Sıra Dışı Görüntüsüyle Bir Zamanların En Popüler İlk Siyahi Modeli Olarak Bilinen Donyale Luna'nın Trajik Hayatı ve Hazin Sonu

İlk siyahi model olarak ismini duyurmayı başaran Peggy Ann Freeman, bilinen ismiyle Donyale Luna'nın göz göre göre ellerinden kayıp giden hayat hikayesini anlatacağız sizlere.

Donyale Luna, 1945 yılında Amerika’nın Detroit şehrinde dünyaya gelmiş ve henüz 18 yaşındayken İngiliz fotoğrafçı David McCabe tarafından keşfedilmiş. Keşfedilmemesi de imkansızmış çünkü uzun boyuyla bi' hayli dikkat çekiyormuş.

Luna'yı keşfeden David McCabe da onu Harper’s Bazaar dergisinin editörü Nancy White ile tanıştırmış. Kendisinden etkilenen White da derginin kapağına Luna'yı koymaya karar vermiş.

Daha sonra fotoğrafçı Richard Avedon ile çalışmaya başlamış ve ardından derginin neredeyse bütün sayılarında boy göstermiş. Hakkında yapılan olumsuz yorumlar ve eleştirilerle birlikte döneminin parlayan isimlerinden biri olmuş.

Giydiği bütün kıyafetler satış rekorları kırıyormuş.

Tabii bu parlama kısa sürmüş. Bir gün babası annesine şiddet uyguladığı için Luna'nın annesi babasını öldürmüş. Böylelikle alkol ve uyuşturucu kullanmaya başlamış.

Yaşantısındaki bu değişim iş hayatını da etkilemiş. Çirkin davranışları nedeniyle çalıştığı yerler işleri iptal etmeye başlamış. Yavaş yavaş batağa doğru kendisini çekmeye başlamış.

Amerika'dan sonra kendisini toparlamak için Londra'ya taşınmış.

Salvador Dali'nin “Adeta Nefertiti’nin reenkarne olmuş hali” olarak tanımladığı manken, 1966 yılında İngiliz Vogue‘un ilk siyahi kapak kızı olarak tarihe geçmiş.

Yüzüne kapanan kapılar tek tek açılsa da psikolojisi hiç iyi değilmiş. Verdiği röportajlarda sürekli yalan söylüyormuş. Aydan geldiğini, günde üç kilo et yediğini ve babasının beyaz bir adam olduğunu anlatıyormuş.

Bu yalanların üstüne bir de dört ayak üzerinde emekleyerek yürüyormuş. Böylelikle tekrar düşüşe geçmiş.

Kendisini aşırı derecede alkol ve uyuşturucuya veren Luna, 34 yaşında aşırı doz nedeniyle hayatını kaybetmiş. 18 aylık da bir bebeği varmış.

Kaynak: wannart

Popüler İçerikler

İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
YORUMLAR
11.03.2020

aceleye gelmis ve uzerinde yeterince arastirma yapilmamis bir galeri olmus

12.03.2020

şimdi durduk yere bize kapsamlı bir araştırma yaptıracaksın editör. bir sürü cevaplanmamış sorumuz var. öf!

Üzücü,bir anneye yapılan şiddet çocuğunu hatta annesiz kalarak onunda çocuğunu etkiliyor

TÜM YORUMLARI OKU (9)