Sınıf Öğretmeni Olduğu Ortaya Çıktı! Köpeği Arabanın Arkasında Sürükleyerek Öldürdü ve Serbest Bırakıldı

Mersin'in Erdemli ilçesinde, bir aracın arkasına iple bağlanan köpeğin sürüklenerek götürülmesi büyük tepki gördü. Öğretmen olduğu anlaşılan Ahmet D.'nin bu insanlık dışı hareketi neticesinde köpek hayatını kaybetti...

Ülkemizde hayvanlara karşı işlenen suçlara bir yenisi eklendi...

Korkunç olay, Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Akdeniz Mahallesi'nde meydana geldi. Mersin Hayvanları Koruma ve Sahiplendirme Platformu’nun sosyal medya hesabından paylaşılan görüntülerde Rottweiler cinsi köpek, bir arazi aracının arkasına bağlı ve sürükleniyor.

İşte tepkilere neden olan o görüntüler 👇 (Rahatsız edici görüntüler içerir ⛔️)

Tepki gösterenlere silah çekti ve tehdit etti...

Köpeğin ilk sahibi Gökhan Özcan, 'Sınıf öğretmeni bir arkadaş, benim evim ıssız diyerek köpek istedi. Bende de 2 köpek olunca bir tanesini verdim. Verdim ama arabanın arkasında sürüyerek geri getirdi. Köpeğimi almak istedim ama vermedi. Fotoğraf çekince 'Kim olduğumu biliyor musunuz?' dedi. Arabasından silahı çıkarınca biz korkup eve kaçtık.' şeklinde konuştu.

Ahmet D. ifadesinde, tavuklarına zarar veren köpeği başka bir yere bırakmak için kamyonetin kasasında götürdüğünü, bu sırada da düştüğünü fark etmediğini söyledi.

Yapılan suç duyurusu üzerine Öğretmen Ahmet D. polis ekiplerince gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheli savcılık sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Aracın arkasında sürüklenen ve ismi "Lady" olduğu öğrenilen köpek can verdi. Bu vahşice davranışın sahibi Ahmet D'nin öğretmenlikten men edilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Kampanyanın çağrı metninde 'Köpek katili A.D'nin acilen öğretmenlik mesleğinden men edilmesini istiyoruz. Çocuklarımızı böyle bir caniye emanet edemeyiz' denildi.

Kampanyaya katılmak için tıklayınız.

Uluslararası psikiyatri dernekleri hayvanlara karşı kötü muameleyi, ileride insana yönelebilecek şiddetin bir ön habercisi olarak kabul ediyor.

Hayvanlara Her Gün Zulmedilen Ülkemizde Uzmanlardan Bir Hatırlatma: Hayvana Şiddet, İnsana Şiddetin Habercisi

Ülkemizdeki kanunlar, onların yaşam haklarına yönelik ihlalleri "suç" değil "kabahat" sayıyor.

Yıllardır Beklenen Yasa Nihayet Geliyor mu? Hayvanlara Yönelik Şiddete Hapis Cezası Yolda

Hayvanlara karşı işlenen ‘suçlar’ Kabahatler Kanunu kapsamında. İdari para cezası olunca, bu ‘kabahat’ sabıka kaydına işlenmiyor.

Peki bu ne demek?

Saldırganın sicilinde bu bir suç olarak gözükmediği için sevdiğiniz bir restoranda  o kişiden hizmet alabilir, aynı işyerinde çalışabilirsiniz. Bu kişi çocuğunuzun kullandığı servisin şoförü ve hatta öğretmeni dahi olabilir.

Hayvanlara karşı işlenen ‘suçların’ Kabahatler Kanunu kapsamında değil TCK kapsamında değerlendirilmesi dileğiyle 🙏

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
26.01.2018

öğretmen olması konuyu daha korkuç hale getiriyor. ilk önce meslektaşları ayaklanmalı. sonra bu şerefsizin okuttuğu çocukların velileri derhal müdahale etmeli. hasta bu adam kendine faydası yok birde öğrenci yetiştirecek çok korkunç!

Pasif Kullanıcı
26.01.2018

Benim asıl anlayamadığım;insanımız hep mi böyleydi de biz bilmiyorduk.Yoksa sonradan mı bu denli vahşileşti?Biz çocuk olduk sokakta oynadık gece yarılarına kadar.Birimiz bile bir hayvana vurmadık,kovalamadık.Arada haşere çocuk olursa"yapmayın"diyenimiz olurdu.Şimdi çocuklar bile sokakta hayvan bırakmıyor.Geçen çocuk kedi yavrusunu boğarak öldürmüş 10 yaşında var yok.Bu insanlar içinde böyle.Önceden büyüklerimiz sahiden büyüktü.Aklı başında insanlardı.Şimdi kime baksan nefret,öfke dolu.Bu insanları bu hale getiren şey ne onu bulamazsak daha çok görürüz bu haberleri ne yazık ki.

26.01.2018

Katılıyorum 👍🏼

26.01.2018

bu orospu çocuğunu kuşbaşı yapıp köpeklere yedirmek lazım

26.01.2018

köpeklere yazık...

TÜM YORUMLARI OKU (57)