FEPS’in hazırladığı raporda dikkat çeken diğer bir husus ise gençlerin siyasi görüşlerini sosyal medya üzerinden paylaşmaktan korkuyor olmaları. Araştırmaya katılan gençlerin önemli bir bölümü sosyal medyadaki siyasi paylaşımların kariyerlerini olumsuz etkileyebileceği veya aleyhlerinde yasal işlemleri beraberinde getireceği düşüncesinde.
Araştırmada gençlerin yüzde 14’ü hayatlarında en az 1 kez siyasi bir mitinge katıldıklarını da belirtirken, yüzde 15’i de herhangi bir protesto gösterisinde yer aldıklarını ifade ettiler. Gençlerin yine yüzde 78’i, fikirlerinin siyasiler tarafından dikkate alınmadığını da belirtti. Yine gençlerin yüzde 63’ü siyasilerin gençleri kontrol altına almak istediğini, yüzde 43’ü de gerçekten siyasilerin gençlerin geleceğini düşündüğünü ifade etti.
Gelecekte hayat kalitesini etkileyecek faktörler sorulduğunda ise yüzde 91 ile eğitim birinci sırada yer alırken, Türkiye’nin ekonomik durumu yüzde 91 ile ikinci, savaş tehlikesi yüzde 89 ile üçüncü, dünya ekonomisi ve terör de yüzde 88 ile sonraki sıraları paylaştılar.
politika ile ilgilenmek güzel , ama bunun oluşmasını sağlayan sebeplerin teknoloji,sanat, bilim ,edebiyat gibi konularla yeteri kadar ilgilenemiyor olmamız , o ya da bu şekilde kısıtlanıyor olmamız, gelecek kaygısının bu durumu oluşturması içler acısı. ayrıca bu yüzde 24 ünde yüzde 4' ü okuyup araştırıp ilgileniyorsa öp başının üstüne koy. aileden, sosyal çevreden, dayanağı olmayan asparagas internet haberlerinden duyduklarını benimseyip, sorgulamadan körü körüne inandığı siyasetçilerin söylediklerini papağan gibi tekrarlamak, sosyal medyada ahkam kesmek siyasetle ilgilenmek değildir.
peki bu ilgili olan kesim cidden okuyup araştırıyormu yoksa kulaktan dolma bilgilerle capslerlemi bilgi sahibi oluyor daha doğrusu bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor?
Niye acaba ? Gelecek kaygısını politikacılar yaşamıyor, Genç olan nufüs yaşıyor ! İlkokul mezunu olamayan milletvekilleri ölene kadar emekli parasını alacak ya peki gençler ? Ayrıca , o ilkokul mezunu olamayan milletvekilleri gençlerimizin hayatında önemli kararları küçük kapasiteleriyle alıp geleceği değiştiriyorlar en azından yaşam biçimlerini..