Sigara İçmek Gerçekten Kolay Bir Şekilde Kaka Yapmanızı Sağlıyor mu?

Sigara içmenin kötü bir alışkanlık olduğunu bilsek de bazılarımız bu alışkanlığından vazgeçemiyor maalesef...

Kahve gibi sigara içmenin bağırsaklarınız üzerinde herhangi bir etkisi olup olmadığını ise hepimiz merak ediyoruz. Peki bu durumun doğruluğunu hiç düşünmüş müydünüz? 👇

Bağırsak hareketlerini arttıran laksatifler, dışkıyı dışarı iten kasılmaları uyardığı için müshil olarak bilinir.

Birçok insan nikotin ve kafein gibi diğer yaygın uyarıcıların bağırsaklar üzerinde benzer bir etkiye sahip olduğunu ve bağırsak hareketlerinin hızlanmasına neden olduğunu düşünüyor ancak araştırmalar daha karmaşık bir hikayeyi bizlere ulaştırıyor.

Sigara içmenin bağırsak hareketleriyle çok az bir bağlantısı olduğu bilim insanları tarafından bulunan sonuçlar arasında yer alıyor.

Bu konuda bilinmesi gereken ilk şey, sigaranın ishal semptomlarının daha şiddetli hale getirebileceğidir. Sigaranın Crohn hastalığı ve ülseratif koliteye olan etkisi üzerine yapılan araştırmada nikotinin, eskiden sigara içenler için semptomları kontrol etmeye yardımcı olabileceği sonucuna varılmıştır ancak bu durum uzun vadeli değildir. Ayrıca, sigaranın ülseratif kolit aktivitesini artırabileceğine dair raporlar da bulunmaktadır.

Bununla birlikte, araştırmacılar sigara içmenin Crohn hastalığı riskinizi artırabileceğini belirtmektedir.

Ancak bu durum, bağırsaklardaki iltihaplanma semptomlarını daha da şiddetli hale getirebilir. Ayrıca, sigara içmek bağırsakları etkileyen ve ishale neden olan bakteriyel enfeksiyon riskinizi de arttırabilir. BMC Public Health'de yayınlanan ve 20 binden fazla katılımcıyla yapılan 2015 yıllı araştırma, sigara içenlerde genellikle gıda zehirlenmesinden sorumlu olan ve ishale yol açan Şigella bağırsak bakterisi enfeksiyon oranının daha yüksek olduğunu göstermiştir. Aynı çalışmada, sigara içmenin midenin daha fazla asit üretmesine, bu nedenle sigara içenlerin Vibrio kolera enfeksiyonları geliştirme olasılığının düşük olduğu sonucuna varılmıştır.

2005 yılında yapılan bir çalışmada ise kahve ve nikotin dahil olmak üzere çeşitli uyarıcıların bağırsak üzerindeki etkileri araştırılmıştır.

Çalışma, kahvenin bağırsak hareketlerini %45 arttırdığını göstermiştir. Nikotinden kaynaklanan bağırsak hareketi ise sadece %7lik bir oranı kapsamaktadır. Bu da nikotinin kaka yapmakla hiçbir ilgisi olmadığını gösteriyor diyebiliriz.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Kocasını Kendi Annesi ile Yatak Odalarında Yakalayan Kadının Müge Anlı'yı Aratmayacak Bi' Garip Hikayesi
Saç Dökülmesini Engellemek İçin Uygulayabileceğiniz 14 Çözüm Önerisi
3 Gün Boyunca Giyerek Kirlettiği Külotlarını Satarak Araba Aldığını İddia Eden Kadın

Popüler İçerikler

Rasim Ozan Kütahyalı’dan Atatürk Sözleri: “Şeytan Taşlamakla Anıtkabir'de Yapılanlar Benzer Eylemler”
RTÜK Başkanı'ndan Gündüz Kuşağı Programlarına Son İkaz: "Toptan Yok Ederiz!"
Acun Ilıcalı Futbol Yatırımlarına Devam Ediyor: Yeni Takımı Slovenya'dan
YORUMLAR
15.02.2021

Sabahları aç karnına iki fırt çekip küllüğe sigarayı bırakıp tuvalete koşanlar iyi bilir. Ayrıca doktorlar hamilelikteki kabızlık uzun sürerse son çare olarak bir tane sigara içmelerini söylüyormuş ne kadar doğru bilmiyorum

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ