Sıra Dışı Bir Uygulama: İsrail'de Hristiyan Ramazan Davulcusu

İsrail'de en eski yerleşim birimlerinden Akka'da Ramazan'da Müslümanları bir Hristiyan sahura kaldırıyor. Asıl işi inşaat işçiliği olan Mişel Eyüb, bunun farklı inançların birlikte yaşaması, sevgi ve barış için çok önemli olduğunu söylüyor.

Akka, İsrail'in Akedniz kıyısında yer alan yaklaşık 50 bin nüfuslu bir kenti.

Tarihi milattan önce 1400 yıllarına dayanan bu eski yerleşim biriminde Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanlar birlikte yaşıyor. 

Akka'da Ramazan ayında Müslümanları sahura kaldırmak için sürdürülen Ramazan davulculuğunu son yıllarda bir Hristiyan yapıyor.

"Bu birlikte yaşamanın sembolüdür, davulcunun kim olduğunun bir önemi yok"

Ramazan dışında inşaat işçiliği yapan Mişel Eyüb, 'Müsaharat' denilen sahur davulcuğununun 1400 yıllık bir gelenek olduğunu belirtirken, 'Bu birlikte yaşamanın, sevginin, barışın sembolüdür. Burada davulcunun kim olduğu önemli değil, davulcu basit bir insan' diyor.

"Allah bana güzel bir ses lutfettiği için üstlendim"

Ayoub, geleneği sürdürmenin önemine vurgu yaparken yaptığı işin halktaki karşılığı için  'Benim küçüklüğümde sahur davulcusunu hep duyardım. Bir mahalleden diğerine giderdi. Bu gelenek uzun süredir kaybolmuş durumda. Allah bana güzel bir ses lutfettiği için ben sahur davulculuğunu üstlendim. İnsanlar seviyor bunu, çünkü eksi bir geleneği canlandırıyor. Allaha şükür herkes memnun' ifadelerini kullanıyor. 

Reuters

Popüler İçerikler

Kulis Bilgisi Sızdı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bu Kez de Milletvekillerini Fırçaladı
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
25.06.2016

Umarim Allah senide cennetine alir guzel insan.

Pasif Kullanıcı
25.06.2016

adamların evlerini başına yık ramazan davulcusuymuş bilmem neymiş .. Orospu evlatları

26.06.2016

Hristiyanlara sövüyorsan, Filistin'in %10'u Hristiyandır aynı acıyı Hristiyanlar da yaşıyor cahil müptezel.

25.06.2016

Keske Musa Haz. nin takipcileride Israilde Mülümanlara ve Hristyianlara bu kadar saygili olsa. "Israil ogullar Isaya sordular : Musriklerin karnini bizim baligimiz ve ekmegimizle neden doyurdun ? Musa ve Harun un onlara biçtigi kaderi bilmiyormusun dediler. Isa döndü ve "Biliyorum. Baligi ve ekmegi o yuzden sizden alıp onlari doyurdum dedi".

25.06.2016

TC'deki 3 milyon mülteci de bu akşam balık ekmek yiyebilir miyiz diye düşünüyordu...İsa yetiş!!!! Bu kadar duyarlısınız ve İsa'nın size yol gösterdiğine inanıyorsunuz madem neden her yere dikenli tel örgülerle duvar çektiniz? Savaş mağduru kadın, çoluk çocuk size sığınınca niye defettiniz onları Avrupa'dan? Cevabı ikiyüzlü, yalancı, zenofobik ve açgözlü olmanız. İsa'nın kırıntısı kalmamış sizde. Löpür löpür et, balık yiyip kırmızı şarap içmekten göt biyerde göbek biyerde olmuş zaten çoğunuzun.

TÜM YORUMLARI OKU (31)