Siz ve Sevdikleriniz Güvende Olsun! Güvenliğinizi Mükemmel Biçimde Sağlayacağınız 9 Cihaz!

Herkesin kendisini ve sevdiklerini güvende tutmak istediği bir gerçektir ve bunu elde etmek aslında çok da zor değildir, Farklı sistemler, özellikleri, teknolojileri ve diğer faktörler hakkında daha fazla bilgi edinmek, bir güvenlik sistemi satın alma zamanı geldiğinde akıllıca bir seçim yapmanıza yardımcı olacaktır. Size bu yazımızda birbirinden farklı çeşit çeşit seçenekle güvenliğinizi sağlayabileceğiniz ürünleri sıralıyoruz.

1. Güvenlik Kamerası

Temel İşlevi sürekli olarak görüntü kayda almak olan güvenlik kameraları evin içine veya dışına monte edilir. Birçok kamera sürekli olarak kayıt yapar ve aktivite gerçekleştiğinde ev sahibini bilgilendirir. Sadece bir kameranın varlığı bile çoğu zaman bir suçluyu caydırmak için yeterlidir.

2. Hareket Sensörü

Hareket sensörleri, evin içinde hareket algılandığında alarmı çalar ve/veya mobil uyarıları tetikler. Bazı hareket dedektörleri  vücut ısısını algılayabilen kızılötesi teknolojisini kullanır. Bu hareket sensörleri, yalnızca hareketli nesne vücut ısısı yaydığında tetiklendiğinden yanlış alarmlara daha az eğilimlidir.

3. Akıllı Telefon Kontrolleri

Akıllı telefon kontrolleri ile akıllı telefonunuz veya diğer mobil cihazınızı kullanarak canlı video akışlarınızı görmeniz, devre dışı bırakmanız ve müdahale etmenize olanak tanır.

4. Iota Ev Güvenlik Sistemi

HomeKit desteğine sahip ilk kendi kendine kurulan ev güvenlik sistemi olan Iota Home uygulaması aracılığıyla devreye alınabilir veya devre dışı bırakılabilir. OS, macOS, Apple Watch ve HomePod cihazlarında Apple'ın Home uygulaması ve Siri sesli komutları aracılığıyla sistemin durumunu yönetme ve görüntüleme yeteneği vardır.

5. Görüntülü Kapı Zilleri

İlk savunma hattı olan görüntülü kapı zilleri, evinizi hırsızlardan korumaya yardımcı olur. Birçok kapı zili kamerası, arkadaşlarınız ve ziyaretçileriniz ile görüşmenizi ve konuşmanızı sağlar. Mobil uygulama aracılığıyla mobil erişim, izleme ve kontrol, bir kapı zili kamerasında aranacak en iyi özellik olabilir.

6. Projektörler

Sadece birkaç dakika içinde monte edilebilen projektörler şüpheli etkinliklere ışık tutma amacına hizmet eder. Ne de olsa, çoğu evin çevresi son derece savunmasızdır ve bir projektör, davetsiz misafirleri uzak tutmak için savunmayı destekler.

7. Panik Butonları

Bu monte edilebilen cihazlarda yerleşik bir yardım düğmesi bulunur. Tıbbi bir acil durum veya hırsızlık gibi durumlarda hayat kurtarma düğmesine basılır ve hemen yardım çağırılır. Bu cihazlar oldukça basittir, panik butonlu bazı kontrol panelleri iki yönlü sese sahiptir, böylece doğrudan yanıt verenlerle konuşabilirsiniz.

8. Akıllı Duman Dedektörleri

Akıllı duman dedektörü, yalnızca alarmı çalmakla kalmaz, aynı zamanda akıllı telefonunuza gerçek zamanlı uyarılar gönderir. Uygulama tabanlı cihaz, tak ve çalıştır kolaylığı ile sadece birkaç dakika içinde kurulur. Duman dedektörüne erişmeniz, izlemeniz veya kontrol etmeniz gerektiğinde, telefonunuzdaki uygulamayı açmanız yeterlidir;

9. Anahtarlık Fobları

Anahtarlıklarınızın üzerinde bulunan düğmeler, ev sistemlerinin uzaktan kurulmalarına ve devre dışı bırakılmalarına olanak tanır. Küçük cihazı anahtarlığınıza asıp evinizden çıkarken sisteminizi kurmayı unutursanız, anahtarlığınızı çıkararak hatanızı telafi edebilirsiniz.

Popüler İçerikler

Arnavutluk Yeni Bir İslami Devlet Kurmayı Planlıyor: Alkol Yasağı Yok, Kadınlar İstedikleri Gibi Giyinebilecek
Devlet Tiyatrolarında Kriz! Genel Müdür Tamer Karadağlı'nın Açıklamalarının Ardından Oyuncular Tepkili
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?