Bilim insanlarının dikkatini en çok çekenlerden biri de 85 Güneş kütlesine sahip kara deliğin çarpışmada yer almasıydı. Bunun nedeni, şimdiye kadar kara deliklerin oluşmasına ilişkin açıklamanın bu ölçekteki bir objeye uygulanamaması.
Nükleer yakıtlarını tüketen yıldızların çekirdeklerinin çökmesi sonucu kara delikler oluşur. Ancak fizik, özel olarak 65 ve 120 Güneş kütlesi aralığındaki kara deliklerin oluşmasının imkansız olduğu kanaatindeydi. Bu kütle aralığındaki kara delikleri oluşturabilecek yıldızların parçalanarak geride hiçbir şey bırakmadığı tespit edilmişti.
Eğer bilim daha önceki bu varsayımında haklı ise geriye tek bir açıklama kalıyor: 85 Güneş kütlesine sahip kara delik de başka kara deliklerin çarpışmasıyla oluşmuş olabilir.
Glasgow Üniversitesi'nden Prof. Martin Hendry, bunun da evrenin gelişmesine ilişkin bazı sonuçları olacağı görüşünde:
'Daha büyük kara deliklerin oluşmasının bir yolu olarak, birleşmeler arasında bir sıralama olabileceğinden bahsediyoruz. Peki bu 142 Güneş kütlesindeki kara delik de başka dev kara deliklerle birleşemez mi? Galaksilerin merkezindeki süper büyük kara delikler bu şekilde oluşmuş olamaz mı?'
Lütfen bu ve benzeri bilimsel/egitici içeriklerinizin sayısını arttırıp, saçma sapan instagram fenomenleri (onların muhteşem ötesi photoshoplu vücutları)/şarkıcı-oyuncu bozuntuları ve onların saçma salak aşk hayatlarını (daldan dala) lanse ettiğiniz içeriklerinizi azaltın. TİŞİKKİRLİR ONEDİO.
Bilimsel konularda evrenin bilinmeyenlerine isik tutan arastirmalar haberler cok faydali. Karadeliklerin olusumu ve yapisi ilgimi cekiyor.mesela spaghetti gibi nesneleri boyuna uzatmasi icinde oldugu dusunulen hiclik duvari zamanin bu olusumlar icin gecerli olmayisi baska galaksilere acilan kapi oldugu gorusu. Boyle haberlerin devamini diliyorum.