Sinemamızın Yaşayan Efsanesi Şener Şen'in Son 25 Yılda Yalnızca 5 Filmde Rol Aldığını Biliyor muydunuz?

Böyle bir yeteneği daha çok görmek istemek kötü bir şey mi sizce?

Kaynak: Film ve Dahası

              IMDb

Aralığın 26'sında tam 80 yaşını dolduracak büyük usta. Dile kolay tam seksen sene... Ve ilk kez 64 yıl önce, 16 yaşında lisede sahneye çıkar.

Bir kere yutar sahne tozunu! Sonrasında ise Anadolu'da  3 yıl sınıf öğretmenliği yapar. Ancak aklı oyunculukta kalır. Babasının itirazına rağmen istifa eder ve İstanbul'un yolunu tutar. İlk iş Şehir Tiyatroları'nın kapısını çalar; fakat kadro yoktur.

Ancak 20 asker figüranın olduğu bir oyunda figüranlardan biri rahatsızlanır ya da ayrılırsa kendisine rol çıkacağı söylenir.

Bunu dert etmez usta oyuncu ve beklemeye başlar. Bu arada da işportacılık, dolmuşçuluk gibi işler yaparken her gün tiyatroya gider ve sorar: İş var mı? Sonunda tiyatro müdürü bu gencin azmine hayran kalır ve Şen'i kadroya alır.

Birçok oyunda rol alan Şener Şen, babasının da teşvikiyle soluğu sinema setlerinde alır. IMDb'ye baktığımızda bu serüven 64 yılında başlar.

Ancak 75 yılına kadar genelde set işçiliği, suflörlük, figüranlık, seslendirme yapan Şen'in talihi Hulki Saner'İn 'Bak Yeşil Yeşil' filmiyle değişmeye başlasa da asıl patlamayı hepimizin çok sevdiği 'Badi Ekrem' karakteriyle Hababam Sınıfı ile yapar.

Tabii ki bu patlamada Ertem Eğilmez'in payı büyüktür. Sonraki 8 yıl içinde yardımcı oyunculuktan başrole uzanan bir seyri olur Şen'in ve aslında bu büyük bir risktir onun için.

Mesela Kemal Sunal'a göre o ve Şen 'Kavuklu ve Pişekar'dır. Ve Şen, ikinci adam olarak çok başarılıdır, böyle kalmalıdır. Eğilmez ise Şen'i başrol oynatmayı düşünür ve yapımcıların istedikleri filmler hakkında düşünmesini ister.

Bu arada unutmamalıyız ki halk Şen'i hep "namussuz, fırıldak, iki yüzlü vesaire" roller ile sevmiştir. Halbuki Şen, artık kamera karşısında "Yeni bir Şener" istiyordur.

Böylece Eğilmez'i reddeder Şen ve 'Başrol oynayacaksam kendi istediğim filmi yaparım.' diyerek son noktayı koyar. Böylece 1984'te 'Namuslu' filmiyle başrolde karşımıza çıkar Şener Şen. Ve aldığı risk karşılığını bulur insanlar sinemaya akın eder.

Başar Sabuncu ile birlikte gerçekleştirdiği bu çıkış ile Yavuz Turgul, Ertem Eğilmez, Nesli Çölgeçen, Atıf Yılmaz ile çalıştığı, ürettiği yıllar artarda gelir.

Ancak özellikle 96 yılı sadece Şen'in hayatında değil Türk sinemasında bir dönüm noktası sayılır. Bu yıl Yavuz Turgul'un yazıp yönettiği Eşkıya, tam 3 milyon seyirciyi sinemaya çeker ve 'bitti' denen Yeşilçam'ın küllerinden doğmasını sağlar.

Ancak Şener Şen için durum biraz tersine gider ve "Turgul'suz asla" der usta oyuncu ve bu tavrını günümüze kadar hiç değiştirmez.

Yavuz Turgul ile birlikte son 25 senede sırayla, Eşkıya, Gönül Yarası, Kabadayı, Av Mevsimi ve Yol Ayrımı için kamera karşısına geçen Şener Şen'in bundan sonraki kararı tabii ki sadece kendisini ilgilendirir; ancak özlüyoruz be Usta!

İçeriğin resimleri günümüzden geçmişe Yavuz Turgul filmlerinden... Bir tek Muhsin Bey eksik kalmıştı, onu da video ile tamamlayıp yeni bir filmi gelmese de "Şen'in her filmi defalarca izlemelik zaten" diyerek teselli bulalım.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yeşilçam Severler Buraya! Sinemamızın "Görünmez" İkilisi Şener Şen ve Şevket Altuğ'un Unutulmaz Filmleri
Türk Sinemasının Gizli Cevheri Şekerpare'de Sansürlenmiş Olsa da Yatakta Şahlanmanızı Sağlayacak Tavsiyeler!
Dünyanın En Güzel Gülen İnsanı Kemal Sunal Neden Gizlice Almanya'ya Gidiyordu?
Küçükler ve Küçük Ruhlu Büyükler Ara Tatilde Sıkılmayın! Evinizden İzleyebileceğiniz 11 Çocuk Tiyatrosu Oyunu
Yıllar Önce Bizlere Veda Eden CNBC-e'de Yayımlanmış ve Tadı Hala Damaklarda Olan 12 Dizi

Popüler İçerikler

ODTÜ'lü Profesörün Canlı Yayında 'Torpil' İsyanı: "Çocuk Sınavı Kazanıyor, Almıyorlar"
"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı
Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap