Sinemalarda Bu Hafta: Cannes'da Ödül Alan 'Memoria'dan Türk Korku 'İlk Seans: NMSM'ye 5 Film Vizyonda

'Sinemalarda bu hafta hangi filmler vizyona girecek?', 'Vizyonda hangi filmler var?' sorularına yanıt arayan sinemaseverler için haftanın sinema filmlerini derledik. Her Cuma yeni filmlerin vizyona girdiği sinema salonları 11 Mart haftası 3'ü yerli, 2'si yabancı olmak üzere toplamda 5 yeni filmi konuk edecek. Vizyondaki filmler listesinde bu hafta Tilda Swinton'ın başrolde olduğu ve 74. Cannes Film Festivali'nden Jüri Özel Ödülü'yle ayrılan 'Memoria'dan haftanın tek korku filmi 'İlk Seans: NMSM'ye sinema filmleri yer alıyor. 

Hazırsanız detaylara geçelim;

1. Ceviz Ağacı

Özet: Anadolu'da bir kasabada edebiyat öğretmeni olarak çalışan Hayati, babasının intiharının ardındaki gerçeği öğrendiğince psikolojik olarak çöküntü yaşar. Eşi Yeşim de bu durumu bahane ederek Hayati'yi terk eder. Bu sırada kasabada gizemli bir kadın cesedi bulunur. Yeşim'in de bir süredir ortalarda görünmemesinden dolayı tüm gözler Hayati'ye çevrilir. 

Oyuncular: Serdar Orçin, Sezin Akbaşoğulları, Mert Yavuzcan

Yönetmen: Faysal Soysal

2. Adanış: Kutsal Kavga

  • Henüz IMDb puanı belirsiz.

Özet: İstanbul'un fethiyle Türklerin eline geçen önemli bir sırrı korumak için örgütlenmiş bir grup olan Adanmışlar, bu kadim sırrı elde etmek isteyen karanlık güçlere karşı amansız bir savaşa girerler.

Oyuncular: İsmail Filiz, Esra Bilgiç, Baki İlhan

Yönetmen: Emir Khalilzadeh

3. Kırmızı (Turning Red)

Özet: On üç yaşındaki Mei Lee, otoriter annesinin korumacı tavırlarından bunalmışken ergenliğin ilk sancılarını da yaşamaya başlar. Ayrıca Mei Lee, çok heyecanlandığı zamanlarda dev bir kırmızı pandaya dönüşmektedir.

Oyuncular: Rosalie Chiang, Sandra Oh, Ava Morse

Yönetmen: Domee Shi

4. İlk Seans NMSM

  • Henüz IMDb puanı belirsiz.

Özet: Sıkıntılı bir çocukluğun ardından birçok fobiyle mücadele eden Aslı, psikolojik destek görmektedir. Dışarıda olduğu bir gece eve dönmek için taksi bulamayıp metroyu da kaçırınca günün son trenine binmeye karar verir. Trende uyuyakalan Aslı, kendisini karanlık bir vagonda tek başına bulur. Üstelik telefonun da şarjı bitmiştir. O şimdi tüm korkularıyla baş başadır.

Oyuncu: Eylül Ezgi Yılmaz

Yönetmen: Gökhan Murat Toktamışoğlu

5. Memoria

Özet: 74. Cannes Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'nü Nadav Lapid’in Ha’berech filmiyle paylaşan Memoria, kız kardeşini ziyaret etmek için İskoçya'dan Kolombiya'ya seyahat eden bir kadının yaşadığı sıra dışı durumları konu alıyor. Jessica, Kolombiya'da bir patlama sesi duyduktan sonra yaşam düzeni altüst olur. Uyku uyumaz hâle gelir ve sürekli bu tok sesi duyar. Somut olmayan bu şeyin peşine düşen Jessica, öğretici deneyimler yaşıyor.

Oyuncular: Tilda Swinton, Elkin Díaz, Jeanne Balibar

Yönetmen: Apichatpong Weerasethakul

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Pera Palas'ta Gece Yarısı Dengeleri Altüst Etti: Netflix Türkiye'de Geçen Hafta En Çok İzlenen Dizi ve Filmler
Kaliteli Bir Film İzlemek İsteyenler İçin En Yüksek Puanları Kapmış Sağlam Film Önerileri
Yaptıkları ve Düşündükleri ile Dünyayı Değiştiren Başarılı Kadınların Hikayesini Anlatan 12 Film

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!