Şirketlerin Stok Kontrolü ve Ürün Girdi-Çıktılarını Kontrol Etmek İçin Kullanabileceği 10 Lojistik Programı

Bugünün hızlı dünyasında, zamandan ve paradan tasarruf sağlayan lojistik çözümlerin kullanımı tartışılmaz bir zorunluluk olmuş durumda. Operasyonel süreçlere ekstra hız ve verim katan bu çözümler, envanter stoğundan teslimat planına kadar lojistiğin her aşamasında güçlenmenizi sağlayabilir.

O halde 2023'ün en popüler ve kullanışlı lojistik programlarına gelin yakından bakalım!

1. Circuit for Teams

Circuit for Teams, adı üstüne geniş lojistik takımları için geliştirilen bulut tabanlı bir yazılım. İleri seviyeli rota plan araçları ve gerçek zamanlı takip imkanı ile ideal sürüş optimizasyonu sağlayan bu yazılım, anlık değişiklikler halinde adminlerin yolculuk planını yeniden düzenlemesine izin veriyor ve sürücüleri anında bilgilendiriyor. Ayrıca müşterilere kargoyu canlı olarak takip etme imkanı tanıyarak ideal teslimat planının yapılmasına da yardımcı oluyor.

2. Fishbowl

Fishbowl, en geniş takımlar için bile efektif lojistik çözümleri sunan bir program. Özellikle büyük işletmelerin birçok farklı aşamayı tek bir arayüz üzerinden kontrol etmesine izin veren bu yazılım, stok yönetiminden sipariş işlemeye ve kargolama sürecine kadar bütün iş adımlarına verim kazandırıyor. Böylece farklı platformlar üzerinden e-ticaret yapan firmaların işleri herhangi bir karışıklık olmadan tamamlamasına olanak tanıyor.

3. Rose Rocket

Özellikle teslimat yapan firmalara odaklanan Rosa Rocket, rota ve destinasyon araçları ile kargolama süreçlerine hız kazandıran bir yazılım. Kolay kullanımlı arayüzü sayesinde taşımacılığı daha verimli hale getiriyor ve yol üzerindeki çalışma, kaza, trafik gibi durumlarda en iyi alternatif rota planına geçilmesini sağlıyor.

4. Alvys

Alvys, Rose Rocket'a benzer şekilde kamyon kapasitesi ve rota planı üzerinde etkili kontrole sahip olmak isteyen firmaların tercihleri arasında. Bulut tabanlı yapısı ile sürücü idari görevleri ve kullanım bilgilerini güncelleme için kullanılan yazılım, operasyonel süreçleri otomatik faturalama, optimizasyon ve otomasyon gibi araçlarla hızlandırıyor. Böylece vergi ve masraf hesabı gibi iş süreçlerindeki zaman kaybını minimize ediyor.

5. Zoho Inventory

Genellikle küçük işletmelerin tercih ettiği Zoho Inventory, envanter yönetimini kolaylaştırma amacına sahip. Bulut tabanlı sistemi ile firmaların stok seviyelerini anlık olarak izlemesine ve etkili sipariş yönetimi yapmasına izin veren yazılım, birden fazla e-ticaret platformuna entegre şekilde kullanılabiliyor. Bu sayede siparişlerin en kısa sürede tamamlanmasına izin vererek müşteri memnuniyetini artırıyor.

6. Excalibur WMS

Stok yönetimini ve depo operasyonlarını optimize etmek için geliştirilen Excalibur, özellikle büyük ölçekli işletmelerin tercih ettiği bir program. Stok takibi, yerleştirme, faturalama ve raporlama gibi farklı işlemleri tek yerden kontrol etmeyi sağlayan Excalibur, depolardaki karmaşık yönetim sürecine hız ve verim kazandırıyor. Geniş ürün gamına hitap eden yapısı nedeniyle distribütörler ve toptancılar için en iyi barkodlama ve veri toplama araçlarından bazılarını da sunuyor.

7. SAP ERP

SAP ERP veya diğer adıyla SAP ECC, geniş ölçekli işletmelere etkili kurumsal kaynak planlama çözümleri sunan bir yazılım. Farklı iş süreçlerini sistemine entegre ederek iş adımlarının takibini kolaylaştıran yazılım, hem takım koordinasyonunu iyileştiriyor hem de anlık gelişmeler karşısında hızlı ve etkili çözümler almaya yarıyor. Böylece farklı departmanların iş süreçlerinde en verimli performansı göstermesine yardımcı oluyor.

8. Microsoft Dynamics 365

Microsoft'un tedarik zinciri için geliştirdiği Dynamics 365, stok kontrolü, üretim yönetimi ve lojistik işlemlerinde kullanılan başarılı yazılımlar arasında. Bir dizi farklı iş sürecine adapte olarak kurumsal kaynak planlamasına (ERP) ve müşteri ilişki yönetimine (CRM) yardımcı olan yazılım, envanter kontrolünü optimize ediyor ve firmaların hızlı ve düşük maliyetli çözümler elde etmesine izin veriyor. Ayrıca mükemmel mobil uyumluluğu sayesinde her yerden kontrol edilebiliyor.

9. Sage X3

Bir tür kurumsal kaynak planlama ürünü olan Sage X3, tedarik zinciri yönetimi ve envanter kontrolü için gayet kullanışlı araçlara sahip bir yazılım. İşletmeleri stok takibi, sipariş listeleme ve envanter optimizasyonu gibi adımlarda hızlandıran yazılım ölçeklenebilir yapısıyla öne çıkıyor ve doğrudan geniş veya genişleme potansiyeli olan şirketlere hitap ediyor. Bu ölçeklenebilir yapı, sistemin genişlemesiyle birlikte hızın artmasını sağlayarak iş verimini de doğrudan artırıyor.

10. Logiwa

Logiwa WMS de özellikle geniş işletmelere hitap eden ve birden fazla e-ticaret platformu için harika entegrasyon seçenekleri sunan bir program. Mobil ve masa üstü uygulamaları ile iş verimini artıran yazılımın ana kullanıcı tabanını, B2B (işletmeden işletmeye), B2C (işletmeden tüketiciye) veya DTC (doğrudan tüketiciye) gibi toptan satış işletmeleri oluşturuyor. Geniş kullanıcıya hitap eden güçlü altyapısı en karmaşık iş süreçlerinde bile maksimum kontrol, hız ve verim sağlıyor.

Popüler İçerikler

Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı
Görüşme Esnasında Erkeğe Maddi Sorular Sorulmasını Destekleyen Kadın Tepkilerin Odağında