Sigara Paketleri Yine Değişiyor: Kayıt Dışının Önüne Geçilmeye Çalışılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sigara paketlerinde değişikliğe gidileceğini açıkladı. Sigar paketlerinde yapılacak değişimle, hem kayıt dışı satışın önüne geçmek hem de özendiriciliği azaltmak hedefleniyor.

Son yapılan yönetmelikle birlikte, sigara paketleri üzerine özendiriciliği azatlacak görseller ve yazılar eklenmişti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile tütün mamullerinin üretim şeklinde ve piyasaya arzında birtakım düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Tütün mamulü ticaretinde kayıt dışılığı önlemeye yönelik etkin bir takip mekanizması oluşturuyor ve özendirici birtakım unsurları ortadan kaldırıyoruz" dedi.

Konuyla ilgili bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yönetmelik değişikliği sonrasında nargilelik tütün mamulü paketlerinde, içeriğindeki tütün oranının yazılması zorunlu olacak. Bunun denetlenmesi amacıyla gerekli altyapı hazırlıkları yürütülüyor.

Sektörde faaliyet gösteren firmalara, ürünlerini yönetmelik değişikliği ile gelen düzenlemelere uygun hale getirmeleri için 31 Mart 2025'e kadar geçiş süreci tanındı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yine Sigara Zammı: Bir Firmanın En Ucuz Sigarası 64 TL Oldu
Bir Sigara Grubuna Daha Zam Geldi: JTI Sigara Grubuna Zam Geldi

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
06.08.2024

Başka işiniz gücünüz kalmadı degil mi? Kayıt dışını engelleyecekmiş sen ilk önce iş dünyasındaki kayıt dışını engelle o affettiğin vergileri al bunlara gerek kalmaz amaç üzüm yemek değil bagcıyı dövmek

06.08.2024

amaçları tam olarak o da olmayabilir. hem üzüme hem bağcıya çökmektir o....

06.08.2024

ilk başta senelerdir vergi almadiginiz yandaslariniza salça olsanız

İnsanları sahtekarliga kayıt dışı iş yapmaya siz zorluyorsunuz ipin ucunu iyice kaçırdınız düzgün dürüst vatandaşa enayi muamelesi yapıyorsunuz benim yaşadığım belde de ki cengiz holdinge ait santralden sadece 6 aylık 580 milyonluk vergisini silmiş reis geri kalan silinen vergi miktarını hayal edemiyorum onlardan alamadığınız vergiyi garibandan almaya çalışıyorsunuz haram olsun

TÜM YORUMLARI OKU (17)