Araştırmacılar sonuç olarak üretkenliğin ve hizmet sunumunun denemeye katılan işyerlerinin büyük kısmında ya aynı kaldığını ya da gelişme gösterdiğini ifade etti.
Alda'daki araştırmacılardan Gudmundur D. Haraldsson şunları söyledi:
İzlanda'daki daha kısa çalışma haftası serüveni, bize yalnızca modern zamanlarda daha az çalışmanın uygulanabilir olduğunu değil, aşamalı değişimin de mümkün olduğunu gösteriyor.
Kamu kurumlarında daha kısa çalışma haftasına yönelik yol haritamız, mesai saatlerinin azaltılmasını isteyen herkesin odağında olmalı.
Hem belediye meclisi hem de hükümetin yönettiği denemeler tasarlanırken maaşlara dokunulmadı.
Autonomy'deki araştırmanın direktörü Will Stronge şunları söyledi:
Bu araştırma kamu sektöründe dünyanın şimdiye kadar en büyük daha kısa çalışma haftası denemesinin tüm ölçütler açısından son derece başarılı olduğunu ortaya çıkarıyor. Kamu sektörünün daha kısa çalışma haftalarının öncülüğüne hazır olduğunu ve diğer devletlerin de bunu örnek alabileceğini gösteriyor.
İzlanda, 4 günlük çalışma haftası için büyük bir adım atarak yerel meclisler ve bunu burada, Birleşik Krallık'ta uygulamayı düşünen kamu sektöründekiler için harika bir gerçek hayat örneği sundu.
Dört günlük çalışma haftası fikri Birleşik Krallık'ta da destek buluyor.
Survation isimli şirketin gerçekleştirdiği ve geçen yıl temmuzda yayımlanan bir anket, halkın yüzde 63'ünün ücret kesintisi olmadan dört günlük çalışma haftası fikrini desteklerken yalnızca yüzde 12'sinin bu fikre karşı çıktığı sonucuna ulaştı.
Türkiye'de haftada 8 gün insanları nasıl çalıştırabiliriz araştırmaları ise hız kesmeden devam ediyor
bizdede öyle olsa keşke ek iş yapardık
insanları eşşek yerine koymayın yeter .zaten çoğu kişi sevmediği işte çalışıyor üstüne köle muamelesi görüyor birde verim bekliyorlar