Birçok insan hayatının belli dönemlerinde restorandan ya da marketlerden alıp tükettiği ürünlerden bakteri kapmıştır. Bu bakterilerin bazıları zararsız olup bazıları da gıda zehirlenmesine yol açar.
Önceden güvenliğimizi korumak için aldığımız bazı önlemler olsa da bunların doğruluğu hakkında kesin bilgiler elde edilemiyor.
Onlar neler mi, görelim...
Bir gıda mühendisi olarak bazı konulara dilim döndüğünce açıklık getireyim: 1- Yumurtalar 20 derecenin üstünde olmayan oda sıcaklığında, açıkta bekletilebilir. Sıcaklık nedeniyle yumurtalar bozulacak olursa bunu zaten kokusundan anlarsınız. Fakat açıkta bekletme, yumurtanın bozulmasından daha önemli sorunlar doğurabilir. Yumurtanın kabuğundaki mikroorganizmaların mutfağa yayılmasını önlemek için plastik yumurta kapları kullanmak daha uygundur. 2- Son kullanma tarihi, ürünün içindeki tüm bileşenlerin kullanım ömrü hesaplanarak belirlenir. Şöyle bir örnek verelim; diyelim ki kek pişireceksiniz. Son kullanma tarihine 3 gün kalmış yumurta, 1 ay kalmış un, 2 gün kalmış süt kullanıyorsunuz. Bu durumda pişirdiğiniz kekin son tüketim tarihi bileşenlerinden tüketim ömrü en yakın olan sütün son tüketim tarihiyle aynı olacaktır
bi dakka yaaa. tahta kesme tahtası ne demek pek anlamadım :) tahta kesmek için kullanılan tahtamıdır nedir?
pilavı her türlü yerim.