Sık Sık İzlediğimiz Yabancı Dizilerde Yapımcıların Araya Sıkıştırarak İzleyiciyi Şaşırttığı 14 İlginç Detay

Ne kadar defalarca izlemiş olsak da gözden kaçan detaylar bayağı fazlaymış! 😱

1. Game of Thrones

Game of Thrones dizisinde tüm Dothraki savaşçılarının saçları uzun ve örgülüydü. Eğer bir Dothraki bir savaşı kaybederse, örgüsünü keser. Yani örgüleri ne kadar uzunsa, savaşçı da bir o kadar güçlü anlamına geliyor. Khaleesi de bu geleneğe uyup, Khalasar'ın kraliçesi olduğu andan itibaren saçlarına örgü eklemeye başlamıştı. Zafer elde ettikçe, saçındaki örgü sayısı da artmıştı. Dizinin sonunda Khaleesi'nin saçı, dizinin son sezonundan daha karmaşık bir hal almıştı.

2. Sherlock

Sherlock dizisinde blogu için yazı yazan John Watson'ın ellerine dikkat edin. Sadece iki parmağını kullanıyor. Bu da, orijinal Sherlock Holmes hikayelerinin gerçekleştiği Viktorya döneminin yazım tekniğine bir atıftır.

3. Handmaid’s Tale

Dizi, kadınların köleleştirildiği totaliter bir toplumu anlatıyor. Kadınlar çalışamıyor, okuyamıyor ya da yazamıyor. Dizinin yaratıcıları detaylar konusunda oldukça dikkatli davrandı. Örneğin, DUR işareti yerine el resmi kullanılıyor.

Aynı durum marketlerdeki yiyecekler için de geçerli. Paketlerde hiçbir yazı bulunmuyor, sadece resimler var.

4. The Crown

The Crown'da, Kraliçe, Başbakan ile bir konuşma yapacağı, bir toplantıya katılacağı veya halk için bir konuşma gerçekleştireceği ciddi bir etkinliklerde her zaman inci bir kolye takıyor. Kraliçe II. Elizabeth'in de böyle bir kolyesi var, aslında sadece bir tane değil, 3. tane var ve onları sık sık takıyor.

5. Stranger Things

Stranger Things'ten Jim Hopper'in forması, 1980'lerin efsanevi filmi Jaws'un şerifi Martin Brody'nin üniforması ile neredeyse aynı.

6. Black Mirror

Black Mirror'ın yaratıcıları, diğer bölümlere atıfta bulunmayı çok seviyor. Dizinin interaktif bölümü Bandersnatch'tede, Metal Hedd posteri görmek mümkün. Metal Hedd, dizinin dördüncü sezonunun beşinci bölümünün ismiydi.

7. Friends

Friends'i ne kadar izlersek izleyelim, her izleyişimizde farklı bir detay yakalıyoruz. 8. sezonun 17. bölümünde Ross'un üzerindeki tişörtte, işaret dilinde Friends yazıyor.

8.

4. sezonda, Joey ve Chandler'ın dairesinde ikinci bir mikrodalga fırın var. Herkesin de bildiği gibi Joey yemek yemeyi çok seviyor. Belki ikinci mikrodalga fırını da yemekleri daha hızlı ısıtabilmek için almıştır, ne dersiniz? Dizinin yaratıcıları arasında kalacak bir sır gibi gözüküyor!

9. The Walking Dead

Dizinin jeneriği, olay örgüsünün tonunu yansıtıyor. Başlangıçtan bu yana, jenerik gitgide daha çok yıpranmış gözüküyordu ancak 9. sezonda logo taştan yapılmış gibi gözüküyor yani bu da karakterlerin yeni bir enerji elde ettiğine dair bir ipucu olabilir.

10. How I Met Your Mother

Dizinin bir bölümünde Amerikalı popüler komedyen Conan O'Brien'ı görmeniz mümkün. Oldukça küçük bir rolü vardı ve repliği yoktu.

Barney Stinson kravatları o kadar çok seviyor ki dördüncü sezondaki bir partide bile kravat takmıştı. Hatta bir keresinde Noel ağacını ağaç süsleri yerine kravatlarla süslemişti.

11. House, M.D.

Dizideki kahve makinesinde 'İyi Kahve, Prozac'ten daha ucuz!' yazısını görebilirsiniz. Prozac, dizide sık sık bahsi geçen bir antidepresan ilacı.

Dizinin sıkı takipçileri muhtemelen Gregory House'un adresinin 211 Baker Sokağı, B dairesi olduğunu fark etmişlerdir. Dizinin yapımcıları pek çok kez House'un Sherlock Holmes'dan ilham aldığını ve bu yüzden böyle bir atıfta bulunduklarını açıklamıştı.

12. Mr. Robot

Dizinin 4. sezon 5. bölümünde, olayların gerçekten 2015 yılında geçtiğinden emin olabiliyoruz. Telefon ekranında, gerçek bir silahın emojisini görebilirsiniz. Silah emojisi 2018 yılında su tabancası emojisi ile değiştirilmişti.

13. The Sopranos

Oyuncu Jamie-Lynn Sigler, The Sopranos'un seçmelerine geldiğinde, dizinin isminden dolayı bir tür müzikal olacağını düşünüyordu. Gelecekte böyle bir karmaşa yaşamamak adına, dizinin yaratıcıları logoyu değiştirdi ve R harfi yerine de silah ekledi.

14. Breaking Bad

Breaking Bad'in bir sahnesinde, Gustavo Fring'in parmak izlerini yok etmemek adına Hank'in fincanı çok dikkatli bir şekilde tuttuğunu görebilirsiniz.

Aynı zamanda dizideki Mary Schrader karakterini sık sık mor rengiyle görüyoruz. Kıyafetleri, aksesuarları, hatta evinin içindeki eşyalarda bile görmek mümkün. Mor, kırmızı ve mavi renkleri arasında bir geçiş rengi olduğu için Mary gibi savunmasız bir karakter için oldukça uygun bir seçim.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
YORUMLAR
28.12.2019

#14 bence mor renk ıle ılgılı varsayım pek olmamıs. cunku mor renk; Asaletin rengidir. Lüks hayat, zenginlik ve zarafeti simgeler. Aynı zamanda romantizmin, duygusallığın ve tutkunun rengidir. yanı mor rengı kullanmanlarının sebebı bu mary savunmasız oldugu ıcın degıl. cunku rengın anlamının savunmasızlıkla alakası yok. bence moru kullanmalarındakı sebep mary' nın kardeşine gore aşırı kokoş olması. dızının dark bı konusu oldugu ıcın pembe olmazdı, bu durumda mor hem o kokoslugu vermek ıcın, hemde pembelere kacmamak ıcın ıdeal bı renk.

28.12.2019

Dr house da sık geçen ilaç ismi prozac değil vicodin yalnız

30.12.2019

Üstelik vicodin antidepresan da değil ağrı kesici.

TÜM YORUMLARI OKU (4)