Siz Bu Başlığı Okurken Hindistan'da Gergedanları Korumak için İnsanların Öldürüldüğünü Biliyor musunuz?

Kaziranga Ulusal Parkı, Hindistan'da bulunan bir doğal yaşam alanı ve bu parkın içinde gergedanlar yaşıyor. Bu parkta gerçekleştirilen alışılmışın dışında bir uygulama ise duyanları hayretler içinde bırakıyor...

Kaziranga Ulusal Parkı çalışanları, kaçak avlanan insanları durdurmak için onları vurma, hatta öldürme hakkına sahip.

Geçtiğimiz yıl Prens William ve Kate Middleton tarafından ziyaret edilen bu parkta şu ana kadar pek çok insan öldürüldü.

Bundan iki yıl öncesine kadar Ulusal Park'ta ayda ortalama iki kişinin öldürüldüğü biliniyordu.

Ancak 2015 yılından itibaren öldürülen kaçak avcıların sayısı, bu avcılar tarafından öldürülen gergedanların sayısını geçmeye başladı.

BBC tarafından hazırlanan habere göre burada öldürülen insanların çoğu uygulamadan haberi olmayan köylü ya da kabile üyesi kişiler.

Park, Hindistan'ın Assam eyaletinde ilk kurulduğunda burada yalnızca birkaç Hint gergedanı yaşıyordu.

Daha sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan park, bugün dünyadaki tek boynuzlu gergedan nüfusunun 3'te 2'sine ev sahipliği yapıyor.

Avcıların bu canlıların peşine düşmesinin sebebi de sahip oldukları boynuzlar. 100 gramı 6,000 dolara satılan bu boynuzlar, hâliyle avcıların büyük ilgisini topluyor.

Park çalışanlarından biri olan Avdesh, kendilerine bir avcı gördükleri anda silahlarına sarılıp onları öldürmelerinin emredildiğini belirtiyor.

Avdesh, BBC'ye yaptığı açıklamada gece vakti gördükleri sivillerin de kimi zaman silahların kurbanı olduğunu söylüyor.

Bu emir sebebiyle son üç yılda parkta öldürülen kişilerin sayısı 50'yi bulmuş.

Gergedanların neslinin tehlike altında olduğunu ve korunmaları gerektiğini herkes kabul ediyor. Peki bu, bu şekilde olmak zorunda mı?

Umuyoruz ki kimi zaman masum insanları hedef alan bu uygulama kısa zaman içerisinde değiştirilerek gergedanları korumanın daha insancıl bir yolu bulunabilir...

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR
19.02.2017

tertemiz yöntem bulmuşlar.

Pasif Kullanıcı
19.02.2017

Bu şekilde olması gerekiyosa bu şekilde olmalıdır. Eğer para konusunda hayatlarından vazgeçecek kadar gözlerini kararttılarsa buyursunlar, kaçak avlanmaya devam etsinler. Hakettiklerini bulsunlar. İnsan soyu tükendiği için hiçbi şey olmaz. Ama herangi bi hayvanın soyunun tükenmesi ekosistemi alt üst eder.

19.02.2017

Bana kalirsa bu icerik fazlasi ile insanoglunu acindirmak uzerine yapilmis. Hayvanlar alemine yaptigimiz seylerden sonra bunlar gercekten devede kulak kaliyor. Bence tamamen hak ediyoruz.

TÜM YORUMLARI OKU (50)