Silikon Taktırmayı Düşünen Kadınların Pek Çoğunun Bilmediği Acı Gerçek: Silikon İmplant Hastalığı

Meğer silikonlar hiç de masum değilmiş.

Silikon implantlar, dünyanın en yaygın meme büyütme yöntemi ve çok popüler.

Bizim ülkemizde ilk sırada burun operasyonu olsa da, Amerika'da en yaygın olan estetik operasyon meme büyütme. Her 1000 kadından 8'inin bu operasyonu geçirdiği biliniyor.

Silikonlu ünlüleri, silikon operasyonlarının sonuçlarını hep iyi yönden görsek de, pek dile getirilmeyen sonuçları da var.

Silikon taktırdıktan sonra sürekli yorgunluk, kırgınlık, aşırı saç dökülmesi, görme bozukluğu, şişkinlik, kronik ağrılar görülebiliyor.

Kadınlar genellikle bu semptomları soğuk algınlığı veya vitaminsizlik gibi şeylere yoruyorlar.

Ancak belirtilere kimi zaman hipertiroidi ve regl düzensizlikleri gibi hormon dengesizlikleri ile depresyon gibi ruhsal problemler de eklenince şüpheler artıyor.

Silikon implantlar vücut içine yerleştirilen yabancı maddeler olduğu için bağışıklık sistemi onları bir tehdit olarak algılayıp mücadele vermeye girişebiliyor.

Her ne kadar bu iş için özel bir malzemeyle üretilseler ve özenle yerleştirilseler de, vücut onları vücuda saplanan veya ameliyatta unutulan bir gereç gibi algılayabiliyor ve etrafında kapsül oluşturarak organlara direkt temasını engelliyor.

Elbette bu durum her silikon taktıranda gerçekleşmiyor veya hızlı gelişmiyor. Bir kadında 3 ayda belirtiler başlarken, bir diğerinde 4 yıl sonra görülebiliyor.

Ünlülerden de bu problemler yüzünden silikonlarını çıkarttıran çok isim var. Gigi ve Bella Hadid'in annesi Yolanda Hadid bunlardan biri.

Doktorların genellikle kabul etmediği, psikolojik gördüğü bu hastalık konusunda bilinçlenmek ve silikon taktırmadan önce iyi araştırmak gerekiyor.

Doğru doktor ve doğru implant seçimi oldukça önemli. Silikon taktırmanın sorumluluğunu almak da öyle.

Popüler İçerikler

Cem Garipoğlu'nun Otopsi Fotoğrafları Ortaya Çıktı: Sağ ve Sol El Parmaklarındaki Morarmalar Dikkat Çekti
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
04.12.2019

Bu içeriğin gerçeği yansıttığını düşünmüyorum. Hiçbir şekilde bir bilimsel araştırma kaynak gösterilmemiş; bunun yerine bazı kadınların makyajsız/makyajlı fotoğraflarının olduğu instagram postları koyulmuş. Hele o ilk örnekteki kadının cilt kusurları bir günde iyileşmiş, bak sen :) Bir de diyorlar ki bazı doktorlar kabul etmiyor. Yok daha neler. Onlar minimum 6 yıl bu mesleği okumuş, siz Instagram postuyla aydınlandınız, öyle mi? Tereciye tere satmaktan vazgeçmiyorsunuz. Silikon implantların ortalama 10 yıl gibi bir sürede zaten yenilenmesi gerekiyor, çünkü zamanla deforme olabiliyor. Onun dışında psikolojik, sosyolojik olarak konuşulur, fikir beyan edilir (tabii yine uzmanıyla aşık atmamak koşuluyla) fakat sağlık “bence böyle” diyemeyeceğiniz önemli bir alan. İnsanları saçma saçma yönlendirmeyin.

05.12.2019

oncelıkle soz konusu operasyonu gecırdınmı ?? amelıyatın yan etkılerıne hakımmısınde su an elestırıyorsun yazılanlar dogrudur ve degıldır dıe ?? ben soz konusu operasyonu 1.5 sene once oldum... o sureden berı reglım sacmaladı ve saclarım asırı dokuluyor. sebebı bulunamadı sacımda veya yumurtalıklarımda bı problem yok. suan bu ıcerık ıle aydınlandım acaba sebebı slıkonlar olabılırmı dıe yarın operasyonu yapan doktoru gormeye gıdıcem... sende atıp tutma burda... bu arada gıttgım doktorların uzmanlık alanları meme estetıgı olmadıgı ıcın akıllarına bunun yan etkısı gelmemesı asırı normal.... onlar dogal olarak once sıkayetlerın ana alanında bı sıkıntı varmı onu arastırarak baslıyorlar konuya...

04.12.2019

arkadaşlar lütfen silikon taktırmayın. çok yapay duruyor. uzandığında hala dikler, sütyeni çıkarıyorsun iki topçuk(misal cardi b. press klibinde görebilirsiniz.) şahsen görsel olarak ta dokunsal olarak ta hoş olmadığını düşünüyorum. son olarak büyük meme de iyidir küçüğü de ikisi de ayrı güzel. takılmayın bu kadar.

taktırdım ama çok acısını çektim felaket ağrıdı 2 hafta o acının tarifi yok yaptırmak isteyenler o acıyı göze alsınlar

TÜM YORUMLARI OKU (16)