MasterChef'te Büyük Hata! Bin Yıllık "Divriği Pilavı" Yanlış Yapılınca Sivaslılar Şikayetçi Oldu

Geçtiğimiz günlerde TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye'de Divriği Pilavı yapılmıştı. Programı izleyen Sivaslılar ise pilavın yanlış tarif edildiğini belirterek tepki gösterdi. Programı üzüntüyle izlediklerini söyleyen Divriğililer 'Çeşitli kurumlar aracılığıyla şikayetimizi ve üzüntümüzü dile getirdik' dedi.

TV8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef Türkiye, iştah açıcı yemekleri ve renkli yarışmacılarıyla tam gaz devam ediyor.

Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri koltuğunda oturduğu yemek yarışmasında yavaş yavaş da sonlara yaklaşıyoruz.

Reyting rekorları kıran programı bir yandan keyifle izlerken diğer yandan da görüntüleriyle midemizi coşturan yemekleri de acıktırıyor.

Geçtiğimiz günlerde de Sivas'ın meşhur ve tescilli lezzeti Divriği Pilavı MasterChef'te yapıldı.

Tarihi Mengücek Beyliği dönemine dayanan Divriği Pilavı, Divriği Kaymakamlığı tarafından yapılan başvuru sonucunda 09 Ekim 2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret alarak tescillenmişti.

Fakat, MasterChef'te Divriği Pilavı'nın aslına ters olarak kadayıfla sarılması ve üstünde badem kullanılması tepkiyle karşılandı.

MasterChef'te tescilli pilavın yanlış tarif edilmesine tepki gösteren Divriğili kadınlar, Divriği pilavını aslına uygun olarak hazırlayıp yaklaşık bin yıllık tarifini anlattı. Konak İşletme Müdürü Hülya Öz, Divriği pilavının coğrafi işaret tescilli bir pilav olduğunu belirterek, bu tarz yarışmalarda yapılmadan önce tarifinin aslına uygun bir şekilde araştırılıp doğru yapılmasını istediklerini belirtti.

'Programı maalesef biz de üzüntüyle izledik. Programın reklamlarında Divriği pilavı olduğunu görünce, Divriği'nin tanıtımı açısından çok heyecanlandık ve çok mutlu olduk ama programı izlediğimizde hayal kırıklığı yaşadık. Programda Divriği pilavının yapımıyla alakası olmayan bir tarifle bu pilavı yaptılar. Biz de çeşitli kurumlar aracılığıyla şikayetimizi ve üzüntümüzü dile getirdik. Umarım bir şekilde bize kulak verilir ve sesimiz duyulur ve bu konuda ki gerekli düzenlemeler ilerleyen günlerde yapılır diye umuyoruz. Programda pilavın içinde badem ve kadayıf kullandılar ama Divriği pilavı yapımında hiçbir şekilde badem ve kadayıf kullanılmaz. Divriği pilavı kaymakamlığımız ve Divriği Kadınlar Derneği aracılığıyla müracaat yapılarak coğrafi işareti alınmıştır. Bu sebepten Divriği pilavının aslına uygun bir şekilde tarifinin araştırılarak yapılmasını temenni ediyoruz' şeklinde konuştu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Acun Ilıcalı'nın MasterChef'ten Kovduğu İddia Edilen Fatma Nur Uçar Gerçeği TikTok Hesabında Anlattı
Son Haftalara Girerken Heyecanın da Mizahın da Dozunu Artırdığı MasterChef'i Mizahına Alet Edenler

Popüler İçerikler

Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
16.12.2022

sivaslilar da bir şeyi şikayet etmese 33. dişimi çekeceğim

Pasif Kullanıcı
17.12.2022

En büyük derdimiz bu olsa keşke aq

17.12.2022

Biz sivaslılar olarak bu konudan şikayetçiyiz. Saraçhanede İstanbul Sivaslılar Derneği olarak bir miting ayarlamaları yapacağız , yakında bilgilendirme gelir..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ