Sırf Erkek Oldukları İçin Duymaktan Usandıkları Basmakalıp Sözleri Paylaşarak Katarsis Yaşayan 15 Kullanıcı

Bu sefer erkekler toplansın: Duymaktan bıkıp usandığınız bazı şeyler var, biliyoruz. Erkekleri duyunca hem üzen hem sinirlendiren o basmakalıp sözleri 15 erkek kullanıcı paylaştı. 

Biz de sizler için derledik. 👇

1. "Erkek olduğum için kendi çocuğuma bakamayacağımı düşünmeleri. Bakıcılık yapmıyorum, babalık yapıyorum."

2. "'Erkek dediğin...' ile başlayan her cümle tüm enerjimi sömürüyor."

3. "Her flörtüm 'Nasıl hala bekarsın?' diye soruyor ama 'O zaman bir kahve içelim' dediğimde ortadan kayboluyor."

4. "İş bulamadığım dönemde 'İş beğenmiyorlar' ahkamını duymak. Aranılan niteliklere birebir uyduğum üç iş yeri de geri dönmedi..."

Aradan baya zaman geçti, başka bir iş buldum. 2 yıl sonra halen o pozisyonların açıkta olduğunu gördüm. Aynen, kimse iş beğenmiyor.

5. "'Neden bu kadar karamsarsın?' sorusunu duymak. 'Herkes hayatının aşkı ile bir gün tanışır' vb. söylemler. Bu kadar pozitif olmak da bir noktadan sonra toksik bir hal alıyor..."

Sadece hayal kırıklığına uğramak istemiyorum.

6. "'Hiç düzgün erkek kalmadı' lafını duymak. Kötü deneyimleriniz için üzgünüm ama genellemeler kırıcı olabiliyor."

7. "Erkekler bir problemlerini açtığında kadınların hep 'Bana daha kötüsü oldu...' şeklinde kendi sorunlarını öne sürmesi..."

Erkeklerin de mental olarak desteklenmeye ihtiyacı vardır.

8. "Tüm erkekler... (sert bir eleştiri). Öyle biri olmadığını savununca da 'Tüm erkekleri kastetmek istemedim' savunmasını duymak."

9. "Zihin okuyamayız. 'Tüm gece gelip konuşmanı bekledim' lafını duymak sinir bozucu çünkü tüm gece yüzüme bile bakmadın."

10. "Duyunca üzüldüğüm ve sinirlendiğim üç cümle var..."

  • Neden hiç düzgün erkek yok?

  • Tüm erkekler pislik vs. benzeri ağır ithamlar.

  • Erkeklere tüm sorumluluğu yüklemek ve bu doğalmış gibi davranmak.

11. "Dünyanın erkekler için ne kadar kolay bir yer olduğunu duymaktan yoruldum."

12. "Anlayış ve hoşgörü konusunda bu kadar kıt davranılması."

13. "Erkekler de hislerinden bahsetmeyi sever. 'Erkekler kapalı kutudur' algısı çok saçma."

14. "Erkeklerin de anlaşılmaya ihtiyacı olabilir. Kendini ifade etme sıkıntısı yaşayan erkekler yüzünden hepimizin göz ardı edilmesi çok acımasız."

15. "Biraz erkek ol. Halihazırda öyleyim ama bu neden bazen yetmiyor anlamak zor."

İlginizi çekebilir:

İlişkide En Çok Değer Verdiği Şeyleri Paylaşarak Olmazsa Olmazların Altını Çizen 15 Kullanıcı
Mutlu Bir İlişki İçinde Olduğumuz Halde Neden Ayrılık Şarkıları Dinlemeyi Severiz?
Manipülatör İnsanların Karşı Tarafı Kontrol Etmek İçin Uyguladığı Psikolojik Baskı Yöntemleri

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
YORUMLAR
18.03.2023

Erkekler için dünyada birçok şey kolaydır bu yadsınamaz bir gerçek fakat erkeklere yapılan baskılarda karşı olduğum birçok nokta var. Bunlar; •"Erkeksen çalışıp karına bakacaksın, bakamıyorsan ne diye erkeksin". Tamam erkeğin çalışması eyvallahta sırf düzgün bir işi yok diye(yasa dışı şeyler hariç) dışlanmayı hak etmiyor. Bir yere kadar sen yardımcı ol, sonra senin ona vereceğin destek ile erkek tabi ki sana yardımcı olur. •"En küçük bir kavgada yataktan/evden kovulanın erkek olması". - Suçlu olan ciddi anlamda erkek ise (evden kovma kısmı yanlışta, şiddet vs yoksa) hadi yatağı ayırırsın anlarım ama her şeyde de erkeği ayırmak çok saçma. Tahammül edemiyorsan kalk kendin yat bir gece de koltukta. •"Her özel günü erkeğin hatırlaması gerektiği, her özel günde erkeğin hediye alması gerektiği" Hayır öyle bir şey yok. O evlilik yıl dönümü vs senin içinde geçerli. İnsanlık halidir unutabilir. Bir özel günde de sen git bir hediye al bir şey kaybetmezsin

18.03.2023

•"Her zaman centilmenliği, ilgiyi, parayı, düşünceyi, anlayışı erkekten beklemek" Hayır erkeklerde bir insandır. bir kere de sen git öp, bir kere de sen ilgi göster, bir kerede git sen sarıl destek olduğunu göster, sende para kazanabilecek insansın bir kere de sen para ver, bir kerede sen anlayış göster. •"Bir yemeğe çıkılacaksa erkek teklif etsin, erkek organizasyon yapsın, erkek götürsün, erkek parayı ödesin düşüncesi" Hayır efendim kimse kimsenin kölesi veya bankası değildir. Birgünde eşini ara hayatım bugün üzerine güzel şeyler giy seni alıp şık bir yere yemeğe götüreceğim de ve o gün ücreti sen öde. Kimse kimsenin kullan at mendili değildir.

19.03.2023

Doğru. Bir tane de ben ekliyorum: "Sessiz, sakin, efendi olduğunuzda 'ezik', çığırtkan, serseri, aylak olduğunuzda 'populer' sayılmak."

18.03.2023

Ne desem bilemedim, Allah herkesin karşısına iyi insanlar çıkarsın cidden. Bunlar kişilikle alakalı, iyi kadın var, kötü kadın var, iyi erkek var, kötü erkek var..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ