Sindirella'dan Aslan Kral'a Çocukluğumuzun Masal Kahramanlarını Beyaz Perdeye Taşıyan Uyarlama Filmler

Çocukluğunuz boyunca zihninizde yaşayan masal kahramanlarının canlanması fikri hoşunuza gidiyorsa bu liste tam size göre! Dinlerken veya okurken hep hayalimizde canlandırdığımız, karakterlerini kendi dünyamıza göre görselleştirdiğimiz masallar; bu listede film olarak karşımıza çıkıyor. Bazıları hepimizin ezbere bildiği, bazıları da biraz tozlanmış raflardan beyaz perdeye taşınan 15 güzel filmle tanışmaya hazır mısınız?

15. Pinocchio / Pinokyo (2019) - IMDb: 6.2

1800'lü yıllarda İtalyan bir yazar tarafından kaleme alınan Pinokyo, en büyük hayali gerçek bir insan olmak olan bir kuklanın hikayesini anlatıyor. Gerçek yaşamı merak eden Pinokyo, evden kaçıyor ve hayallerini gerçekleştirebileceğini söyleyen bir periyle karşılaşıyor. İnsan olabilmesi için gereken tek şey ise cesaret sınavını geçmesi... Peki, sizce Pinokyo bu sınavdan geçebilecek mi?

14. Jack the Giant Slayer / Dev Avcısı Jack (2013) - IMDb: 6.2

Film, çoğumuzun aşina olduğu 'Jack ve Fasulye Sırığı' isimli İngiliz masalına dayanıyor. Farklı bir yorumla beyaz perdeye taşınan film, prenses Isabella'nın bir dev tarafından kaçırılmasıyla başlıyor. Jack de birçok şövalyenin yanında prensesi kurtarmak için gönüllü oluyor. Devlerin dünyası ile insanlar arasında bir geçit açan Jack, çok eskiden beri var olan bir savaşı yeniden alevlendiriyor. Artık insanlığın kurtuluşu, tamamen Jack'in sorumluluğunda! Peki genç bir çiftçi olan Jack, bu savaşı kazanabilecek mi?

13. Alice in Wonderland / Alis Harikalar Diyarında (2010) - IMDb: 6.4

Lewis Carroll'un kitabından uyarlanan film, hem yetişkinlere hem çocuklara hitap eden birçok ögeyi birlikte barındırıyor. Film, Alice'in partide beyaz bir tavşanı takip etmesiyle başlıyor. Kendini harikalar diyarında bulan Alice, buraya ikinci kez geldiğinin farkında bile değil. Gerçek kaderinin bu dünyada olduğunu öğrenen Alice, Red Queen'in saltanatının sonunu getirmeye çalışıyor. Sizce Alice ve harikalar diyarındaki arkadaşları bunu başarabilecekler mi?

12. The Spiderwick Chronicles / Spiderwick Günceleri (2008) - IMDb: 6.5

İkiz kardeşler Jared ve Simon, ablaları Mallory ve anneleriyle birlikte Spiderwick adlı bir kasabaya taşınırlar. Kasabanın hiç hayal ettikleri gibi olmadığını gören çocuklar, kendilerini periler ve birçok farklı yaratıkla donatılmış bir dünyada bulurlar. Bu eski yerleşim yerinde sıkılacaklarını düşünen çocuklar için işler, sandıklarından çok farklı gelişir. Film, Holly Black ve Tony DiTerlizzi'nin sekiz kitaptan oluşan serisini konu alıyor. Bakalım kardeşler, Spiderwick kasabasında neler yaşayacak ve hangi fantastik yaratıklarla bir araya gelecekler?

11. Charlie and the Chocolate Factory / Charlie'nin Çikolata Fabrikası (2005) - IMDb: 6.6

Çok fakir bir aileye sahip olan Charlie'nin macerasını anlatan film, Roald Dahl'ın aynı isimli eserinden uyarlanıyor. Bütün dünya tarafından merak edilen Willy Wonka ve esrarengiz çikolata fabrikası, Charlie'nin küçücük dünyası için de büyük bir merak konusu. Bir gün Willy Wonka, çikolata paketlerinin içine 5 adet altın bilet saklıyor ve bu biletleri bulan beş çocuğun fabrikada küçük bir geziye çıkabileceğini ilan ediyor. Sadece doğum günlerinde çikolata yiyebilen Charlie, altın bileti bulup hayallerine kavuşabilecek mi?

10. Ali Baba ve Kırk Haramiler (1971) - IMDb: 6.8

Ali Baba ve Kırk Haramiler, Binbir Gece Masalları'nın en çok dinlediğimiz masallarından birinin Yeşilçam uyarlaması. Sadri Alışık ve Feri Cansel gibi Yeşilçam'ın birçok değerli oyuncusunun yer aldığı bu film, kıt kanaat geçinen Ali Baba'nın içi altın dolu bir mağara bulmasının ardından yaşadıklarını anlatıyor. Mağara ve içindeki altınlara ulaşmak herkesin hayali oluyor. Birbirini takip eden olayların sonunda bakalım hayallerine kavuşan kim olacak? İyi kalpli bir adam mı, yoksa kötü kalpli haramiler mi?

9. Aladdin / Alaaddin (2019) - IMDb: 6.9

Binbir Gece Masalları'nın en sevilenlerinden biri olan Alaaddin'in Sihirli Lambası'ndan uyarlanan film, şans eseri bulunan sihirli bir lamba etrafında gelişiyor. Lambadan çıkan cin, isteklerini gerçekleştirebileceğini söylediğinde Alaaddin sevdiği kıza kavuşmanın hayallerini kurmaya başlıyor. Ancak güce aç bir adam, onu fantastik güçlere kavuşturacak bu lambaya ulaşabilmek için Alaaddin'in peşini bırakmıyor. Bakalım bu savaşı kazanıp hayallerine kavuşan kim olacak?

8. Cinderella / Sindirella (2015) - IMDb: 6.9

Hepimizin ezbere bildiği bir masalın uyarlaması olan film, güzeller güzeli Sindirella'nın babasının ani ölümünden sonra üvey annesi ve kötü kalpli kız kardeşleriyle yaşadıklarını konu alıyor. Evde bu üç kadının zulümlerine maruz kalan Sindirella'nın sarayda genç kızlar için düzenlenen baloya gitmesine de izin verilmiyor. Masalın devamını tabii ki hepimiz biliyoruz ama filmdeki her detay, bizi de bu fantastik serüvenin içine çekiyor.

7. The Maleficent / Malefiz (2014) - IMDb: 7.0

Malefiz, Uyuyan Güzel masalının bir de kötü karakterin bakış açısıyla anlatılan versiyonu. Genç ve güzel bir melek olan Malefiz'in kalbi, yaşadığı toprakların sevdiği ve inandığı adam tarafından tehdit edilmesiyle taşa dönüşür. Henüz minicik bir bebek olan Prenses Aurora'yı lanetler; ancak topraklarına huzur ve barışı getirebilecek tek kişinin de o bebek olduğunu fark eder. Peki, Malefiz çektiği acıların onu kötü olmaya ittiği bu dünyada kötü kalabilecek mi?

6. Beauty and the Beast / Güzel ve Çirkin (2017) - IMDb: 7.1

Fransız yazar Gabrielle-Suzanne de Villeneuve'ün 1740 yılında yazdığı bir masaldan uyarlanan film, fırtınaya yakalanmış bir adamın yol üzerindeki bir şatoda konaklamasıyla başlıyor. Geceyi şatoda geçiren adam, çıkarken kızı için bir gül koparınca şatonun da sahibi olan canavarı epey kızdırıyor. Kendi hayatını kurtarmak için en küçük kızı Belle'i canavara teslim ettiğinde ise okumalara, dinlemelere doyamadığımız o masal başlıyor. Filmin, en az masal kadar güzel olduğunu söylemeden geçemeyeceğiz.

5. The Jungle Book / Orman Çocuğu (2016) - IMDb: 7.4

Rudyard Kipling'in kitabından uyarlanan film, ailesini kaybeden ve ormanda büyüyen bir çocuğun hikâyesini aktarıyor. Bir ayı, bir panter ve bir kurt sürüsü tarafından büyütülen Mowgli; bir kaplan tarafından tehdit edilince ormanı terk etmek zorunda kalıyor. Evi olarak gördüğü ve yaşamayı bildiği yeri terk eden Mowgli, panter Bagheera ve ayı Baloo'nun desteğiyle kendini keşfetmeye başlıyor. Bakalım Mowgli, kendine ve yaşam tarzına dair neler öğrenecek?

4. Tangled / Karmakarışık (2010) - IMDb: 7.7

Film, eşkıya Flynn Rider'ın bilinmezliğin içinde gizemli bir kulede yaşarken Rapunzel tarafından esir alınmasını konu ediyor. Klasik Rapunzel masalının farklı bir versiyonunu ekrana getiren filmde Flynn, kilitlendiği kuleden kurtulmanın yollarını arıyor. Onu esir alan Rapunzel ise bir anlaşma yapmaya karar veriyor. Anlaşmanın ardından Rapunzel, Flynn, at ve bukalemun bir maceraya atılıyor. Yıllardır kulede yaşayan Rapunzel, kendinin kim olduğunu keşfedebilecek mi?

3. The Wizard of Oz / Billur Köşk (1939) - IMDb: 8.0

Oz Büyücüsü, L. Frank Baum'un yedi kitaptan oluşan çocuk romanı serisinin ilk kitabından uyarlanan bir film. Dorothy adlı genç bir kız ve köpeğinin bir hortumla Oz Diyarı'na sürüklenmesiyle başlayan film, intikam peşinde koşan bir cadının Dorothy'nin peşine düşmesiyle devam ediyor. Onu koruyan iyi kalpli bir cadı ise Dorothy'ye evine dönmesini ve isteklerinin yerine gelmesini istiyorsa Oz Büyücüsü'nden yardım istemesini tavsiye ediyor. Dorothy ve üç yeni arkadaşının Oz Büyücüsü'ne ulaşma yolunda başlarına neler gelecek?

2. Big Fish / Büyük Balık (2003) - IMDb: 8.0

Daniel Wallace'ın 'Büyük Balık: Efsanevi Ölçülerde Bir Roman' adlı kitabından uyarlanan film, babası kanser olunca ailesinin evine geri dönen Bloom'un hikayesini anlatıyor. Babası hakkında her şeyi öğrenmek isteyen Bloom, babasının gençliğine dair hikayeleri toplamaya başlıyor. Anlatılan hikayeler bir araya geldikçe babası hakkında birçok farklı şey de ortaya çıkıyor. Acaba anlamakta zorluk çektikleri babasının zaferleri ve zaafları neler?

1. The Lion King / Aslan Kral (1994) - IMDb: 8.5

Birden fazla filmi olan Aslan Kral, hep dinlediğimiz ormanların kralı aslan ve onun veliahtı olan oğlunun hikayesini anlatıyor. Birçok kötülüğün ve kötü hayvanın yaşamını sürdürdüğü orman, Simba'nın pek çok şeyi yeniden düşünmesine sebep oluyor. Babasının tacını devralacak olan Simba, sorumlulukları üstlenişi ve farklı yönetim anlayışıyla ormana yeni bir dönem getiriyor. Simba, ormanın kötü karakterlerinden kendini ve diğer hayvanları koruyabilecek mi?

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

"Ben Zaten Hep Belgesel İzlerim" Diyenlere: Netflix'te Ünlü İsimlerin Başarı Hikâyelerine Odaklanan Yapımlar
Soğuyan Havalar ve Bitmeyen Pandemi Yüzünden Evden Çıkamayan Çocukları Mutlu Edecek Netflix İçerikleri
Pazar Sabahlarına TRT'nin Kovboy Filmleriyle Uyanmayı Özleyenler İçin En İyi Vahşi Batı Filmleri

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede