Şirin Payzın'dan Pegasus'a Tepki: 'Din Devleti Kurallarını mı Savunuyorsunuz?'

Pegasus çalışanlarının Kadir gecesi rakı masasında çektikleri fotoğrafı 'Kadir gecesi özel, Rabbim kabul etsin' ifadeleriyle paylaşması tepki çekerken, Pegasus çalışanlar hakkında inceleme başlattı. Gazeteci Şirin Payzın ise laikliğe vurgu yaparak Pegasus'u eleştirdi. 

Bir grup Pegasus çalışanının 'Kadir gecesi özel' yazısı ile rakı masasındaki fotoğraflarını paylaşmaları tepki çekti. 

Pegasus'tan yapışlan açıklamada söz konusu paylaşımın 'kabul edilemez' olduğu belirtilerek 'erekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz' denildi.

Pegasus'tan 'Rakılı Fotoğraf' Açıklaması: 'Kabul Edilemez'

Halk Tv'de program yapan gazeteci Şirin Payzın Pegasus'a tepki gösterdi. Türkiye'nin laik bir ülke olduğunu vurgulayan Payzın, şunları kaydetti:

Popüler İçerikler

Metin Zakoğlu, Murat Kurum ile İlgili Şakası Nedeniyle AKM’den Kovulduğunu İddia Etti
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Nükhet Duru'nun Kadınlara Yönelik "Tayt Bir Kıyafet Değildir" Çıkışı Ortalığı Fena Karıştırdı!
YORUMLAR
29.04.2022

Pegasus haklıdır.Sirin saçmalamış... Laiklik, kimseye dini değerlerle dalga geçme hakkı tanımaz... Kadir gecesinde yazarsan bu tahrik olur. Bir de Allah kabul etsin yazmış lavuk. Atın işten gitsin...

29.04.2022

sizin dininiz bunu emrediyo dimi? Doğruyu filan öğretmeye gerek yok bizden olmayanı çarpın gitsin? Bravo cennetten 1 arsa kazandınız

29.04.2022

Bacım, laik bir ülkede yaşamanın avantajı, dini bir inanca kafamıza göre saldırmak değil. Pegasus ticaretine bakıyor. İslam'ı korumak gibi bir gayesi yok, müşteri kaybetmekten korkuyor.

29.04.2022

peki şuan kaybetmedi mi?

29.04.2022

Mesle bunları alkol içmesi değildi ki! Olayı saptırmayın.. Doğrusu; bu arkadaşlar fotoğrafın altında "kadir gecesine özel, allah kabul etsin" yazmaları bu infiale neden oldu. Dışarda herkes alkol alıyor ve hiç sorun olmuyor, fakat siz alkol alırken kalkıp başka birinin inandığı bir şey ile dalga geçmezsiniz, bu durum başta Laik devlet ilkelerine aykırıdır. Pegasus'un yaptığı en doğrusudur.

Paylaşımda Aşağlama yok, tamamen ifade özgürlüğü çerçevesinde. Bu ülkede "Blasphemy" kanunu yok. Laiklik bal gidi din eleştiri hakkını kapsar. Ayrıca adamlara ölüm tehditi edilmiş, bu aşırıya kaçıyor. Hem Fransa'da gibi sonu kafa kesme ile mi bitecek? Veya ikinci bir Aziz Nesin vakası.

TÜM YORUMLARI OKU (47)