Sınırları Zorlamayı Sevenler İçin Gerçek Hayatta Yaşandığına İnanamayacağınız 21 Etkileyici Belgesel

21. The Cannibal That Walked Free (2007)

IMDb: 6.4

İssei Sagawa isimli Japon adam evinde bir kadını silahla vurarak öldürüyor. Kadının cansız bedenini yediğinde ise kendisinin güzelleşeceğini düşünüyor ve iki gün içinde kadının farklı vücut parçalarını yiyor. Geriye kalanları ise Fransa'da bir göle atıyor. Olay açığa çıktığında akli dengesi bozuk sayılıyor ve mahkemesi düşüyor. Hayatının geri kalanını tutuklanamadığı Japonya'da geçiriyor.

20. Missing 411 (2016)

IMDb: 6.4

Amerika'da her yıl binlerce insan ulusal parklarda kayboluyor. Bu belgeselde onlarca yıl içinde kaybolmuş 5 farklı insanın çok benzer olan hikayeleri anlatılıyor.

19. There's Something Wrong With Aunt Diane (2011)

IMDb: 6.7

2009 yılında Diane Schuler isimli bir kadın otobanda 85 mil hızla giderken bir SUV'ye çarpıyor. Kazanın sonucunda Diane'in kendisi, kızı ve üç yeğeni dahil olmak üzere 8 insan hayatını kaybediyor. Tıbbi raporlar Diane'in kaza anında alkollü olduğu ortaya çıksa da eşi ısrarla içmeyeceğini söylüyor. Bu belgeselde ise kaza gününe kadar geçen zamanda yaşanan olayların gerçek yüzü anlatılıyor.

18. Abducted in Plain Sight (2017)

IMDb: 6.8

Bu rahatsız edici belgeselde o kadar çok ters köşe ve o kadar çok ilginç detaylar var ki izlerken inanamayacaksınız. 1970'lerde Idaho'da yaşayan bir kızın aile komşusu ve en yakın arkadaşı tarafından kaçırılmasını anlatıyor. Hem de iki kez...

17. The Family I Had (2017)

IMDb: 6.8

2007 yılında bir evde 13 yaşındaki abiyle 4 yaşındaki kız kardeşi, bakıcılarıyla beraber otururken olaylar beklenmedik bir hal alıyor. Abi, kız kardeşini boğup 17 kez bıçaklayarak öldürüyor. Bu belgesel, olayların nasıl geliştiğini anlamaya çalışan annenin hikayesini anlatıyor.

16. The Woman Who Wasn’t There (2012)

IMDb: 6.8

Alicia Esteve Head isimli kadın, 11 Eylül tarihinde New York'ta uçak saldırısına uğramış Dünya Ticaret Merkezi binasının 78. katından kurtulduğunu iddia ediyor. Hatta zamanla saldırıdan kurtulan insanların yardımlaşma grubunun da başkanı oluyor. Ancak ortada bir sorun var: Alicia'nın o gün aslında ülkede bile olmadığı ortaya çıkıyor. Olay sırasında Barselona'da bir okulda olan kadının gerçekten kim olduğu belgeselde anlatılıyor.

15. Dreams of a Life (2011)

IMDb: 6.8

Bu belgeselde, apartmanında tek başına hayatını kaybeden ancak 3 yıl boyunca bulunamayan Joyce Vincent isimli kadının yürek burkan hikayesi anlatılıyor. Joyce evinin salonunda, televizyon açık halde, yarı paketlenmiş yeni yıl hediyelerinin ortasında bilinmeyen bir sebepten ötürü can veriyor.

14. Aileen Wuornos: The Selling of a Serial Killer (1992)

IMDb: 7.0

Bu belgesel Aileen Wuornos'la röportaj yapmak isteyen film yönetmenlerini konu alıyor. Aileen, 1989-90 yıllarında 7 erkeği öldürerek dünyanın ilk kadın seri katili kabul ediliyor. Film ayrıca 2001 yılında Aileen'in davasında kendini savunması için kullanılıyor.

13. Tabloid (2010)

IMDb: 7.0

Mormon mezhebinden bir adama aşık olan kadın, Londra'ya bir görev için gönderilen adamın peşine özel dedektif takıyor. Üstelik kendisi de ardından giderek adamı kaçırıyor ve kiraladığı bir evde tutuyor. Adam kaçmayı başardıktan sonra uzun bir yargı süreci başlıyor...

12. The Witness (2015)

IMDb: 7.0

Kitty Genovese isimi kadın, 1964 yılının Mart ayında evinin önünde bir adam tarafından bıçaklanıyor, tecavüze uğruyor ve öldürülüyor. Raporlara göre 38 kişi bu saldırıya tanık oluyor ancak kimse araya girmiyor. Bu belgesel de olayı araştıran Kitty'nin kardeşini takip ediyor.

11. Holy Hell (2016)

IMDb: 7.1

Will Allen çocukluğundan beri film çekmeyi seven bir adam. Will büyüdüğünde Hollywood'un Buddhafield isimli tarikatına katılıyor ve hayatını kameraya almaya devam ediyor. Bu belgeselde ise Will'in 22 yıl boyunca tarikat içinde çektiği gerçek hayat videoları ve röportajları yer alıyor. Tarikatın zamanla içine düştüğü paranoya durumu da gözler önüne seriliyor.

10. Who Took Johnny (2014)

IMDb: 7.2

Johnny Gosch 1982 yılında hiçbir iz bırakılmadan kaybolduğunda 12 yaşındaydı. Bu belgeselde bir annenin kayıp oğluna ne olduğunu bulmak için verdiği amansız savaşı anlatıyor.

9. The Bridge (2006)

IMDb: 7.2

Bu belgeselin çekildiği 2003 yılında Golden Gate Köprüsü dünyadaki en ünlü intihar noktasıydı. Son derece rahatsız edici filmde köprüden atlayarak intihar eden birçok insanın görüntüsü ve yakınlarıyla yapılmış röportajlar bulunuyor.

8. Mommy Dead and Dearest (2017)

IMDb: 7.4

Bu rahatsız edici belgeselde Dee Dee Blanchard isimli 'örnek' bir anne ve hasta kızının hikayesi anlatılıyor. Annenin cinayete kurban gitmesinden sonra hiçbir şeyin aslında uzaktan göründüğü gibi olmadığı keşfediliyor. Hatta kızı Gypsy'nin aslında hiç hasta olmadığı ortaya çıkıyor!

7. Gladiator Days: Anatomy of A Prison Murder (2002)

IMDb: 7.4

Hapishanede yatan iki kardeşin siyahi bir adamı öldürdüğü anlar güvenlik kamerasına yansıyor. Belgeselin aşırı derece ağır görüntüler içerdiğini not etmekte fayda var!

6. Jesus Camp (2006)

IMDb: 7.4

Bir haftalık kilise kampında kendini dine adamış Protestan çocukların görüntülerini içeriyor. Bazı çocuklara 'özel yetenekleri' olduğu ve 'İsa için Amerika'yı alacakları' öğretiliyor.

5. The Imposter (2012)

IMDb: 7.5

1994'de kaybolduğu sırada 13 yaşında olan Nicholas Barclay üç yıl sonra evine geri dönüyor. Daha doğrusu Frederic Bourdin isimli bir genç onun yerine dönüyor ve kendisinin Nicholas olduğunu söyleyerek aileyle 6 ay boyunca yaşıyor. Gerçek ortaya çıktığında neden ve nasıl böyle bir karara vardığını bu belgeselde izliyoruz.

4. Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes (2019)

IMDb: 7.8

Belgesel dizi, tarihin tartışmasız en ünlü seri katillerinden birisi olan Ted Bundy'nin hayatını kronolojik şekilde anlatıyor. Suçlarının, tutuklanmalarının, kaçışlarının ve ölümünün tüm detaylarına iniyor. Arşiv görüntüleri, polis kanıtları, kişisel fotoğrafları ve ölüm öncesi verdiği son röportajını da içeriyor.

3. Zero Days (2016)

IMDb: 7.8

Dünyada büyük bir panik dalgası yaratmış gizemli Stuxnet bilgisayar virüsünü konu eden belgeselde, virüsün nereden çıktığı ve dünyanın dört bir yanında yarattığı tehlikeler anlatılıyor.

2. The Act of Killing (2012)

IMDb: 8.2

Joshua Oppenheimer'ın bu belgeseli, 1965 yılında Endonezya'da milyonlarca komünistin topluca öldürülmesini konu alıyor. O dönem cinayete katılan insanların yaşadığı psikolojik etkiler de göz önüne seriliyor.

1. Dear Zachary: A Letter to a Son About His Father (2008)

IMDb: 8.5

Andrew Bagby eski sevgilisi Shirley Jane Turner tarafından öldürülüyor. Cinayetin hemen ardından Turner hamile olduğunu söylüyor. Filmin asıl amacı, babasını hiç tanımayacak çocuk için bir 'anı defteri' olması.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Detayları Fark Ettiğinizde Geceleri Uykunuzun Kaçmasına Neden Olacak 17 Korkunç Fotoğraf
İzleyenlerde Yarattığı Duygusal Travma Yüzünden Bitince Derin Bir İç Çekip Uzaklara Dalacağınız 35 Film
Ne İzleyeceğine Bir Türlü Karar Veremeyenler İçin Netflix'ten Kolayca Ulaşılabilecek 45 Harika Film
Doğanın Korkutucu Yüzünü İliklerinize Kadar Hissetmenize Sebep Olacak Birbirinden Ürkütücü 15 Yeni Fotoğraf

Popüler İçerikler

Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?