Sikorsky'den Helikopteri Nehre İndiren Jandarma'ya Cesaret ve Yetenek Ödülü!

Dicle Nehri'ne serinlemek için giren, ancak suları aniden yükselmesi sonucu nehirde mahsur kalan vatandaşları kurtaran jandarma ekibi, Sikorsky şirketi tarafından cesaret ve yetenek ödülüne layık görüldü. Sikorsky firması, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 2018 Temmuz ayında gerçekleştirdiği 'hayat kurtarma' operasyonuna cesaret ve yetenek ödülünü layık gördü.

'Hayat Kurtarma' operasyonu, 10 Temmuz 2018'de, Jandarma Havacılık Başkanlığı'na bağlı Diyarbakır Jandarma Hava Grup Komutanlığı'na gelen bir ihbarın değerlendirilmesi sonucu gerçekleşti.

Çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 12 kişi serinlemek için girdikleri Dicle Nehri'nde suların yükselmesi sonucunda nehir ortasında bulunan bir adacıkta mahsur kalmıştı.

Yapılan keşifler sonucunda ise nehirdeki su seviyesinin helikopteri emniyetsiz bir duruma sokmayacağı ve geç kalınması halinde ise vatandaşların hayati tehlikesi olabileceği üzerine, helikopter bölgeye hiçbir teçhizat kullanmadan iniş yapmıştı:

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
05.01.2019

Turk'den ınsanlık gorun ınsanlık. Sehır savaslarında kürt çocuklarını oldurdunuz veya cocukların hastaneye gıtmesını engelledınız bozdolabında cesetlerı var falan dıyerek yaygara yapan hdplıler ve buna çanak tutan cıhangır solcuları ıyı okusun bu haberı. Sıvıl oldurmemek ıcın bınalara tank atısı yapılmayıp guvnlık guclerı gırdı sırf bu sebepten o bınalarda bulunan terorıstlerce vuruldular amk. Boyle adamalara ıftıra atarsınz anca.

04.01.2019

Sikorsky bizim Jandarma pilotlarımızı iyi bilir

04.01.2019

Anlaşılan jandarma pilotlarının Sikorsky helikopterlerine özel bir ilgileri var :) 90’ larda yine bir jandarma pilotu Sikorsky helikopterini ters döndürerek uçurmuştu.

04.01.2019

Kesin biriyle iddiaya girmiştir ben bunu ters bile uçururum diye. :)

TÜM YORUMLARI OKU (19)