Sigmund Freud'dan Victor Hugo'ya Başarı Denince Akla İlk Gelen İsimler Bir Gün İçinde Neler Yapıyor?

Başarı için gerekli olan en önemli şey planlı çalışma ve kendine uygun rutini bulmaktır. Bunu başarabilmek tabii ki kolay değil. Başarı denince akla ilk gelen isimlerin günlük rutinleri bir  grafikle anlatılmış. Peki bunlardan biri senin bir gününe yakın mı? 😅

Başarılı isimlerin günlük rutinlerini, uyuma düzenlerini ve takıntılarını sizler için bir araya getirmiştik.

Mason Curry, bu başarılı isimlerin günlük rutinlerini bu şekilde oluşturduğu bir zaman çarkı ile anlatmış.

1. Benjamin Franklin

ABD’li yayımcı, yazar, mucit, felsefeci, bilim adamı, siyasetçi ve diplomattır. ABD’de çeşitli bakanlık görevlerini üstlenmiş ve başbakan yardımcılığı yapmıştır.

2. Charles Darwin

İngiliz biyolog ve doğa tarihçisi. İnsan dahil tüm canlı türlerinin doğal seçilim yoluyla bir ya da birkaç ortak atadan evrildiğini öne sürmüş ve o günün şartlarına göre bu teoriyi destekleyen pek çok kanıt sunmuştur.

3. Charles Dickens

İngiliz yazar ve toplumsal eleştirmen. En unutulmaz kurgusal karakterlerden bazılarını yaratmasının yanında Victoria devrinin en iyi romancısı olarak kabul edilir.

4. Gustave Flaubert

Fransız romancı ve gerçekçilik akımını başlatan yazardır. Edebiyat eleştirmenleri tarafından modern romanın kurucusu kabul edilir.

5. Honoré de Balzac

Balzac, Dünya edebiyatının en çok okunun eserlerinden Goriot Baba ve Vadideki Zambak'ın yazarıdır. Balzac gerçekten oldukça ilginç alışkanlıkları olan bir isimdir.

6. Immanuel Kant

Immanuel Kant Alman filozof. Alman felsefesinin kurucu isimlerinden biri olmuş ve felsefe tarihinin kendisinden sonraki dönemini belirleyici olarak etkilemiştir.

7. John Milton

İngiliz şair, Kayıp Cennet adlı eseriyle tanınır. 630 kelimeyle İngilizce’ye en çok kelime kazandıran kişidir.

8. Le Corbusier

Le Corbusier olarak tanınan Charles-Edouard Jeanneret İsviçre asıllı Fransız mimar. Modernizm'e ve uluslararası tarza yaptığı katkılar ile tanındı. Yaptığı tasarımlarda; kalabalık şehirlerde yaşayan insanlar için daha iyi yaşama koşulları sunan tasarımları ile ön plana çıktı.

9. Ludwig van Beethoven

Klasik dönemden romantik döneme geçiş sürecine büyük katkı sağlamış ve gelmiş geçmiş en ünlü ve en etkileyici bestecilerden biri olarak kabul edilen Alman piyanist ve besteci. 9 senfonisi, 5 piyano konçertosu, 32 piyano sonatı, 16 yaylı dörtlüsü vardır ve hayatı boyunca yazdığı tek opera olan Fidelio en çok bilinen eserlerindendir.

10. Maya Angelou

Amerikalı yazar ve şair Maya Angelou, yedi tane otobiyografi, üç tane deneme, bir kaç tane şiir kitabi ve yayınlamıştır. Ayrıca Maya Angelou’nun elli yıldan fazla bir süreyi kapsayan kariyerinde bir çok oyun, film ve televizyon gösterisi bulunmaktadır. Düzinelerce ödül ve otuzdan fazla onursal doktora derecesi almıştır.

11. Pyotr İlyiç Çaykovski (Pyotr Ilyich Tchaikovsky)

Romantik dönem Rus klasik müzik bestecisidir. Senfoni, opera, bale, enstrümental ve oda müziği ile şarkı gibi birçok tarzda eser vermiştir.

12. Sigmund Freud

Psikanaliz öğretisini geliştirmiş olan Avusturyalı nörolog. Kişiliğin 5 farklı dönemden geçerek geliştiğini öne süren Psikoanalitik Kuram’ın kurucusudur.

13. Thomas Mann

20. yüzyılın en önemli Alman yazarlarından biridir. Her ne kadar modern bir 'romancı' olarak tanınıyorsa da, Thomas Mann, edebî eserlerinin yanı sıra toplumsal, sosyal ve siyasi eleştirileri ile de dikkatleri çekmiştir. 1929 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanmıştır.

14. Victor Hugo

Romantik akıma bağlı Fransız şair, romancı ve oyun yazarı. En büyük ve ünlü Fransız yazarlardan biri kabul edilir. Sefiller adlı eseri, yazıldığı dönemden bu yana tüm dünyada en çok okunan kitaplar arasındadır.

15. W.H. Auden

Wystan Hugh Auden, adının çok kere eserlerinde imza adı olarak kullandığı biçimiyle W. H. Auden, Birleşik Krallık doğumlu ve sonradan ABD vatandaşı olan bir şair ve edebiyat eleştirmeni. 20. yüzyıl İngilizce edebiyatı üzerinde çok büyük etkisi olan ve önemli sayılan bir yazardır.

16. Wolfgang Amadeus Mozart

Klasik Batı Müziği’nin, en üretken ve en etkili bestekârlarından biridir. Yapıtları, senfonileri, konçertoları, oda orkestralarını, piyanoyu, operayı ve korolu müzikleri etkilemiştir. 35 yıllık ömrüne 626 eser sığdırmıştır.

Popüler İçerikler

6 Yıllık Evlilik Tek Celsede Bitti: Eşi Selim Selimoğlu ile Anlaşmalı Boşanan Bengü'den İlk Açıklama Geldi!
Seray Sever'den Apar Topar Yayından Kaldırılan "Dünya Güzellerim" İtirafı!
Esra Erol'da Tanıdığımız Fenomen Yazgül'ün Son Hali Şoke Etti