16 Fotoğrafla Türkiye Gündemine Damga Vuran Ayakkabılar

Türkiye'nin siyasi, sosyal ve ekonomik durumunu belki de en güzel onlar özetliyor. Kimileri bizleri utandırdı, kimileri ağlattı, kimileri de isyan ettirecek kadar öfkelendirdi. Bu yüzden lafı uzatmaya gerek yok. İşte Türkiye gündemine damga vuran, halkın vicdanında iz bırakan o ayakkabılardan bazıları:

1. Siyasete Girmek İçin Kullanılan Yırtık Ayakkabılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın,  'Yırtık ayakkabıyla siyasete girdim' sözü yıllardır gündemden düşmüyor.

2. Madenci Babasının Yırtık Ayakkabıları

Ermenek faciasından hayatını kaybeden  madenci Tezcan Gökçe'nin babası Recep Gökçe'nin  cenaze töreninde giydiği ayakkabılarla ilgili yaptığı açıklama tüm Türkiye'yi ağlatmıştı. Recep Gökçe:

 “Param yok, param olsa ben bu ayakkabılarla gezer miyim milletin içinde. ‘Elindeki lastiği atıver’ derler. ‘Atarım ben, siz karışmayın’ derim.   Elin kadar ben alamadım mı? Elin kadar ben giyemedim mi? Param yok alamadım.  Dişlerim yok. Eşimin de benim de dişlerim tükendi. Doktora yaptıracağımız dişler  ’tutar mı tutmaz mı’ diye sorduk. Yoksulluk nedeniyle gidip taktıramadık. Eğer  orada param olsaydı, hemen taktıracaktım.' demişti.

3. Yıldırım Kuzucular'ın Yırtık Ayakkabıları

ŞIRNAK'ta terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular'ın cenaze törenine katılan ve çiftçilik yapan baba Kazım Kuzucular'ın cenaze sırasında ayağındaki yırtık ayakkabıları...

4. Minik Çocukların Yırtık Ayakkabıları

Van’ın Beyüzümü Mahallesi’ne çevre illerden göç ederek yerleşen ailelerin okula yırtık lastik ayakkabılarla giden çocukları.

5. Gazetecinin Yırtık Ayakkabıları

19 Ocak 2007'de katledilen Hrant Dink'in yırtık ayakkabıları...

6. Fatih Topaloğlu Yırtık Ayakkabıları

Uludere’de 2 yıl önce şehit düşen Musa’nın babası Fatih Topaloğlu, objektiflere yansıyan yırtık ayakkabılı fotoğrafıyla akıllarda kalmıştı

7. Zehirli Ayakkabılar

İstanbul'da 33 bin çift ayakkabıda kanserojen madde olarak bilinen azor boyaya rastlandı ve ithalat izni verilmedi. İmha kararı verilen ayakkabılar  TIR'lara yüklenip Kocaeli'ndeki bir atık imha tesisine götürüldü. İşlem için tespit yapılmak istenince; kolilerde imha amacıyla gönderilen gerçek ayakkabıların olmadığı, daha önce piyasadan iade alınan eski ve yırtık ayakkabıların bulunduğu görüldü.

8. Meclis Kürsüsünde Yırtık Ayakkabı

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Ermenek’teki maden kazasında oğlunu kaybeden Recep Gökçe’nin, yırtık kara lastikleriyle Meclis Kürsüsünden yaptığı konuşma anı...

9. Talimatla Silinen Çamurlu Ayakkabılar

AK Parti Edirne Milletvekili yapımı süren bir şantiyeyi gezdiği sırada, ayakkabılarını çıkarıp çizme giydi. Burada firma yetkilisinin temizlik görevlilerine verdiği talimat üzerine milletvekilinin çamurlu ayakkabıları silindi. Bu çirkin talimattan milletvekilinin ise haberi yoktu. Temizlik görevlilerin seferber olduğunu ve ayakakabısını temizlediğini gören, vekil teşekkür etti.

10. Cem Boyner'in Ayakkabıları

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye çıkarken, Cem Boyner'in ayakkabılarıyla meşgul olması bazı medya organlarında sıkça gündeme getirilmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral:

' Dünyası ayakkabısı kadar dar, davası ayakkabısı kadar kıymettar olan ve ayağındaki pabuca verdiği kıymeti, nimetlerini sömürdüğü milleti esirgeyen, kaos için ayak takımına, çapulcuya prim veren, tedrisat hayatı boyunca bir saatlik adamlık dersi görmeyen, adamlığı vicdanında değil de cüzdanında vehmeden görmemişin çocuğu, papucunun iş adamı, TÜSİAD kimlikli maskeli anarşist, millet önünde ayağa kalk.'

11. İnfial Yaratan Ayakkabılar

Sosyal medyada oldukça hızlı yayılan bir paylaşımda, KEMAL TANCA markalı ayakkabının altında bariz bir şekilde ALLAH lafzının yazılı olduğu iddia edildi. Bu durum birçok insanda infiale yol açtı  

Konuyla ilgili açıklama yapmak zorunda kalan firma: 

'Yaklaşık bir hafta önce markamız hakkında çıkan asılsız ve bir o kadar da üzücü haberlerden dolayı derin üzüntü duymaktayız. Bu simgeler burç simgeleri olmasına rağmen bazı değerli tüketicilerimizin düşüncesinde kararsızlık oluşu bizi bu ürünleri mağazalarımızdan kaldırma kararına yönlendirmiştir. Bu ürünlerin kesinlikle bize yakıştırılmaya çalışılan durumla alakası olmadığını, yalnızca çocuk ürünlerinde eğlenceli karakterler yada simgeler kullanabildiğimizi bildiririz.'

12. 10 Bin Dolara Ayakkabı!

Aydınlık gazetesinin haberine göre İtalya’nın Milano şehrinde özel olarak üretilen ve fiyatları 10 bin dolar civarı olan el yapımı ayakkabılardan bir çift de Zafer Çağlayan da mevcut.

13. Necdet Özel’in Ayakkabısı

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey’i karşılama töreni sırasında çekilen bir fotoğraf, görenlere Özel'in ayakkabısının altında delik olduğunu düşündürmüştü.  Ancak daha sonra tabanından objektiflere yansıyan siyah lekenin delik değil zift olduğu ortaya çıktı.

14. "Kültürlü!" Ayakkabılar

Altınyayla İlçesi'ne bağlı Kale Beldesi Vali Aydın Güçlü İlköğretim Okulu öğrencileri için, Sivas Kongre ve Arkeoloji Müzesine gezi düzenlendi. Geziye okulun 6’ıncı sınıf öğrencilerinden B.K de katıldı. Üzerine bol olan kıyafetleri ve ayağındaki yırtık spor ayakkabısı ile geziye katılan Kiper görenlerin dikkatini çekti. Çiftçilik yapan 4 çocuklu ailesinin maddi durumunun iyi olmadığı için kendisine ayakkabı alamadıklarını söyleyen B.K, “Bu ayağımdaki ayakkabıyı geziye katılabilmem için komşumuz verdi. Komşumuzun sayesinde bu geziye katılabildim” diye konuştu.

15. Yusuf Yerkel'in Ayakkabısı

Recep Tayyip Erdoğan’ı Soma’da protesto eden göstericiye, dönemin Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in tekme atarken kullandığı ayakkabı...

16. Alaaddin'in Sihirli 'Ayakkabı' Kutusu

Evdeki eski ayakkabı kutularını siz siz olun atayım demeyin. Bakarsınız bir mucize gerçek olur. Hatta örneklerini ülkemizde daha önce görmüştük. Biraz okşayın ve tozunu alın. Şanslıysanız, içinden çıkanlara siz bile inanamayacaksınız.

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık