Sinemaseverler Buraya: 2022 Yılında Gelmesini Dört Gözle Beklediğiniz Filmleri Açıklıyoruz

Karanlıkta göremediğimiz için düşecek gibi olduğumuz merdiven basamakları, pardon diyerek acele acele koltuğa geçme heyecanı, aniden perdeden gelen ışık ve yüksek sesten bir anda irkilen insanlar… Pandeminin etkisiyle uzun süre bu durumlardan uzak kaldınız. Sinema izlemeyi çok ama çok özlediğinizi tahmin ediyoruz. Yasakların yavaş yavaş kalkması ve uzun süredir beklediğiniz filmlerin vizyona girmesiyle bu heyecan ikiye katlanacak. Sizin için 2022 yılında gelmesini büyük bir heyecanla beklediğiniz filmlerden bazılarını derledik. Şimdiden iyi okumalar ve seyirler.

Kayıp Şehir / Lost City

Film, yazar Loretta Sage'nin yazdığı romanda anlattığı kurgusal şehrin aslında gerçekten var olduğunu öğrenmesi ve bu şehri merak etmesiyle başlıyor. Bu şehri bulmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkan Sage'nin yolculukta başından geçenler filmin konusunu oluşturuyor. Yönetmen koltuğunda Aaron ve Adam Nee kardeşler yer alırken yapımcılığını Sandra Bullock, Liza Chasin ve Seth Gordon üstleniyor. Oyuncu kadrosunda Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe, Da'Vine Joy Randolph ve Brat Pitt yer alıyor. Filmin daha önce 25 Mart'ta vizyona gireceği açıklanmıştı. Ancak en son yapılan açıklamaya göre filmin 15 Nisan'da vizyona gireceği duyuruldu.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore / Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları

J.K. Rowling ve Steve Kloves'in senaryosunu birlikte yazdığı, yönetmen koltuğunda David Yates'in oturduğu ve tüm 'Fantastik Canavarlar', 'Harry Potter' hayranlarının ve dünyanın büyük bir merakla ve heyecanla beklediği film 15 Nisan'da vizyona giriyor. 2018 yılında çekilen 'Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları' filminin devamı niteliğindeki film, ABD ve Birleşik Krallık ortak yapımı. Wizarding Word'un on birincisi olup Fantastic Beasts'in üçüncü filmi. Filmde; Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Jude Law ve Mads Mikkelsen rol alıyor.

Doctor Strange in The Multiverse of Madness Stranger / Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında

Bir Marvel ürünü olan 'Doctor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında' 2016 yapımı 'Doctor Strange' filminin devamı. Film Marvel Studio tarafından üretildi ve Walt Disney tarafından dağıtımı yapılacak. Marvel dünyasının 28. filmi olan Doktor Strange'e Benedict Cumberbatch hayat veriyor. Ona Elizabeth Olsen, Rachel McAdam, Benedict Wong ve Chiwetel Ejiofor eşlik ediyor. Film 6 Mayıs'ta vizyona girecek.

Top Gun: Maverick

'Bu filmi sadece eskiler bilir!' diyeceğimiz filmlerden biri olan 'Top Gun' filminin devamı olarak çekilen 'Top Gun: Maverick' 27 Mayıs'ta vizyona giriyor. İlk film donanma pilotu olan Pete Mitchell'ın (Maverick) Top Gun onur ödülünü almak için verdiği mücadeleyi anlatıyor. 'Top Gun', 1986 yılında dünya çapında en çok hasılat yapan filmdi. Yeni filmin çekimlerinin bir kısmı Washington NAS Whidbey Adası'nda, USS Abraham Lincoln uçak gemisinde yapıldı. Senaristliğini Peter Craig ve Peter Marks üstlendi. Oyuncu kadrosunda Jerry Bruckheimer, Tom Cruise, David Ellison, Dana Goldberg yer alıyor.

Jurassic World: Dominion / Jurassic Park: Hakimiyet

Amerikan bilim kurgu macera filmleri serisinden biri olan 'Jurassic World: Hakimiyet', Jurassic World üçlemesinin son filmi ve 'Jurassic World: Yıkılmış Krallık' filminin devamı. Senaristliğini Emily Carmichael ve Colin Trevorrow'un üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda Colin Trevorrow'u görüyoruz. Pandemi nedeniyle çekimlerine ara verilen film, Malta Adası ve İngiltere'de Temmuz 2020'de tekrar çekilmeye başlandı. En son Pinewood stüdyolarında tamamlanan filmin oyuncuları; Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Sam Neill, Laura Dern. Film 10 Haziran'da vizyona girecek.

Minions: The Rise of Gru / Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi

2015 yapımı 'Minyonlar' filminin devamı olan ve Universal Pictures stüdyolarında hazırlanan filmin yönetmenliğini Kyle Balda, yapımcılığını da Chris Melendandri ve Janet Healy yapıyor. Sergio Pablos, Cinco Paul ve Ken Daurio'nun hikâyesini yazdığı animasyon, 1 Temmuz'da vizyona girecek. Film ayrıca 'Çılgın Hırsız' üçlemesinin spin-off'udur.

Thor: Love and Thunder / Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü

Bir Marvel karakteri olan Thor'u konu alan film, Marvel evreninin 29. filmi. Filmde Asgard'ın yeni hükümdarı olan Valkyrie karakterinin çizgi romandaki gibi biseksüel olarak canlandırılması ve değiştirilmemesi dikkat çekeceğe benziyor. Valkyrie, Marvel Studio'nun ilk LGBTQ süper kahramanı unvanına sahip olacak. Oyuncu künyesinde Chris Hemsworth, Natalie Portman, Christian Bale ve Tessa Thompson bulunuyor. Film 8 Temmuz'da vizyona girecek.

Black Adam

DC Genişletilmiş Evrendeki 11. film olması amaçlanan 'Black Adam' Shazam'ın yan ürünü olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Dwayne Johnson, Noah Centineo ve Aldis Hodge oyuncu kadrosunda yer alıyor. Film 29 Temmuz'da vizyona girecek.

Garip Bülbül Neşet Ertaş

'Ayla', 'Müslüm' ve 'Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu' gibi başarılı filmlerden tanıdığımız yapımcı Mustafa Uslu, bu sefer 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' ile yeniden gönlümüzü fethetmeye geliyor. Filmin senaryosu Prof. Dr Erol Parlak'ın 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' isimli kitabından uyarlanmış. 25 Eylül 2022'de Kırşehir'de filmin galası yapılacak. Galada Erol Parlak yönetiminde usta sanatçı Neşet Ertaş'ın üç eseri hep birlikte yorumlanarak rekor denemesi yapılacak. Filmde Neşet Ertaş'ı Abdal geleneğini hâlâ sürdüren iki ozan canlandırıyor.

Mission: Impossible 7 / Görevimiz Tehlike 7

Ethan Hunt rolüyle Tom Cruise 7. kez 'Görevimiz Tehlike 7' filmiyle karşımızda. 30 Eylül'de vizyona girecek olan filmde Tom Cruise'a 'Görevimiz Tehlike' serisinde 3 kez rol almış Rebecca Ferguson eşlik ediyor. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Christopher McQuarre üstleniyor. Filmde ayrıca Simon Pegg, Vanessa Kirby, Hayley Atwell rol alıyor.

Spider-Man: Into The Spider - Verse 2

Marvel, Columbia Pictures ve Sony Animation ortak üretimi animasyon Spider Man süper kahraman filminin senaryosunu Phil Lord, Christopher Miller ve David Callahom yazdı. Yönetmenliğini Joaquim Dos Santos üstlendi. Filmde radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılan ve özel yetenekler kazanan Miles Morales'in başından gecen maceralar anlatılıyor. Film 7 Ekim'de örümcek adam hayranlarını bekliyor.

The Flash

Aynı isme sahip DC Comics karakteri olan Flash 4 Kasım'da vizyona girecek. Christina Hodson'un senaryosunu yazdığı Andy Misschietty'nin yönetmen olduğu filmde Flash rolündeki Barry Allen karakterini Ezra Miller oynuyor. Film, Allen'in annesinin istenmeyen sonuçlara yol açan cinayetini önlemek için zamanda geriye gitmesini konu alıyor.

Black Panther: Wakanda Forever / Kara Panter 2

2018 yapımı 'Black Panther'in devamı olan film 11 Kasım'da vizyona girecek. Filmin başrol oyuncusu Chadwick Bosemon, kolon kanserinden vefat ettiği için film için önceden hazırlanan planlar değiştirildi. Oyuncu kadrosunda Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Letitia Wright, Winston Duke ve Angela Bassett yer alıyor.

Avatar 2

2009 yılında bütün dünyayı kasıp kavuran 'Avatar' filminin devamı olan Avatar 2 filminde hem senarist hem yönetmen koltuğunda James Cameron var. Filmde Cameron yarattığı evrenin bilinmeyen yönleri, keşfedilmemiş sınırları ve birçok sürpriz yer alıyor. 16 Aralık tarihinde vizyona girecek filmde başrollerde ilk filmden tanıdığımız Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weawer rol alıyor.

Aquaman and The Lost Kingdom / Aquaman 2: Kayıp Krallık

Bir DC Comics uyarlaması olan Aquaman 2, 2018'de yayınlanan ilk filmin devamı niteliğinde. DC Films, The Safran Company ve Atomik Monster ortak yapımı film, David Leslie Johnson-McGodrick tarafından yazıldı. Jason Momoa, Amber Heard, Patrick Wilson ve Yahya Abdul-Mateen ll gibi zengin oyuncu kadrosuna sahip. Film 16 Aralık'ta vizyona girecek.

Final Sezonuyla Ekranlara Dönen Efsane Diziden Bomba Haber! Peaky Blinders'ın Spin-Off Dizisi mi Çekilecek?
Game Of Thrones'un Spin-Off Dizisi Geliyor! İşte Targaryen Hanedanını Konu Alan House Of The Dragon
Fargo Hayranlarına Müjde: Efsane Dizi Sonunda Ekranlara Geri Dönüyor!
Euphoria Hayranları Toplanın: 3. Sezon Gelecek mi? Ne Zaman Gelecek?
Filmi Dört Gözle Bekleyenler İçin! 2022’de Gösterime Girecek Olan The Flash Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
12.03.2022

john wick 4 ?

12.03.2022

Top Gun ve Spider Man Into the verse bekliyorum ayrıca Flash filmi 2023 e ertelendi

12.03.2022

Aquaman batmayı hak ediyor, sırf o hapiste olması gereken yalancı, dayakçı sürtüğü kadroya aldıkları için. 👎

13.03.2022

jonny deep fani olmak bunu gerektirir aferin 🤘

TÜM YORUMLARI OKU (5)