Resmi Gazete'de Yayımlandı: Sigaradan Alınan Asgari Maktu Vergi Tutarlarında Artış

Sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarı yüzde 34.7 artırıldı. Paket başına asgari maktu vergi tutarı 7.8 TL oldu. Artışın fiyatlara nasıl yansıyacağı ise firmalara bağlı.

Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre, sigaradan alınan maktu vergi tutarı 0.2895 liradan, 0.3899 liraya çıktı.

Resmi Gazete'de yayımlanan listede 'Tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar, uçları açık purolar ve sigarillolar' adı altında yer alan ürünün yüzde 40 olan ÖTV oranı ise aynı gümrük tarife istatistik pozisyonundaki diğer ürünler arasında dahil edilerek yüzde 67'ye çıkarıldı.

Sigaranın vergi oranı yüzde 67, maktu vergi tutarı ise 0,4539 TL olarak korundu.

Asgari maktu vergi tutarı 0,3899 TL olunca paket başına asgari maktu vergi tutarı 7.8 TL oldu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bir paket sigara içindeki her bir dal sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarı, 4 Temmuz'da 0,2679 TL'den 0,2895 TL'ye çıkmıştı.

Böylece bir paket sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarı 5.35 liradan 5.79 liraya yükselmişti.

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
15.08.2019

Sigaralara yeni 3 tl zam geldi... Bir kaç ay zam gelmeyecektir. Aralık, Ocak gibi yansıtırlar. bi 3 tl daha koyarlar üzerine.. Son zamla günde 2 paket içtiğim sigarayı yarım pakete düştüm. Bırakır mıyım bilmiyorum, kendisi tek kötü alışkanlığımdır. Şu Sigaraya daha çok zam gelsin, hede hödö diyenleri anlayamıyorum, alkolü hiç kullanmam ama zam geldikçe söven biri olarak bu tip kendisini ilgilendirmeyen zamlara ses etmeyenleri Martin niemöllere benzetiyorum... "naziler önce komünistler için geldiler, bir şey demedim çünkü komünist değildim. sonra yahudiler için geldiler ve bir şey demedim çünkü yahudi değildim. sonra sendikacılar için geldiler ve bir şey demedim çünkü sendikacı değildim. sonra katolikler için geldiler ve bir şey demedim çünkü katolik değildim. ve sonra benim için geldiklerinde ise çevremde benim için bir şeyler diyecek kimse kalmamıştı."

15.08.2019

Sen sigara içiyorsun leş gibi kokunu toplu taşımada ben çekiyorum. Sen sigara içiyorsun kanser oluyorsun koah oluyorsun bok oluyorsun püsür oluyorsun senin ilaç paranı ben ödüyorum. Sen sigara içiyorsun izmaritini oraya buraya atıyorsun benim ormanımı yakıyorsun. Sen sigara içiyorsun dumanıyla beni zehirliyorsun solunacak oksijen bırakmıyorsun. Sen sigara içiyorsun yan etkilerinden mütevellit pipin kalkmıyor diye kadına şiddet yapıyorsun. Devammmmm vergilere... Daha da daha da!

15.08.2019

Ben böyle boş yorum görmedim. Günlük hayatındaki diğer sorunları da böyle başka insanların sigara içmesine bağlayabiliyor musun?

15.08.2019

Hiç sigara içmeyen bir kişinin, zamlardan sonra tiryakilere; "içmeyin zaten alalalala, çok zararlı, gluk gluk gluk" demesi kadar saçma bir şey yok bu dünyada. Herkes biliyor zararlı olduğunu, öldürdüğünü, süründürdüğünü. Sadece kendisi bu bilgiyle kutsanmış gibi ukalaca yorum yapmak biraz abes. Çayı şekersiz içen karizması falan zannediyorlar herhalde. Ha bu arada, evet ben de sigarayı bıraktım, 2 sene oldu, ağzıma sürmem bir daha. Ama tiryakiye de "aman bırak bık bık" da demem. Ne kadar zor bırakıldığını bilirim çünkü.

15.08.2019

Sigaranın havalı gösterdiği yalanı reklamlar ve filmlerle millete empoze edilmiştir, sadece bizde değil tüm dünyada böyle bir algı mevcuttu. Ağızda sigara seksi erkek afişleri ya da seksi kadın afişleri, (Erkeğe, marlboro man-kadına Pulp fiction afişi örnek) Patlamalı sahnelerden sonra aktörün artis artis elinde silah sigaralı caka satması vs... Bu tarzda tabi ki en ön sırayı philip morris alır..

TÜM YORUMLARI OKU (24)