Silikon Vadisi’nde Bir İlk: En Önemli Ar-Ge Laboratuvarı Türk Bilim İnsanı Tolga Kurtoğlu'na Emanet!

Adını Apple için geliştirdiği teknolojilerle duyuran Silikon Vadisi’nin en önemli Ar-Ge laboratuvarlarından biri olan Xerox PARC’ın yeni CEO’su Türk bilim insanı Tolga Kurtoğlu oldu. Kurtoğlu böylece Silikon Vadisi’ne CEO olarak atanan ilk Türk olma başarısını da gösterdi.

1976’da İzmir’de doğan ve ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitiren Kurtoğlu, 2001’de ABD Carnegie Mellon Üniversitesi Makine Mühendisliği Yüksek Lisans Programı’nı tamamladı

Doktora derecesini ise 2007’de ABD Austin Texas Üniversitesi’nde yaptı. 2001 Ağustos ayında Dell’de tasarım mühendisi olarak işe başladı.

Kurtoğlu, 2006 ile 2010 yılları arasında NASA'da araştırmacı olarak görev aldı.

2010 yılında ise Xerox PARC’a transfer oldu

Kurtoğlu, Palo Alto’dan yer alan merkezde yapay zekâ, makine öğretisi, analitik sistemler, geometrik muhakeme, modelleme, simülasyon ve siber fiziksel güvenlik alanlarındaki araştırma projelerini yürüttü. 

Bu kapsamda, ürün ömrü yönetimi, enerji, taşımacılık, otomotiv, uzay ve savunma sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler Kurtoğlu’nun sorumluluk alanlarının içindeydi.

Xerox PARC’da da ilk olarak Ar-Ge yöneticisi, ardından Direktör ve Başkan Yardımcılığı yaptı.

Ve 7 yılın ardından Kurtoğlu, bu ay CEO olarak atandı

Xerox PARC, şu anda günlük hayatta kullandığımız birçok teknolojinin geliştirildiği merkezlerden biri

İlk akla gelen örnek arasında lazer yazıcı, Grafik Arayüz Kartı (GUI), ethernet, mouse yer alıyor.

Biz de Tolga Kurtoğlu'nu kutluyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz 👏

Popüler İçerikler

Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
Serdal Adalı, Ricardo Quaresma'ya Jübile Yaptıracağı Tarihi Açıkladı
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
YORUMLAR
31.01.2017

bu basari tolga bey icin gururdur ayri konu ama bizim icin ulke olarak gururlanacagimiz degil, utanacagimiz bir durum olmali. kendi elinle yillarca yetistirip egittigin en zeki insanlarin senin ulkende calisacak, arastirma yapabilcek kurumlar bulamiyor, yabanci ulkelere kaciyor. benzeri o kadar cok insan taniyorumki. yurtdisindan yabancilarin kasi gozu icinmi donmuyorlar saniyorsunuz, turkiyede kendi kalibrelerinde kariyerlerini ve kendilerini gelistebilcekleri hic bir sirket yada kurum yok. olanlarinda icini kaziyoruz.

31.01.2017

bizde bir makine mühendisi gidip bir bilişim şirketine başvursa "bilgisayar mühendisi değilsin ki" diyen gerizekalı işletme mezunu insan kaynakları müdürü tarafından özgeçmişi doğrayıcıya yollanır.

01.02.2017

geçenlerde bana yöneltilen bir soru: teknik konularda kendini yeterli hissediyor musunuz? biyomedikal alanında ne biliyorsunuz diye sordum, işte hastane falan diye yanıt. oha ulan, bu adam türkiye'nin iki üç özel hastanesinin birine alım yapıyor. soru: ingilizceniz ne düzeyde, isterseniz ingilizce devam edelim deyip rol çalınca karşıdaki yine dumur. soru: yurtdışında bulundunuz mu? beyefendi cv'ye baktınız mı? cevap ay pardon. bu memleket ünvan ve makam tapar insanlarla dolu. diploma sadece bir etikettir, desem göbeğini kaşıyan ik'cılar salya saçarak güler.

31.01.2017

İşte bu gibi örnekler yüzünden ODTÜ'ye düşmanlar. Tebrik ederim bir kişi binlerce umudu yeşertiyor, başarılarının devamını dilerim...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ