Silvan'da Sokağa Çıkma Yasağı 6’ncı Gününde

Silvan ilçesinde 1 polisin ve 1’i kadın 4 sivilin öldüğü Tekel, Mescit ve Konak Mahalleleri’nde, 2 Kasım tarihinde, 6’ncı kez başlatılan sokağa çıkma yasağı, 6’ncı gününe girdi.

Mahalledeki hendekleri kapatmak, barikatları da kaldırmak isteyen güvenlik güçleri ile Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri arasında çıkan çatışmalar da devam ediyor.

Mescit, Tekel ve Konak Mahalleleri’nde, güvenlik güçleri ile YDG-H üyeleri arasında gece saatlerinde şiddetli çatışma yaşandı. Gece başlayan silah ve patlama sesleri sabah saatlerine kadar sürdü.

3 mahalleye çıkan tüm cadde ve sokak girişlerinde polis, zırhlı araçlarla önlem alarak, giriş-çıkışlara izin vermiyor. Mahalle içlerinde ise kepçe ve toma ile ‘Akrep’ denilen zırhlı araçlarla ilerleyen polis, zaman zaman YDG-H’lılarla çatışıyor.

Askeri zırhlı araçların, konuşlandığı bu üç mahallenin etrafındaki bekleyişleri de devam ediyor. 3 mahalledeki sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçede zaman zaman uzun süreli elektrik kesintileri yaşanırken, telefon ve internet erişimi ise sağlanamıyor.

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri ile, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyelerinden oluşan bir grup, Silvan’a gitmek üzere yola çıktı. 

DHA

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Tarkan’ın 10 Konserlik İstanbul Maratonunun Geliri Ortaya Çıktı
İstanbul’un Kalbi Özelleşiyor: Hükümetten 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve FSM Köprüsü İçin Flaş Karar
“Düşük Emekli Maaşının Nedeni Emeklilerin Uzun Yaşaması” Diyen SGK Başkanı Raci Kaya Görevden Alındı