Şirin Payzın CNN Türk Günlerini Anlattı: 'Programlara Çağrılmayacaklar Listesi Ankara Temsilcilerinden Geliyordu'

Uzun yıllar CNN Türk’te habercilik yapan ve tartışma programları sunan gazeteci Şirin Payzın, yakın dönem medya tarihinin önemli bir kesitini, perde arkasında yaşananları, kanalın içindeki güç savaşlarını anlattı.

“Toplam 5 isim vardı”

Şirin Payzın, 'Biz yine de uzun süre dengeyi gözeterek götürmeye çalıştık. Ben uzun süre Selahattin Demirtaş’ı yayınlarıma alabildim. Ondan sonraki almayalım denilen birçok ismi farklı formatlarda alabildim. 2015’den sonra bu hemen hemen imkânsız hale geldi. Toplam 5 isim vardı ve onların etrafında dönüyordu' ifadelerini kullandı.

Tartışma programlarına çağrılmayacakların isim listesi olduğunu söyleyen Payzın, bir dönem Kürtler ve çözüm süreciyle ilgili bir dönem de cemaatle ilgili isimlerin alınmadığını dile getirerek 'Bir dönem genel yayın yönetmeni editörlere (çağrılmayacaklara ilişkin) liste veriyordu. Ona da kanal yönetiminden liste geliyordu muhtemelen. Ama bir süre sonra farkına vardık ki esas listeler Ankara temsilcilerinden geliyormuş. Bence esas konuşmamız gereken bu' dedi.

“Pazar kuruldu”

Payzın, şunları anlattı:

CNN Türk’ün son döneminde şunu yaşadık biz. Yani birileri bizim programın içeriğini, oraya çıkardığımız konukları ve o konukların ne dediğini gidip Saray’a Cumhurbaşkanlığına ve oradan aldıkları birtakım isimleri de Aydın Bey'e (Doğan) ya da kanalın üst düzey yönetimine getiriyordu. Aydın Bey'e “Efendim bakın, Cumhurbaşkanlığı bunları sakıncalı buluyor” diyorlar sonra da gidip Cumhurbaşkanı'na ya da ekibine 'Efendim bakın CNN Türk hala bu isimleri çıkarıyor” diye bildiğimiz oradan oraya haber taşıyor ve bunu kimi zaman da kendi inisiyatifleriyle yapıyorlardı. Bir takım isimler, tahmin edebilirsiniz kimler olduğunu, gidip diyorlardı ki Aydın Bey’e “Cumhurbaşkanlığı nezdinde en çok ben kıymetliyim. Bakın benim sözümü çok dinliyorlar. Varsa sizin bütün işlerinizi halledebilirim. Ben oraya, buranın temsilcisi olarak neyin ne olduğunu götürebiliyorum' diyorlar, sonra da Saray’a da gidip “Aydın Bey en çok bana güveniyor. Varsa söyleyeceğiniz bir şey bakın bana söyleyin” diyorlardı. Bunlar üzerinden bir pazar kuruldu o dönem.

Demirtaş ne zaman yasaklandı?

Benim HDP’lileri çıkarmamı kesinlikle yasaklamışlardı, hatta bunu yayında söyledim, trollerin hücumuna uğradım. Ne zaman yasakladılar? Selahattin Demirtaş “Seni başkan yaptırmayacağız” dediği gün itibariyle CNN Türk’e HDP’lileri ve Demirtaş’ı çıkaramamaya başladık. Bunun mücadelesini ben çok verdim.

“Bu solcular sizi batıracak”

Ne zaman biz ‘artık bu saçma yasakları bir yana bırakalım’ desek Ankara’dan birileri vergi cezası borcu ve teröre destek suçlamasını hatırlatarak devreye giriyordu. İşin komiği, oradan biri hemen Aydın Bey'i arıyor “Aman, sakın ha böyle bir şey yaptırtmayın, bu solcular sizi batıracak” diyordu.

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
14.12.2020

Türkiye'de özgür medya olmaması dikta rejimine geçtiğimizin en büyük kanıtı. Diktatörlük kelimesinin etimolojik kökeni zaten günümüzde kullandığımız "dikte" kelimesiyle doğrudan bağlantılı. Sen medyaya "dikte" ediyorsan o zaman burada bir diktatörlükten bahsedebiliriz. Ergenekon-Balyoz kumpaslarında, açılım isimli vatana ihanet süreçlerinde bir tane bile Ataütrkçü emekli bürokrat veya asker TV ekranlarına çıkarılmadı, millet medyadan tek taraflı maniple edilerek Akp-Fetö kardeşliğinin kucağında kendi ordusunun gerçekten de Ergenekon isimli bir terörist yapı olduğuna inandırıldı, millet kendi ordusuna düşman edildi. Şimdi gel de böyle bir yönetimin diktatörlük olmadığını iddia et.

14.12.2020

iyi yapıldı amk, ne güzel soğuk savaş artığı kıt zihniyetliler görevi bıraktırıldı.. ve cokta ataturkçülüğün arkasına sığınmayın bence bugunun türkiyesinde atatürkçü olmayı yunana, ermeniye, pkkya yalaklığa çevirdi "chp"lilerimiz.

Pasif Kullanıcı
14.12.2020

İşte yeni sistemin en büyük açığı “ Kötü niyet.” Tek bir adam herşeye hakim olmak istedikçe aldatılması da kolay olur. Ülkede bağımsız kalması gereken bazı şeyler var mesela basın mesela merkez bankası. Bunlara müdahale ettin mi batık ve bitik ekonomide tv kanalları herşey güllük gülistanlıkmış gibi anlatır. Bunlar Hitleri ve propagandalarını da geçti.

14.12.2020

ulen bebe, hitler olsa senin gibileri toplama kampına gönderir sabun yaptırır yandaşına dağıtırdı :D ne boş adamlarsınız amk ya... bir teröriste hiç bir ülkede mikrofon uzatmazlar. biz yine çok merhametliyiz ABD, Rusya, Fransa, Ingiltere, Almanya felan olaydı soyunu kuruturdu o salaklığı yapacak olanların. biz diyoruz, bizimkiler ergen belki buyur akıllanırlar ama yok hala aynı kafa

14.12.2020

Herkesin bildiği gerçekler..... ..... 🤪😡😡🤪

TÜM YORUMLARI OKU (43)