Simultane Çeviri Yapan Kulaklık, Farklı Dili Konuşan İnsanların İletişim Engellerini Kaldırıyor

Waverly Labs isimli şirket tarafından geliştirilen kulaklık sayesinde farklı dillerdeki insanlar anlık olarak çeviri ile iletişim engellerinden arınacaklar. Pilot ismi verilen kulaklığın hikayesi de kurucusunun Fransız bir kadınla tanışması ve ortak bir dil olmadığı için anlaşamaması üzerine kuruluyor.

Ön siparişle 129 dolara satın alınabilen kulaklık İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve İtalyanca dillerini destekliyor.

Yeni teknoloji ile birlikte artık farklı dilde konuşan insanları anlamak büyük bir sorun olmaktan çıkabilir.

Waverly Labs firmasının internet sitesinde yapılan açıklamada 'Bu küçük giyilebilir cihaz çeviri teknolojisi ile farklı dilleri konuşan insanların birbirini rahatlıkla anlayabilmesini sağlıyor' denildi.

Cihazın ilk versiyonu sadece cihazı kullanan iki kişi arasında gerçekleşen konuşmalarda kullanılabiliyor. Gelecekte cihazın çevredeki diğer konuşmaları da algılayıp çevirebilmesi amaçlanıyor.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Kulis Bilgisi Sızdı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bu Kez de Milletvekillerini Fırçaladı
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
17.05.2016

Ekmeğimle oynamayın ya

18.05.2016

Ben de mütercim tercümanım. Okurken de makine çevirilerinden çokça bahsederdik. Çok da "clearly" anlaşılacak bir durumu olduğuna inanmıyorum. Mesleğimin ne olduğunu söylediğim birkaç sivri zeka "E sen nasıl para kazanıyorsun? Google Translate var ya." dedi. İnsanların aradaki farkı anlayamamısı beni deli ediyor. Bu konuda uzun uzun yazabilirim ama neyse yormuyorum kendimi. He canım he, kulaklığı takıyorsun anlıyorsun he.

18.05.2016

80 li yıllarda kara şimşek diye dizi vardı.Orada maykıl nayt (ingilizcem sıfırdır)diye birisi kolunda ki saatle arabası ile iletişime geçiyordu.Tabi o zamanlar çok uçuk hatta imkansız gibi geliyordu bize.Şu anda orta halli birisi kol saatiyle kimi isterse onunla iletişime geçebiliyor.Bu uzay yolundaki kahramanların elindeki cihazlar içinde geçerli.Yani uzun lafın kısası.BU DAHA BAŞLANGIÇ(Burası esrarengiz ses tonuyla okunacak)

17.05.2016

Daha google translate bile rezil ötesi çeviri yapıyorken öyle bir teknolojiyi nasıl yaptınız siz !!! elin kıçı kırık taylandlılarıyla anlaşamıyorum benden iyi ingilizce biliyorlar, adamlar aç mk aç sabah akşam pirinç yiyor ama benden iyi konuşuyor!!! gözün kör olsun google -.-

TÜM YORUMLARI OKU (19)