Vücudunuzun en önemli organlarından biri olan bağırsakların sağlığı için yiyeceklerin önemi tabi ki çok büyük!
Bağırsaklarınızı korumak ve daha hızlı çalışmasını sağlamak için tüketmeniz gereken besinleri sizler için derledik.
Vücudunuzun en önemli organlarından biri olan bağırsakların sağlığı için yiyeceklerin önemi tabi ki çok büyük!
Bağırsaklarınızı korumak ve daha hızlı çalışmasını sağlamak için tüketmeniz gereken besinleri sizler için derledik.
Elma sirkesinin içinde bulunan bazı amino asitler, vücuttan toksinlerin atımını hızlandırmayı destekliyor. Bağırsaklarda iyi huylu bakterileri harekete geçirerek, probiyotik etki de göstermektedir.
Yoğurt, bağırsaklarda kalan besin maddelerinin çürümesini ve olumsuz bakterilerin üremesini önlemektedir. Düzenli olarak yoğurt tüketerek bağırsak florasını dengeleyebilirsiniz.
Sindirimi geliştiren bağırsak turşusu, sağlıklı bir bağırsak florasının gelişmesini teşvik etmektedir. Kabızlık sorunlarını gidermeye destektir. Birçok potansiyel hastalıklara karşı sindirim sistemi korur.
Mangoda bulunan enzimler, bağırsakları harekete geçirmede etkilidir. Lif açısından oldukça zengindir ve bağırsak hareketlerini düzenlemede oldukça etkilidir.
Süt ürünleri içinde probiyotik bakterilerden en zengin olan kefir, bağırsak florasında bulunan probiyotikleri artırma özelliği olan ürünler arasındadır. Ayrıca 1 bardak kefir içerek günlük A vitamini ihtiyacının %10’unu, kalsiyum ihtiyacının %30’unu ve C vitamini ihtiyacının %4’ünü alabilirsiniz.
Çikolatanın ana maddesi kakaodur. Kakao tozu ve kakao yağı en önemli ve yararlı besinler arasında gelmektedir. Ayrıca probiyotik kaynağıdır.
Bağırsaklarda bulunun iyi bakteriler için çok önemli olan diyet lifleri içermektedir. Bağırsak parazitlerini önleyici etkisi vardır. Ayrıca faydalı bakteri sayısının artmasına destektir.
Bağırsak hareketlerini arttıran mercimek, zengin bir lif deposudur. Bu özelliği sayesinde bağırsak sağlığını korur, hareketliliğini arttırır.
Bağırsakların tamamı kıkırdak ve kolajen dokudan oluşur ve kemik suyunda bulunan maddelerle zenginleştiğinde bağırsak bariyerleri güçlenmektedir. Böylece besin alerjilerinden vücudunuzu koruyabilirsiniz.
Kepekli ürünler yüksek oranda besin lifi içermektedir. Öğünlerinizde günlük kepek miktarımızı arttırabiliriz. Kepek, bağırsaklardan geçerken su emilimini arttırarak dışkının su oranını ve miktarını çoğaltmaktadır.
Kuru kayısı, kuru incir gibi meyveler yüksek lif içerdiğinden bağırsaklar için önemlidir. Sabahları aç karna, yulaflı sütün içerisinde veya ara öğünlerde bağırsak sağlığınız için tüketebilirsiniz.
Bağırsakların temizlenmesine yardımcı olan keten, besinlerin daha hızlı sindirilmesine destek olmaktadır. Keten tohumunu yoğurt ile veya salatalarınıza ekleyerek tüketebilirsiniz.
Bağırsak sağlığınız için gün içerisinde bol bol su içmelisiniz. Bağırsak sağlığı ve hareketliliği için bu çok gereklidir. Ayrıca bol su alımı ile vücudunuzun toksinleri atabilmesi için zemin hazırlarsınız. Birçok bağırsak hastalığının nedeninin susuzluk olduğunu unutmayın.
sade kefiri herkes beğenmeyebiliyor. sadesini beğenmiyorsanız çilekli, kayısılı vs. gibi meyvelileri çok hoş. :) tavsiye ederim.