Şimşek'in 'İç Talebin Daralacağı' Sözleri Dikkat Çekti: Ne Anlama Geliyor?

Bakan Şimşek, 2024 yılında dezenflasyon ve ekonomide yapısal dönüşümün hız kazanacağını söyledi. Ancak sözlerinde dikkat çeken kısım anlayanları tedirgin etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyadan yaptığı açıklamada ihracatın önceliklendirileceğini belirtirken, "İç talebin yavaşlayacağı bir döneme gireceğiz" demesi tedirgin etti.

Şimşek paylaşımında, "Kalıcı refah artışı için ihracatı önceliklendirmeye devam edeceğiz. 2024 yılında dezenflasyon ve ekonomide yapısal dönüşüm hız kazanacak. İç talebin yavaşlayacağı bir döneme gireceğiz. Firmalarımızın üzerine düşen ise ihracatı önceliklendirmek" ifadelerini kullandı.

"İç talebin daralması" alım gücümüzün düşerek daha az tüketimde bulunabileceğimiz anlamına geliyor. Yani enflasyon yükselince enflasyona yetişemeyen gelirlerden kaynaklı vatandaş daha az tüketecek. O yüzden ihracat öncelikli olacak, dışarıya ürünlerimizi satarak kazanacağız.

Sosyal medyada Şimşek'e gelen yorumlar da bu açıdan öncelikli oldu.

İşte Mehmet Şimşek'in paylaşımına yapılan o yorumlar.

👇

👇

👇

Sizin talebiniz ne kadar daraldı?

Yorumlara bekliyoruz.

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
28.08.2023

Size mi sövsem size oy verenlere mi sövsem, hangisi içimi soğutur bilmiyorum

28.08.2023

Oy verenlere söv bataklıktan ne çıkacağı bellidir 21 yıl tecrübe etmiş akıllanmayıp 5 sene daha bekleyelim belki bir şey çıkar diyorlar hala

28.08.2023

Dışarayı 10 dolara sattığımız şeyi bizim iç fakirler alamayacak diye yorumladım.

28.08.2023

O iç fakirleri besin zinciriyle dövmek lazım, zaten besin olarak makarnadan başka bişey yiyemiyorlar en azından o zincirden fitamin alsınlar beyinsizler

28.08.2023

Sürekli talep düşsün fiyat düşsün mantığı oldu bu ülkenin ekonomi politikasında, aynı dandik sistem yine devam ediyor. Neden üretimi artırarak fiyatı düşürmek hiç hedeflenmiyor. 'Ülke insanı aç kalsın, ama dışarıya üretelim büyüyelim' böyle saçma politika mı olur.

28.08.2023

Üretimi artırmak talebi düşürür fakat girdi maliyetleri ne olacak? Enerji, işçilik, kira, hammadde maliyetlerinde sürekli yükseliş yaşanan bir ortamda arzı artırıp fiyatı düşürünce üretici ne kazanacak? Tam tersine Çin'e öykünüp sürümden kazanırız mantığıyla yaptık bence bir çok hatayı.. İhracatının dahi yüzde 80'i ithal ara mallara dayalı bir ekonomimiz var. Durum pek iç açıcı değil. Katma değeri yüksek ürünlere, yükte hafif pahada ağır teknolojik ürün imalatına yönelmeliyiz... ARGE yapmalıyız, uzun vadeli planlamalıyız, Döviz girdisini artıracak politkalar geliştirmeliyiz. Müteahhit ekonomisi ile, domates, biber ihracıyla bu kadar...

TÜM YORUMLARI OKU (66)