Siri'ye Sonunda Türkçe Desteği Geliyor

Apple iOS’un sesli asistanı Siri çok yakında Türkçe olabilir. Siri Türkçe versiyonu için şimdiden iş ilanları verilmiş durumda.

Apple’ın sesli asistanı olarak tanınan Siri çok yakında Türkçe desteğine kavuşabilir. Apple işletim sistemi iOS 5 ile hayata geçirilen Siri’nin birden çok yeni dil desteği vereceği geçtiğimiz ay düzenlenen WWDC 2014 etkinliğinde duyurulmuş ancak bu lisanların arasında Türkçe’nin yer alıp, almayacağı belirtilmemişti.

Bugün ise Jobs.Apple.Com üzerinden verilen bir mühendis ilanı Siri’nin çok yakında Türkçe dilini destekleyeceğine işaret ediyor. Türkçe Siri için mühendis arayışına başlayan Apple böylece dolaylı yoldan da duyuruyu yapmış oluyor.

Sesli komutlar ile akıllı cihazınızı hem komuta edebileceğiniz, hem de istediğiniz bilgileri alabileceğiniz Siri Türkçe versiyonu muhtemelen iOS 8 ile birlikte değil, bir sonraki sürüm olan iOS 8.1 ile birlikte gelecek.

Siri Türkçe haberini bir tarafa bırakacak olursak, başarılı özellik geçtiğimiz ay önemli bir açığın konuğu olmuştu. iPhone üzerinden parmak izini taratan kullanıcılar şayet sisteme kayıtlı değillerse birkaç denemenin sonunda Siri’ye komut verebiliyor, böylece arama listesine ulaşabiliyordu. Bu da Siri’nin bir bakıma desteklediği bir açık olarak tarihe geçmişti.

Scroll

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık