Sigarayı Bırak, Sende Neler Değiştiğini Farket!

Sigarayı bırakmak, uzunca bir süre bu alışkanlığa sahip olan kişiler için kısa dönemde zorlu uzun dönemde mutluluğa ulaştıran bir süreç.. Düşünün, vücudunuz sağlığına kavuşuyor..

Yalnızca 3 gün bu sıkıntıyı çekmek, sonrasında sağlıklı bir yaşamın kapılarını açacak.. Yalnızca vücudunuzun size nikotin eksikliği uyarısı vermesi, en büyük sebep olan alışkanlık bu 3 günü zor geçirmenize sebep olacak. Bu 3 gün zorlu süreci psikolojik olarak kendinizi telkin ederek iyileştirebilirsiniz..

Sigarayı söndürdükten 20 dakika sonra bile vücut kendini temizlemek için bir çaba sarfediyor.. Vücudunuzun size yaptığı bu iyiliği karşılıksız bırakmak istemezsiniz öyle değil mi..

İlk 3 gün yaşayacağınız sıkıntılar, bağımlılığa bağlı olarak tedirginlik, depresiflik ve sinirlilik hali olabilir.. 3 gününardından gelen 1 hafta bu sıkıntıları 3 güne göre daha kolay atlatmanızı sağlayacaktır.. Bir hafta az veya çok bu etkilere kendinizi hazırlayın.. Ama bir hafta sonra bu belirtiler yerini olumlu düşüncelere, daha anlamlı koku ve tat alma duyusuna, açık bir nefese bırakacaktır..

Kandaki nikotin oranınız sigara içmediğiniz her iki saatte %50 oranında azalmaktadır.

Sigarayı bıraktıktan 8 saat sonra ise;

Kandaki karbonmonoksit oranı normale seviyelere gelir, Kanın osijen taşıma seviyesi yükselir.

Sigarayı bıraktıktan 24 saat sonra ise;

Karbonmonoksit vücudu terketmeye başlar.. Nefes alış verişlerinizin rahatladığını hissedersiniz.. Akciğerlerde oluşan katran ve balgam yok olmaya yüz tutar. Solunum yolu hastalıkları riski azalır. Hücreler normal bir şekilde oksijenlenebilir.

Sigarayı bıraktıktan 48 saat sonra ise;

Koku ve Tat duyusu hissedilir şekilde yerine gelir.. Sinir uçlarında yaşanan hasar tamir edilmeye başlanır..

Sigarayı bırakmanın üzerinden tam 2 gün geçti.. Artık her şey ilk günlere göre daha kolay.. Bırakmanın faydalarını görmek sizi daha fazla teşvik edecek ve ..

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!