken dudağın kalp bölgesi denen iki çıkıntının birleştirilmesi ise yine moda oldu.

Oldukça demode ve yapay dursa da pek çok kişi dudaklarını geçici olarak büyütmek için dudak üstünü tamamen birleştiriyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Dikkat, Evde Denemeyin: TikTok İle Popüler Hale Gelen ve Dermatologların Kesinlikle Önermediği Güzellik Trendleri
TikTok Yemek Dünyasını Etkilemeye Devam Ediyor: Son Dönemde TikTok İle Popüler Hale Gelen Yiyecekler
TikTok Erkeklerinden, Kadınları Tek Kol ile Bacak Arasından Kaldırma Akımı

Popüler İçerikler

Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
ODTÜ'lü Profesörün Canlı Yayında 'Torpil' İsyanı: "Çocuk Sınavı Kazanıyor, Almıyorlar"
Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
YORUMLAR
30.01.2021

nerde boş insan varsa tiktok kullanıcısı

30.01.2021

Siz kafayı sıyırmışsınız.

30.01.2021

bunlar 2+2=4 dese şüphe duyarim bide guzellik trendlerini mi deniycem?

TÜM YORUMLARI OKU (5)