Sivilcelerinizden Sadece 1 Gecede Kurtulun! Sivilce En Hızlı Nasıl Kurutulur?

Sivilceler, herkesin zaman zaman karşılaştığı bir cilt problemidir. Ancak, doğru cilt bakımı ve yaşam tarzı değişiklikleri sayesinde sivilce oluşumunu kontrol altına almak ve mevcut sivilceleri hızlıca kurutmak artık hayal değil. Bu konuda bilinçli ve doğru adımlar atarak, sivilce sorununuza etkili çözümler bulabilirsiniz. 

Bu içerik 25.08.2023 tarihinde güncellenmiştir, bu içeriğe erişim sağladığınız zamana göre listelenen ürün fiyatlarında değişiklikler olmuş olabilir.

Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir. Stok durumuna göre fiyatlar değişiklik gösterebilir.

“Bu içerik marka iş birliği içeriyor olabilir.”

Sivilce, cildin yağ bezlerinin tıkanması sonucu oluşan bir cilt rahatsızlığıdır.

Ciltteki yağ bezleri, cildi nemli ve sağlıklı tutmak için sebum adı verilen bir yağ üretir. Ancak bu bezler aşırı yağ ürettiğinde, yağ, ölü cilt hücreleri ve bakterilerle karışarak gözenekleri tıkar ve sivilce oluşur. 

Sivilce türleri: Sivilceler genellikle siyah nokta, beyaz nokta, papül, püstül, nodül ve kist olmak üzere altı tip olarak sınıflandırılır.

Gelelim, "sivilce neden oluşur?" sorusunun cevabına.

Genetik faktörler: Genetik faktörler, sivilce oluşumunda büyük rol oynar. Eğer ailenizde sivilce problemi olan biri varsa, sizin de sivilceye yatkın olma ihtimaliniz yüksektir.

Hormonal değişiklikler: Hormonal değişiklikler, özellikle ergenlik döneminde ve menstrüasyon dönemlerinde sivilce oluşumunu tetikler.

Beslenme alışkanlıkları: Yağlı, şekerli ve işlenmiş gıdaların tüketilmesi, sivilce oluşumunu artırabilir.

Stres: Stres, vücutta kortizol hormonunun salgılanmasını artırır ve bu da yağ bezlerinin daha fazla yağ üretmesine neden olur.

Sivilce kurutma yöntemleri nelerdir?

Doğal sivilce kurutma yöntemleri: Sivilce kurutmak için kullanabileceğiniz doğal yöntemler arasında yeşil çay, elma sirkesi ve aspirin maskesi bulunmaktadır.

Medikal sivilce kurutma yöntemleri: Benzoyl peroksit ve salisilik asit içeren ürünler, sivilceleri kurutmak için etkili olabilir.

Sivilce, çeşitli nedenlerle oluşabilir ve tedavisi kişiden kişiye değişir. TikTok'ta görüp deneyenler tarafından onay almış bir videoyu sizinle paylaşalım istedik.

1. Adım: Cildi detaylı bir şekilde temizlemek.

Bu adımda çift aşamalı temizleme yapmanız yerinde bir karar olacaktır. Çift aşamalı yüz temizliği cildi yağ bazlı ve su bazlı temizleyicilerle iki aşamada temizlemek anlamına geliyor. 

Birinci aşama: Cildinde ağır makyaj varsa, başlangıçta bir micellar su kullanarak cilt makyajını arındırabilirsin.

İkinci aşama: Yağ bazlı temizleyiciyi avucuna döküp, yüzüne homojen bir şekilde yayarak, dairesel masaj hareketleri yapabilirsin. Ardından su ile yüzünü yıkayabilirsin. Sıcak suyun, yağ bazlı temizleyicileri daha rahat temizlediğini belirtmekte fayda var. 😊

Önerilerimize buradan ulaşabilirsiniz

Bu arada çok avantajlı bulduğum Premium üyeliğinden de hızlıca bahsetmek istiyorum. Hepsiburada Premium ile Bedava kargo, Blutv üyeliği, %3 Hepsipara ve daha birçok ayrıcalığı yakalayabileceğini biliyor muydun? Üstelik ilk ay sadece 1 TL. Üyelik detayları için buraya tıklayın.

2. Adım: Salisilik asit içerikli tonik ile lokal uygulama.

Salisilik asit, cilt bakımında sıklıkla tercih edilen bir bileşendir. Akne ve sivilce oluşumuna neden olan bakterilere karşı antimikrobiyal özelliği sayesinde etkili bir savaş verir. Aynı zamanda ciltteki iltihaplanmaların önlenmesi ve tedavisi için antienflamatuar özelliği ile de ön plana çıkar. 

Salisilik asit içerikli ürün önerilerimiz burada

3. Adım: Akne kurutucu veya kil maskesi.

Lokal şekilde elinizde varsa eğer bir sivilce kurutucu maskeyi salisilik asit toniğinin üstüne uygulayın. Eğer yoksa kil maskesi de uygulayabilirsiniz. 1 gece boyunca yüzünüzde bekletin, sabah yüz temizleyiciniz ile cildinizi toksinlerden arındırın.

Bu uygulamayı lokal uygulayacağınız için her gün uygulamanız bir sorun teşkil etmez.

Buraya tıklayarak sivilce kurutucu maskelere ve kullanıcıların önerdiği kil maskelerine ulaşabilirsiniz.

Bu arada çok avantajlı bulduğum Premium üyeliğinden de hızlıca bahsetmek istiyorum. Hepsiburada Premium ile Bedava kargo, Blutv üyeliği, %3 Hepsipara ve daha birçok ayrıcalığı yakalayabileceğini biliyor muydun? Üstelik ilk ay sadece 1 TL. Üyelik detayları için buraya tıklayın.

“Linkle Beni” Diyenlere: Hayatınızı Değiştirecek Saç Ürünü Tavsiyeleri
Son Zamanlarda Çokça Popüler Olmuş Elektronik Ürünler
Evinizin Güvenliği Tamamen Kontrolünüz Altında! En İyi Güvenlik Kameraları
Sıcaklara Güçlü Pervaneleriyle Meydan Okumanızı Sağlayacak En İyi Vantilatör Tavsiyeleri
Amazon Prime Day İndirimlerinin Son Gününde Kaçırmamanız Gereken 12 Fırsat Ürünü
Düğün Telaşına Giren Herkesin Dört Gözle Beklediği Prime Day Günlerinden Seçilmiş İndirimli Küçük Ev Aletleri

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
29.08.2023

Ben sabah akşam hyaluronik asitli yüz temizleme jeli (içeriğinde salisilik asit de var.) kullanıyorum ve çok işe yarıyor. Özellikle alnımdaki komedon sivilceleri sadece 2 günde yok etti.

17.05.2024

Bendede geçse keşke yaa:(

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ