Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye’de sağlıklı yaşam kültürünü yerleştirmek ve zararlı alışkanlıklarla daha güçlü şekilde mücadele etmek adına devrim niteliğinde bir dönemin kapılarının aralandığını duyurdu. Sigara bırakma polikliniklerinin ve sahada görev yapan mobil ekiplerin daha aktif hale getirileceğini kaydeden Memişoğlu, kapalı alanlarda tütün ve sigara kullanımına ilişkin mevzuat çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve düzenlemenin yakın zamanda Meclis'e sunulacağını söyleyerek şunları kaydetti:
'Şu anda çalışıyoruz. Özellikle tütünle ilgili sigara bırakma polikliniklerimiz, sahaya çıkan mobil ekiplerimizin yanında mevzuatsal anlamda bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmayla esasında tütün bağımlılığı mücadelesini çok daha etkin hale getireceğiz. Kapalı alanlarda tütün ve sigara kullanımı konusunda mevzuatlarla ilgili iyi bir çalışma yapıyoruz. İnşallah kısa zamanda Meclisin gündemine bunu taşıyacağız. Cumhurbaşkanımızın onayı ile bu konuda mücadeleyi çok daha etkin hale getirmemiz lazım.”
Öte yandan sigarayla mücadelede 81 ilde online sigara bırakma poliklinikleri açılacak, bırakmak isteyene 'kısa klinik müdahale' hizmeti verilecek.
Bunun kapalısı açığı yok. Yolda önümde yürüyen adan da beni dumana boğamamalı. Sigara, sadece özel belirlenmiş alanlarda içilebilmeli. Onun dışında her yer yasak olmalı.
Neyi yasaklayacağını şaşırdı artık bunlar... Sadece yasak yasak yasak... Bugünlerde hiç hak veya özgürlükten haber alanınız oldu mu ? Her yasağı desteklemeyin, sonu nereye varıyor işte gördünüz !
Kullanıyorum. Kapalı alanda kullanılmasından nefret ediyorum.