Siverek'te 6 Kişinin Öldürüldüğü Saldırı Sosyal Medyanın Gündeminde: #SiverektekiKatliamaSesVer

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinin Çeltik Mahallesi'nde, arazi anlaşmazlığı yüzünden İzol aşiretine mensup kişiler tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda 4 kişi, olay yerinde otomobilin çarpması sonucunda ise 2 iki kişi hayatını kaybetti.

Yaşanan olaya ilişkin kan donduran video görüntüleri ortaya çıkarken, olay sosyal medyada #SiverektekiKatliamaSesVer etiketiyle en çok konuşulan konular arasında yer aldı. 

Çıkan çatışma sonucunda 6 kişi hayatını kaybetti.

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde İzol aşireti mensupları arasında çıkan çatışmada 4 kişi öldü, 5 kişi ise yaralandı. Yaralıları hastaneye götüren otomobilin çarptığı iki kişi de hayatını kaybetti.

Valilik tarafından, 'İlçe genelinde gerekli tüm güvenlik tedbirleri alınmış olup, olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır' açıklaması yapıldı. Ancak olayla ilgili video görüntülerinin ortaya çıkması ve sosyal medyada yaşanan bu katliam ile ilgili yapılan yorumlar, olayın #SiverektekiKatliamaSesVer etiketi ile tekrar gündeme gelmesini sağladı.

Çatışma anının görüntüleri böyle kaydedildi 📹

Yaşanan çatışma, saldırıya uğrayan aileden Yekbun İzol'un paylaşımları ile sosyal medyanın gündemine oturdu.

AKP Milletvekili Yeneroğlu: 'Hep birlikte olayın takipçisiyiz'

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
19.06.2019

Kimse kusura bakmasın ama aradan 1000 yıl da geçse kabile gibi yaşamaya devam edecekler para için mal mülk için insan öldürmek çok normalleşmiş bu töre ve aşiretler arasında üstelik aşiret mensubu olmayı bir güç olarak görürler. Teklik yürek isteyen bir şey çünkü hiç bir zaman tek kavga etmezler bunlar benim bizzat yıllarca gördüklerimden gözlemlediklerim. Amacım kimseyi dışlama değil ben burada kendilerini medeniyetten dışlamış insanlardan söz ettim sadece

19.06.2019

eksik bilgi... karşı tarafın çete lideri kendi deyimleriyle aşiretin başında olan eski ak parti millet vekili zülfikar izol siyasi bağlantıları olduğu için katliam yapılan eve öneceden jandarma geliyor arama yapıyor ortalığı kontrol ediyor daha sonra bu olay oluyor yazıktır günahtır ya çocukları annesiz babasız bıraktınız gencecik hayalleri olan bir genci katlettiniz

19.06.2019

Şahıslar tutuklanıp Ceza İnfaz Kurumuna getirildi. bundan sonra artık yapabilecekleri bir şey yok . en üst sınırdan ceza alacaklarına eminim ama giden 6 masum cana malesef yapacak bir şey yok.

19.06.2019

Bu oyle bi dava ki, avukatindan hakimine kimsenin can guvenligi yok. Ne bi orgute baglilar ne de baska bir kuruma. Kafalarina gore canlarini sikani vuruyorlar. Bu yuzden davayi takip eden kim varsa hepsinin devlet tarafinca korunmasi gerekir. 3 tane katili hapse atmakla bitmez cunku bu kavga. Oglu gelir arkasindan, onun arkasindan kardesi, yegeni, komsusu derken bitmez.

19.06.2019

Öldürenler zaten devletin kolluk güçlerinden oldukları için dava mava açılmaz. Gerek duymazlar. Diyelim kamuoyu baskısıyla bir dava açıldı oda ya uzayıp gider ve zaman aşımına uğrar yada kendi adamlarından bir kaç yoksul aptal bulup cezayı onlara çektirirler.

TÜM YORUMLARI OKU (31)