Sivrisinek Isırdığı İçin Testislerinde Solucan Çıkan Adamın Midenizin Ayarlarıyla Oynayacak Görüntüleri

Hindistan'da bir adamın başına kırk yıl düşünseniz aklınıza gelmeyecek bir şey geldi.

Hindistan, Yeni Delhi'den 26 yaşındaki bir adam, sağ testisinde hassasiyet ve şişme hissettiği için bir cinsel sağlık kliniğine gitti. Bu şikayetlerin üzerine ultrason çeken doktorlar gözlerine inanamadılar.

Doktorlar ultrasonda, testislere beyaz kan hücreleri taşıyan bir kanalda "hareket eden doğrusal yapılar" gördüler.

Bu 'hareket eden doğrusal yapılar' ise solucanlardı! İsmi verilmeyen hastaya, enfatik filaryaz teşhisi kondu ve üç haftalık bir anti-parazitik ilaç tedavisi uygulanmaya başladı. Üç haftalık ilaç tedavisinin ardından hastaya tekrardan ultrason çekildi ve tam bir iyileşme görüldüğü söylendi.

Bu enfeksiyon, New England Journal of Medicine tarafından yayınlanan bir vaka raporunda ortaya çıktı.

Max Super Speciality Hastane'sinde kıdemli tıbbi danışman olan Dr. Amit Sahu, ultrasonda 'doğrusal yapıların hareket ettiğini' söyledi.

'Bu dans gibi görünen şey, solucanların dalgalanmalarını temsil ediyor. Solucanlar, lenf sistemine göç ederek kanalların genişlemesine ve işlev bozukluğuna neden oldular.'

Bu enfeksiyona sebebiyet veren şey ise sivrisinekler!

Sivrisinek sizi ısırdığında enfeksiyon, kan dolaşımına ve lenf sistemine giriyor. Bu sayede enfeksiyon vücudun her yerine taşınabilir hale geliyor. 

Bilimsel kaynaklara göre, solucanlar normalde herhangi bir belirtiye neden olmuyor. Ancak bazı durumlarda lenf sisteminin hasar görmesi, bacaklarda sıvı birikmesine neden olarak lenfödemi tetikliyor. Erkeklerde parazit solucanlar da genital bölgede şişmeye neden olabiliyor.

Hastalığı tedavi etmek için antiparaziter ilaçlar kullanılıyor.

Parazitik solucanlı enfeksiyonlar, Afrika, Asya ve Güney Amerika'nın bazı bölümleri dahil olmak üzere tropikal ve alt tropikal bölgelerde nispeten daha yaygındır. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), insanların enfekte olabilmesi için birkaç ay boyunca enfekte sivrisinekler tarafından tekrar tekrar ısırılması gerektiğini söylüyor.

"Hastalığın yaygın olduğu tropikal veya subtropikal bölgelerde uzun süre yaşayan insanlar en büyük enfeksiyon riski altındadır."

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), lenfatik filariazisi ihmal edilmiş bir tropikal hastalık olarak görmektedir. Tahminler, dünya çapında 50 milyondan fazla insanın enfeksiyona sahip olduğunu gösteriyor. Ancak WHO, risk altındaki bölgelerdekilere yıllık dozlarda anti-paraziter ilaçlar dağıtılırsa, hastalığın ortadan kaldırılabileceğini söylüyor.

Doktorun bahsettiği "dans gibi görünen şey"i merak edenler buradan izleyebilir 👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Eğer Köpeğiniz Bu Davranışları Sergiliyorsa Partneriniz Sizi Aldatıyor Olabilir!
Bir Hayaletle Evlendiğini Söylenen Kadının Beyin Yakan Açıklamaları: "Balayımız Çok Kötü Geçti..."
Çok Şişman Olduğu İçin Yeni Zelanda'dan Atılan Kadının Akıllara Durgunluk Veren Hikayesi

Popüler İçerikler

Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
18.12.2022

bi taşakta solucan çıkmadığı kalmıştı zaten.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ