Bir olaydan yayılan ışık sinyali tıpkı suya atılmış taşın oluşturduğu dalgalar gibi bir zaman içerisinde gittikçe büyüyen halkalar şeklinde yayılır. Eğer yatay yayılan bu halkaların üst üste gelecek şekilde yığılması sağlanabilirse, genişleyen dalgacık daireleri, tepesi taşın suya atıldığı yeri ve zamanı gösteren bir koni şeklini alacaktır. Bu koniye olayların gelecek konisi denir. Aynı yöntemle bu kez verili olayı başlatan ışığın geriye doğru o olayın gerçekleşme anına kadarki gelişen olaylar dizini belirten ters çizilmiş koniye de olayın geçmiş konisi denir.
Bu açıklamayı gerekli olduğu için verdim. Çünkü bilindiği gibi, başlangıçta evrenin temelinde sadece enerji var ve bu enerji harekete geçtiğinde “enerji yoktan var edilemez ve yok edilemez” gibi ilginç bir yasayla sahneye çıkıyor. Ancak yoktan var edilemeyen bu enerjinin kendisi, nasıl var oldu? Bu bilinmiyor. Bu yüzden ben de tıpkı zıt yönlü Işık ve zaman konisinde olduğu gibi, büyük patlama anında başlayan gelecek zaman konisiyle aynı noktada, geçmiş zaman konisinin de olduğunu betimledim. Böylece büyük Patlamayla başlayan zamanın, başlangıç öncesinin de olduğunu kurguladım.
Sonraki sıfırın içine fizikteki üç renkte boyanmış geometrik şekiller içeren “bir” rakamını yaptım. Buradaki “bir,” zamanın başlangıcında evrenin varoluşunu sağlayan fizik yasalarını yani doğa yasalarını temsil ediyor. Ben kolay anlaşılması için uzay-zaman ve fizik yasalarını iki ayrı sıfırın içinde verdim. Ancak Bigbang oluşması için uzay-zaman ve fizik yasaları aynı anda var olmak durumundadır.
Instagram
X
Facebook
Linkedln
Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir.