TikTok çok eğlenceli bir uygulama olsa da, bazı akımlar gençler arasında tehlikeli şekilde yayılabiliyor. Uygulamada popüler olan en tuhaf güzellik trendlerini inceledik.
TikTok çok eğlenceli bir uygulama olsa da, bazı akımlar gençler arasında tehlikeli şekilde yayılabiliyor. Uygulamada popüler olan en tuhaf güzellik trendlerini inceledik.
Uzmanlar dudakları tutkalla yapıştırmanın zararları konusunda uyarsa da gençler kirpik yapıştırıcısı gibi daha hafif yapıştırıcılar ile bu akımı sürdürdü.
Gençler dişlerindeki eşitsizlikleri ve sivrilikleri tırnak törpüsüyle düzeltmeye çalışıyor. Dişin tırnak gibi geri uzayan bir yapısı olmadığını ve bu tehlikeli davranışın diş hassasiyetine, ağrılara ve hatta diş kaybına yol açabileceğini hesap etmek gerekiyor. Diş törpületmek için diş hekimlerine başvurabilirsiniz.
Yine dişçilerin profesyonel ve zararsız bir şekilde yaptığı bu işlemi takma tırnak yapıştırıcısı ve makyaj için kullanılan taşlarla evde denemek çok sakıncalı. Diş minesine kalıcı hasar verebilirsiniz.
Kaşın kavisli en yüksek bölgesinden gerisini kazıyarak daha çekik göz ve gergin yüz illüzyonu elde edilse de kazınan kaşların geri gelmeme ihtimali olduğu, yeniden çıksa da sertleşeceği ve kısa kaş görüntüsünün de çok doğal durmadığı unutulmamalı.
Ağza kapak sokmak gibi yöntemlerde kapağın nefes borusuna kaçma riski var. Yanağa uzun süre sivri bir araç bastırmak da geçici bir gamze görüntüsü oluşturmasına rağmen kalıcı hasar bırakabilir.
Ancak bu görüntüyü makyajla değil de, kalıcı olarak elde etmek için kına kullanılması kötü sonuçlara yol açabiliyor. Alerji testi yapmadan bu tür malzemelerin kullanılmaması gerekiyor.
Öyle ki ameliyat olmayanlar da bu videodan çekmek için burun güzelleştirme aleti kullanıyor. Yarım saatten uzun süre kullanılınca geçici olarak burnu kaldırıp incelten bu aletlerin uzun süreli kullanılması burna zarar verebiliyor.
Genellikle mentol, çilek ve tarçın yağı gibi yakıcı yağlar eklenen bu karışımlar dudağa sürüldüğünde ani bir alerjik tepki olarak dudaklar şişiyor. Bu geçici yöntemler için karışımlara her geçen gün daha tehlikeli maddeler ekleniyor.
Sarı saçtaki turunculuğu alan mor şampuanın kuru saçta daha etkili olduğu iddiasıyla bol miktarda uygulandığı videolarda sonuç çoğu zaman fazla uygulandığı ve uzun süre bekletildiği için mor saçlar oluyor. Fazla miktarda şampuan saça da zararlı.
Gençler 2000'li yılları dönemin makyaj trendleri ile canlandırıyor. Böylece o yılların makyaj hatalarını ve trendlerini görüyoruz.
Bantlar ile yüz daha ince, gözler daha açık hale getirilebiliyor. Asya'dan çıkan bu trend tüm dünyaya yayıldı ancak bu bantların çıkarılması acılı olabilir ve cilde de zarar verebilir.
Pet şişeye konup fönle ısıtılan saçların dalgalı olduğu iddiası yayılınca pek çok kişi bunu uyguladı. Kimilerine göre işe yaramaz, kimilerine göre ise saçı yakabilecek zararlı bir yöntem.
2000ler makyajinin nesinin zararli oldugunu, evde denenmemesi gerktiğini hala dusunuyorum
bu tiktokçular mallar ordusu amk
Insan kendini oldugu gibi sevebilmeli.