Şile Kalesi: Ocaklı Kale adıylada bilinen Şile Kalesi Şile'nin sembollerinden biri haline gelmiştir. Cenevizliler tarafından yapıldığı bilinen kalenin daha sonradan Osmanlılar tarafından da kullanılmıştır. Günümüzde restore edilen kalenin oldukça güzel manzarası bulunmaktadır.
Şile Feneri: 1859 yılında yapılan Şile Feneri kendisini belli eden bir gövdeye sahip olmasıyla bilinmektedir. Ülkemizde en büyük dünyada ise ikinci büyük fener olarak bilindiğinden simgesel bir hal almıştır.
Ağlayan Kaya: Şile Feneri'ne çok yakın olan Ağlayan Kaya'da kayadan çıkan su kaynaklarından dolayı bu ismi almıştır. Aynı zamanda Ağlayan Kaya Plajı'da buraya yakındır.
Tarihi Şile Evleri: Şile'nin Akçakese Köyü'nde bulunan tarihi ahşap Şile evleri 19. yüzyıla ait kalıntılar barındırmaktadır. Hala doğasını koruyan tarihi Şile evleri fotoğraf çekinmek için de oldukça güzel bir yerdir.
Değirmençayırı Şelalesi: Merkeze biraz uzakta bulunan şelale Gebze sınırına yakın bir bölgede konumlanmaktadır. Sesi ve doğal güzelliğiyle bulunan Değirmençayırı Şelalesi Şile'de görülmesi gereken şelalelerden sadece bir tanesidir.
Kumbaba Tepesi: Şile'nin en çok ziyaretçi alan yerlerinden biri olan Kumbaba Tepesi kırmızı ve turuncu tonlarına sahip kumların demir ve bakır alaşımlı radyonktriteli kumlara sahip olduğu bilinmektedir. Bizans döneminden beri bu özelliğinden dolayı şifa dağıttığı bilinen tepe oldukça ünlüdür. Ayrıca tarihte birçok kaynakta geçen Kumbaba Tepesi'nde Kumbaba Türbesi'ni de ziyaret edebilirsiniz.