Polis İstedi: Üniversitede 'Hamile Olma İhtimali Olan Öğrenciler' Listesi

Sivas Emniyet Müdürlüğü, 22 Şubat’ta bir mahallede çöp konteynerinde bulunan bebek cesedi ile ilgili soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Üniversitesi’nden “cesedin bulunduğu tarihten önce hamile olma ihtimali görülen öğrencilerin” isimlerini istediği iddia edildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Kemal Göktaş'ın haberine göre, Emniyet’in savcılık oluruyla gönderdiği yazıda ayrıca cesedin bulunduğu hafta devamsızlık yapan ve bahar döneminde önce kayıt yaptırmayan ve daha sonra dilekçe vererek kayıt yaptıran kız öğrencilerin de isim listesinin istendiği ileri sürüldü.

Hamile olma ihtimali görülen öğrencilere ait bilgilerin incelenmek üzere rektörlükten istendi

Soruşturma kapsamında Sivas Emniyet Müdürlüğü’nden Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'na 8 Mart 2017’de Asayiş Şube Müdürü İzzet Türk imzasıyla gönderilen yazıda şöyle denildi:

“Buluntu bebek cesedi olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Üniversitesi’nin tüm bölümlerinde öğrenim görmekte olan kız öğrencilerden 2016-2017 güz döneminde kayıt yaptırarak okula devam etmekte olan ancak bahar döneminde kayıt yaptırmayan ve daha sonra dilekçe vererek kayıt yaptıran öğrencilerin listesi ile 20 Şubat 2017 Pazartesi günü ile 24 Şubat 2017 Cuma dahil olmak üzere derslerine devamsızlık yapan kız öğrencilerin tam listesinin isim, soy isim, kimlik numarası ve bölüm bilgileri ile varsa 22 Şubat 2017 tarihi öncesinde hamile olma ihtimali görülen öğrencilere ait bilgilerin incelenmek üzere Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü’nden istenmesini arz ederim” denildi.

Yazı tüm fakültelere gönderilmiş

Cumhuriyet Savcısı Sümeyra Doğru tarafından olur verilen yazı, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve oradan da tüm fakültelere gönderildi. 

Fakültelerin Emniyet’in belirlediği kriterlere göre listeleri hazırladığı iddia ediliyor.

Popüler İçerikler

Kadir Ezildi'nin Nişanlısı Gamze Türkmen'in Türbansız Halini İfşa Eden Söylemezsem Olmaz Ekibi Çok Kızdırdı
Cem Garipoğlu'nun Fethi Kabir Tutanağı Ortaya Çıktı: Kefen Yok, Plastik Poşet Bulundu!
Mazhar Alanson'un Vefat Eden Kızı Eda Alanson ile Birlikte Bir Filmde Rol Aldığı Ortaya Çıktı
YORUMLAR
14.03.2017

Yahu bebeği illa neden üniversiteli birinin doğurup öldürdüğünü düşünüyor bu mallar.dışardan,oranın halkından olamazmı?.

14.03.2017

demek ki bir sebebi, bir delili var amk bu kadar sığ görüşlü olmayın

14.03.2017

arkadaşlar prosedür böyledir hemen celallenmeyin. önce aile hekimliklerine, anne bebek merkezlerine, hastanelere vb. sorulur hamile kaydı olup da izini kaybettiren, doğum yapıp kaçan, bebeği aşıya getirmeyenler vs. soruşturulur. zaten bebeklerini öldüren cani anneler bu şekilde yakalanıyor. hamile olup sağlık kuruluşuna haber vermemenin, aşıya getirmemenin cezası var ciddi takibi var. eğer böyle bir sonuç alınamadıysa kayıtsız hamileliğin olabileceği yerler araştırılır. üniversiteler, devlet kurumları, hatta liseler soruşturulur. kapı kapı gezip hamile miydiniz siz diye muayene yapamazlar. bu ilk defa uygulanmış birşey değil hep bu şekilde çalışır emniyet. çemberi daraltmaya çalışıyorlar bulmak için.

14.03.2017

Konuya aciklik getirdigin icin tsk ederim arkadasim.

14.03.2017

Emniyet bir cinayeti aydınlatmak için okula gelmeyenlerin listesini istemiş. Bu haber, cinsiyetçilik kokan ve kadınların cinsel yaşamlarını baskılamak amacıyla yapılmış bir eylem gibi lanse edilmiş. Burada maksat sevişen veya sevişmeye açık kadınların listesini istemek değil. Amaç okula gelmeyenlerin listesini istemek. Objektif bakmak gerekirse gereksiz ve çarpıtma bir haber. İtibar edilmez.

TÜM YORUMLARI OKU (88)