Meğer Bir Anlamı Varmış: Sıkıldığımızda Deftere Neden Anlamsızca Şeyler Çizmeye Başlarız?

Uzun ve sıkıcı derslerde kendinizi defterinizin kenarına anlamsız çizimler yaparken mi buluyorsunuz? Eğer öyleyse yalnız değilsiniz.

Aslında bu rastgele çizimlerin ardında düşündüğünüzden daha derin bir sebep var ve bilim insanları, alışkanlığımızın nedenini açıklamaya başladılar.

Sanat, tarih boyunca insanların duygusal, sosyal ve kültürel ifade biçimlerinden biri olmuştur. Her ne kadar kendinizi "sanatçı" olarak tanımlamıyor olsanız da çizim yapmanın zihinsel bir rahatlama sağladığı su götürmez bir gerçek.

Derslerde yapılan bu rastgele çizimlerin ardında, aslında zihnimizin bir tür yaratıcı kaçışı yatıyor olabilir. Sanat terapisi adı verilen bir terapi türü, yaratıcı süreçlerin zihin üzerindeki rahatlatıcı etkilerini ortaya koyar.

Geleneksel terapilerde bir terapist ile hasta arasında sürekli bir diyalog kurulurken, sanat terapisi kişinin kendi duygusal dünyasını sanatsal yollarla keşfetmesine imkan tanır.

Yani çizim yaparken, aslında kendimizi daha iyi ifade edebilir ve içsel dünyamızda farkında olmadığımız birçok şeyi ortaya çıkarabiliriz.

Sanat terapistlerinin görüşlerine göre resim yapmak ya da basitçe çizim yapmak, insanların duygularını kelimelerle ifade edemedikleri durumlarda bir çıkış noktası olabilir.

Aslında bu durum, bilinçaltınızın size bir şeyler anlatma çabası olabilir. Ders sırasında yapılan rastgele çizimlerin, o anda yaşadığınız duygusal durumlar ya da düşüncelerle doğrudan bağlantılı olduğunu düşünebiliriz.

Sanat terapisi, depresyon, anksiyete ve travma gibi psikolojik sorunlarla başa çıkmada etkili bir yöntem olarak kabul ediliyor. Birçok insan, çizim yaparak ya da sanatsal yaratım sürecine dahil olarak kendilerini daha rahat hissediyor

Ders sırasında veya işteyken yaptığınız çizimler de aslında zihninizdeki yoğun düşünceleri ve duyguları ifade etmenin bir yolu olabilir.

İlginizi çekebilir:

El ve Ayak Parmaklarımızın Suda Buruşmasının Sebebi Nedir?
Matematiksel Cevap Şaşırtıcı: Cep Telefonu Numaralarımız Neden 10 Hanelidir?
Kalorifer Peteklerinin Hep Pencere Altında Olmasının Sebebi Nedir?

Popüler İçerikler

Numan Kurtulmuş’un "Anayasanın 3. Maddesi Değişebilir" Önerisi Büyük Tepki Topladı
Esra Erol’un İfşa Ettiği Sahte Mehdinin Müridinin Esra Erol’u Tehdit Ettiği Video Ortaya Çıktı
Milyonlarca Çalışan Bekliyor: Gazeteci Fatih Portakal, Asgari Ücret Zammı İçin Net Rakam Verdi
YORUMLAR
16.10.2024

lise yıllarım kitap ve defterlere metal gruplarının logolarını çizerek geçti. sanatsallık ve yaratıcılık tartışılır da o iğrenç, bayık, sikindirik derslere katlanabilmek için uyumak dışında bulduğum bir yol da buydu.

16.10.2024

Edebiyat dersleri bu skeilde gitmeye devam ederse ressam olup cikacagim

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ