Şike Davası'nda Gerekçeli Karar Açıklandı

Futbolda şike davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 36 sanığın ''şike'' ve ''örgüt'' suçlarından beraati, 8 sanığın ''konut dokunulmazlığını ihlal'', ''tehdit'' ve ''ruhsatsız silah bulundurmak'' suçlarından hapis ve adli para cezasına çarptırılması, bu cezalardan bazılarının da ertelenmesi yönündeki kararının gerekçesini hazırladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, yazımını tamamladığı 288 sayfalık gerekçeli kararını taraf avukatlarına gönderdi. 

Buna göre, mahkeme bu kararında, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 36 sanığın ''şike'' ve ''örgüt'' suçlarından beraat etmelerinin gerekçelerini dile getirdi.

Sanıklar Aykut Aydın, Hakan Karaahmet ve Evren Kımıl'ın, ''konut dokunulmazlığını ihlal'' suçundan 6 bin lira adli para cezasına çaptırılması, Özden Tütüncü ve Samet Erdemir'in ise aynı suçtan verilen aynı cezanın ertelenmesinin gerekçeleri sıralanan kararda, sanık Selim Kımıl'ın ''tehdit'' suçundan 1 yıl 8 ay hapis ve ''konut dokunulmazlığını ihlal'' suçundan 6 bin lira adli para cezası ile sanıklar Abdullah Eker ve Yusuf Turanlı'ya ''ruhsatsız silah taşımak'' suçundan verilen 10 ay hapis cezasının ertelenmesi de gerekçelendirdi. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 36 sanığın yargılandığı 'Futbolda şike' davasıyla ilgili kararını 9 Ekim'deki duruşmada açıklamıştı.

AA

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Psikolojiye Göre Masadan Kalkarken Sandalyeyi Yerine İtmek Ne Anlama Geliyor?
Oytun Erbaş'ın "Hokkabaz" Çıkışına Köpüren İrem Derici Ağzına Geleni Saydı: "Kı*ımın Profesörü!"
Yapay Zeka Sandık: Arda Güler'e Arda Güler'den Daha Çok Benzeyen Kız Viral Oldu!