Siz Tencere Kapaklarının Yalnızca Tencereler İçin Üretildiğini mi Düşünüyorsunuz? Oysaki Onların Başka Amaçları da Var, Mesela: Koltuk Temizliği!

Evde en sık kullandığımız eşyadır koltuklar. Ve sürekli kullanılan koltukların yüzeyinde oluşan kirler hem kötü bir görüntü oluşturur hem de biz farkında olmadan bazı hastalıklara yol açar. Koltuk yüzeyini bakteri ve virüslerden temizlemek ise oldukça zahmetli olabilir. Fakat biz şimdi size çok pratik, etkili ve değişik bir koltuk temizleme yönteminden bahsedeceğiz. İşte tencere kapağı ile koltuk temizliği...

Öncelikle koltuğunuza en uygun deterjanı seçin

Koltukları bol köpüklü su ile temizlemek kolay bir uygulama gibi gözükse de aslında hiç de etkili olmayan bir yöntem. Bu yöntemle koltukları silmeye çalışmak temizlik süresini uzatır ve sabunlu su kuruduğunda lekelerin yüzeyde kaldığını görürsünüz. Bu durumdan kaçınmak için koltuğunuzun kumaşına zarar vermeyecek bir deterjan seçmeniz gerekiyor. Bu noktada daha zararsız bir temizlik maddesi arıyorsanız, beyaz sabun veya sıvı Arap sabununu tercih edebilirsiniz. Uzun bir süredir koltuklarınızı silemediyseniz, tablet bulaşık deterjanını sıcak suda eriterek de kullanabilirsiniz. Bu yöntem inatçı lekeleri çıkarmak için birebir!

Sonra malzemelerinizi hazırlayın

Koltukları silmek için organik deterjan karışımı arıyorsanız, tarifi şuraya bırakıyoruz:

  • 5 litre sıcak su

  • 1 bardak sıvı Arap sabunu veya 1 bardak granül toz sabun

  • Yarım su bardağı beyaz sirke

Yukarıdaki malzemeleri bir kapta karıştırın. Malzemeleri koltuklarınızın büyüklüğüne veya kirlilik durumuna göre artırabilirsiniz.

Uygun ölçüde bir tencere kapağı kullanın

Gelelim bu temizliğin kahramanı olan tencere kapağına... Bir adet mikrofiber bezi uygun boyuttaki tencere kapağının altına gelecek şekilde sarın. Koltuk yüzeyinin tamamını tencere kapağını kullanarak kuru bir şekilde silin. Bu kuru temizleme işlemi, yüzeyde biriken kir ve tozları yok etmeye yardımcı olacaktır.

Su kullanarak koltuk temizliğine devam edin

Kuru temizleme işlemiyle koltuklarınızı iyice sildikten sonra tencere kapağına sardığınız bezi çıkarıp hazırlamış olduğunuz deterjan karışımında yıkayın ve sıkın. Ardından bezi tekrar tencere kapağına sararak silme işlemine devam edin. Mikrofiber bez her kirlendiğinde karışımın içerisinde yıkayarak kapağa tekrar sarın. Koltuklarınız parlak ve temiz bir görünüm yakalayana kadar bu işlemi tekrarlayın.

Kurumaya bırakın

Koltuklarınızın, herhangi bir kurutma cihazı kullanmadan, doğal yolla kurumasını sağlayın. Kendi halinde kurumaya bırakarak koltuk döşemelerinizin yıpranmasını da önlemiş olursunuz. Koltukların kuruduğundan emin olduktan sonra günün yorgunluğunu tertemiz koltukların üzerinde atmaya devam edebilirsiniz.

Popüler İçerikler

Çileden Çıkaran Olay: Öz Kızı ve İkinci Eşini Yatakta Basan Kadının Yaşadıkları Şoke Etti
Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
Fatih Altaylı'dan AK Partili Şebnem Bursalı'ya İğneleyici Yazı: "Istakoz Kuru Yenmez, Şarap Ne İçtiler Acaba?"