Sık Sık Gece Çarpıntıları Yaşıyorsanız Sebebi Hiç de Düşündüğünüz Gibi Olmayabilir

Nihayet sorunumun kaynağını buldum.

Taşikardi veya günlük kullanımdaki adıyla kalp çarpıntısı, neredeyse herkesin yaşadığı bir sorun.

Özellikle geceleri yaşanan; genellikle yorgunlukla, kadınlarda PMS ile, kafein kullanımıyla ve anksiyete ile ilişkilendirilen bu çarpıntıların pek çok sebebi olabiliyor.

Dakikada 120'yi geçen nabız ciddi bir rahatsızlığın habercisi olabilir, uzun süre geçmeyen yüksek çarpıntıda mutlaka bir doktora gitmek gereklidir.

Ancak çoğu zaman insanların yaşadığı çarpıntı yüksek nabızdan ziyade, normal kalp atışlarının bile tüm vücutta hissedilmesidir. Normalde iç organlarımızın çalışma sesini duymaz ve hissetmeyiz. Ancak kalbin çarpıntısını hissetme durumu oldukça yaygındır.

Çarpıntının başlıca sebepleri belli, ancak en doğru teşhisi elbette bir doktor verecektir.

  • Aşırı kafein tüketimi

  • Tiroid rahatsızlıkları

  • Kadınlarda PMS

  • Kansızlık

  • Vitamin eksikliği

  • Stres, yorgunluk

  • Anksiyete ve panik bozukluk

Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Muhammed Keskin, bu konuyla ilgili neredeyse herkesin yaşadığı ve farkında olmadığı çarpıntı durumuyla ilgili pek de akla gelmeyen bir bir bilgiyi açıkladı.

kardiyobey

Çarpıntıdan ziyade kalp atışlarının tüm vücutta hissedilmesinin ve özellikle dinlenirken gelen bu hissin sebebi aslında susuzluk.

Eğer vücutta demir eksikliği de varsa kalp daha da zorlanıyor ve bu durum kişide heyecan yaratması sebebiyle panik atakla karıştırılıyor.

Yoğun, stresli bir iş temposu olan, gün boyu ayakta duran kişilerde bu durum daha yaygındır.

Bu tür bir çarpıntı yaşıyorsanız, önerileri dikkate alıp kendinizi gözlemlemeniz yararınıza olacaktır.

Tüm bunlara rağmen dakikada 120'yi geçen nabız sayıyor ve farklı bir durum hissediyorsanız en kısa sürede bir uzmana danışmalısınız.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Herkesin Aklındaki O Soruyu Yanıtlıyoruz: Koronavirüs Aşısı Kısırlığa Neden Oluyor mu?
Aşı Karşıtlarının Aşılar Kadar Eski Olduğuna ve Ürettikleri Saçma Teorilere Dair Okumanız Gereken Bir Yazı
Aşı Sonrası Verilen Kağıt Tartışma Yarattı: Aşı Yaptırdıktan Sonra Uyulması Gereken Kurallar Ne Kadar Doğru?
"Çarpıntı" Deyip Geçmeyin! Pek Çok Kalp Rahatsızlığının Sebebi Taşikardi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Doğal Viagra Olarak da Kullanabileceğiniz Kalp ve Damar Dostu Meyve ve Sebzeler

Popüler İçerikler

Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
Beklenen Gün Geldi: Birbirinden Ünlü İsimler Saygı1 Formatının İkinci Konuğu Sertab Erener İçin Sahneye Çıktı!
Zoru Başardık: Karadağ'a Üç Puan Hediye Eden Milli Takım'a Gelen Tepkiler
YORUMLAR
22.06.2021

Gece çarpıntısı ya da gün içinde çarpıntı yaşıyosanız mutlaka doktora gidin kafeinmiş yorgunlukmuş siktir edin üşenmeden gidin çünkü bende öyle dusunuyodum ara ara çarpıntım olurdu takmazdım yorgunluk kahveden sundan bundan kalbim 300 e cıkınca ritmi ölümden döndüm meğerse kalp ritim bozuklugum varmış :D hemen ameleyat oldum doktor bana hap verdi cunku ihmalsizlik mallık en ufak şeyde gidin lütfen sağlık konusunda pimpirikli olmak iyi bişey

22.06.2021

Bir şey soracağım , muhtemelen ablasyon uyguladılar size. Hangi yöntemi kullandılar , doktor risk konusunda ne dedi , nerede yaptırdın ? Ben aritmi ile acile yatırıldığımda baş hemşire ameliyatı tercihe etme , alkolü , sigarayı , kafeini bırak , ilaç ile halletmeye çalış dedi. Onunda aynı problemi varmış , doktorlar ameliyat olma çok riskli demiş. Wikipedia'da okudum orda da ciddi ölüm riski var diyor. Biraz tırstım. Sizin hikayenizi de öğrenmek isterim.

22.06.2021

Çarpinti depresyon sac dokulmesi halsizlik uyanmakta gucluk boyun sirt omuz ve belde fitik varmiscasina gecmeyen agri problemlerim vardi. Tek sebebi kalsiyum ve d vitamini eksikligiymis. Takviye alinca bir gunde nasil muhtesem hissettigime inanamamistim.

25.06.2021

Ne aldınız ?

22.06.2021

Bende de ileri derecede aritmi var. Hikayesi uzun. Ama haberde çok ama çok ciddi bir eksik var , ALKOL , az az da tükettiğinizi sansanız dahi alkol aritmiyi tetikleyen en baş sebep. Ben az içiyorum zararı olmaz sanıyordum , ama oluyormuş. Sigara , kafein , stres diğer başlıca sebepler. Devlete gidin çoğu hastanede Holter cihazı var , günlük kalp ritminizi ölçtürün , Holter cihazı takılı iken yaptığınız şeyleri saati ile yazın , tercihanda normal sıradan günlük aktivitelerinizi yapın ki sizin aritminizi ne tetikliyor öğrenin. Bu işi hafife de almayın , araba kullanırken ya da tehlikeli bir iş yaparken 10-15 saniyelik bir ritim bozukluğu baş dönmesi , baygınlık gibi kazaya sebebiyet verebilecek sonuçlar doğurabilir. Benim bu yüzden aniden gözüm karardı , hafif baygınlık geçirdim , yere kapaklandım , kafama 15 dikiş atıldı.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ