“Sinop’ta Ne Yenir?” Sorusunun Cevabı: Sinop'a Gidip de Yemeden Dönmemeniz Gereken 16 Yemek

Sinop, Karadeniz’in en önemli limanlarından biri. Karadeniz’in hem doğal güzellikleri hem tarihi güzellikleri ile dikkat çeken yerlerinden. Sinop’ta gezilecek yerler çok olduğu gibi yenecek yemekleri de saymakla bitmiyor.

Sinop, Karadeniz mutfağının en güzel örneklerini sergiliyor. Sinop’ta ne meşhur diye soranlar için liste uzadıkça uzuyor. Sinop’un meşhur yemek ve tatlılarını merak edenler içeriğimize buyurun!

1. Mantının Sinop şubesi; Sinop mantısı…

www.instagram.com

Mantı, Kayseri’nin meşhur yemeklerinden. Sinop mantısı ise Kayseri mantısının bir farklı şekli. En önemli farkı ise üzerine koyulan cevizli sos. Lezzetini katlayan bu sos ile dayanılmaz bir tat ortaya çıkıyor.

2. Hamsinin en güzel hallerinden içli tava…

www.instagram.com

Hamsi tava olarak da bilinen içli tava, lezzetli iç pilav ve vazgeçemediğimiz hamsinin birleşmesi ile yapılıyor. Tam bir lezzet bombası olan bu yemek, akşam sofralarınızı süsleyecek!

3. Sinop usulü gözleme; katlama…

www.instagram.com

Gözlemeye çok benzeyen katlama, Sinop’un en sevilen hamur işlerinden. Tatar mutfağının lezzeti olan bu hamur işini, sıcak deneyin mutlaka!

4. Sinop’un sulu yemeklerinden sirkeli pırasa…

Pırasa yemeğini bilmeyen yok elbette. Sinop usulü ise bilinenden biraz daha farklı. Haşlanan pırasalar kızartılıyor. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sirke ile servis edilen yemek denenmeye değer!

5. Mısırın memleketinden mısır çorbası…

www.instagram.com

Mısır yetiştiriciliğinin önemli yerlerinden olan Sinop, mısırı lezzetlendirmeyi bilen yerlerden. Mısır yarmasından yapılan bu çorbanın içinde barbunya ve kuzu yer alıyor. Hem lezzetli hem faydalı bu yemek her öğüne uygun.

6. Böreğe benzeyen nokul…

www.instagram.com

Nokul, mayalı hamurla yapılan bir hamur işi. Misafirlere sunulan bu lezzetin içine üzüm, kıyma ve ıspanak koyulabiliyor. Özellikle çay saatlerinin baş tacı olan bu hamur işi, altın günlerinde yerini alıyor.

7. Yufkanın en lezzetli hallerinden ıslama…

www.instagram.com

Üzerine koyulan et ile tatlandırılan yufka, hem doyurucu hem lezzetli bir yemek.  Cevizle servis edilen bu yemek, gördüğünüzde bile ağzınızı sulandıracak!

8. Mısıra doymayanlara mısır tarhanası…

www.instagram.com

Normal tarhananın mısır unu ile yapılanı olan mısır tarhanası, Sinop’un sevilen lezzetlerinden. Mısır ununun bolca kullanıldığı Sinop’ta mısır tarhanası da en çok kullanılan ürünlerden.

9. Balık sevenlerin gözdesi palamut pilaki…

www.instagram.com

Balık ve sebzelerin ahenkle dans ettiği palamut pilaki, balık sevenlerin ağzının suyunu akıtacak. İçine havuç ve kereviz de koyulan yemek lezzetiyle akşam yemeklerinde servis edilecek cinsten.

10. Kuzu yemeklerini sevenlere sırık kebabı…

www.instagram.com

Sırığa geçirilen kuzunun odun ateşinde pişirilmesiyle yapılan sırık kebabı, lezzetiyle ağızları sulandırıyor. Sinop’a gidip de bu lezzetli kebabı yemeden dönmeyin!

11. Mısırın her halinin güzel olduğunu kanıtlayan mısır pastası…

www.instagram.com

Mısır pastası bir ekmek çeşidi. Mısır unundan yapılan bu lezzet, Sinop’ta çok tercih edilenlerden. Üzerinde tereyağ ile sıcak olarak servis edilen bu lezzeti denemek gerek.

12. Düğünlerin vazgeçilmezi keşkek…

www.instagram.com

Anadolu’nun her yerinde meşhur olan keşkek, özellikle düğünlerde bolca servis ediliyor. İçinde buğday, fasulye ve tavuk bulunan keşkek, pul biberle süslenerek servis ediliyor.

13. Mamalika da denen kaşık çıkartması…

www.instagram.com

Diğer adı mamalika olan kaşık çıkartması, Sinop’a özgü lezzetlerden. Mısır unu ile yapılan bu tat, hamur topları halinde servis ediliyor. Üzeri cevizle de süslenen kaşık çıkartması, sevilen lezzetlerden.

14. Tatlı bir börek kabak millesi…

Akkabak böreği de denilen kabak millesi, hem börek hem de tatlı. Balkabağı ve ceviz ile hazırlanan iç, el açması hamura yerleştiriliyor. Lezzet bombası bu tatlı böreği yemelere doyamayacaksınız!

15. Sinop’un en meşhur tatlılarından hamursuz tatlısı…

Süt ve hamurla yapılan bu tatlı, sütlü bir kıvamda hazırlanıyor. Üzerine ceviz veya fındık ile servis edilebilen bu tatlı, tatlı krizlerinize deva olacak!

16. Lokmaya benzer; sıkmık tatlısı…

Lokma tatlısına benzeyen sıkmık tatlısı, en sevilen lezzetlerden. Lokmadan farkı içine koyulan yoğurt olan sıkmık tatlısından bir tane ile yetinemeyeceksiniz.

“Sivas’ta Ne Yenir?” Sorusunun Cevabı: Sivas’a Gidip de Yemeden Dönmemeniz Gereken 20 Yemek
“Kayseri’de Ne Yenir?” Sorusunun Cevabı: Kayseri’ye Gidip de Yemeden Dönmemeniz Gereken 15 Yemek
“Malatya’da Ne Yenir?” Sorusunun Cevabı: Malatya’ya Gidip de Yemeden Dönmemeniz Gereken 16 Yemek

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
30.01.2022

Ülkenin en güzel şehri

30.01.2022

sinopa niye gidilir yaw

27.10.2022

sinopa hiç gitmedim ama yemek ve huzurlu yerleri için gidilir :)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ